Artikel top billede

Dansk streaming-tjeneste lukker og slukker - det er slut

Et forsøg på at sælge tv-pakker via streaming-teknologi til danskerne er nu faldet til jorden. Den danske streaming-tjeneste Watz Me Now må dreje nøglen om efter bare halvandet år.

Netflix har gjort danskerne fortrolige med streaming.

Den bold forsøgte en ny tv-udbyder at drible videre med ved at tilbyde streaming af tv-kanaler til danskerne. 

Men det er ikke lykkedes efter hensigten, og Watz Me Now er nu lukket, skriver firmaet i dag i en pressemeddelelse.

"Det er ikke lykkedes at finde eller skabe rammerne for en økonomisk forsvarlig drift af virksomheden," siger direktør i Watz Me Now, Lars Knudsen.

Watz Me Now blev lanceret i februar 2014 med nyskabende streaming-løsninger til både tablets, smartphones, pc, Mac og traditionelle fjernsyn. Blandt andet i samarbejde med forskere fra Aalborg Universitet.

Watz Me Now tilbød eksempelvis en grundpakke med 15 tv-kanaler til 90 kroner om måneden.

Læs også: Netflix baner vej for streaming af tv-kanaler til danskerne

I oktober måned 2014 fik Watz Me Now nye ejere. Herefter er det lykkedes at skære ned på udgifterne men altså ikke langt nok ned.

"Det er især rettighedsbetaling og garantier, der er tunge poster på udgiftssiden," lyder det fra Lars Knudsen.

Kunderne mangler

Et andet problem er, at udgifterne skal bæres på ganske få skuldre.

"Det er ikke lykkedes at få kundeporteføljen til at stige trods flere forsøg på at få aftaler i hus. Kundeantallet har været det samme siden efteråret 2014," skriver firmaet i lukkebeskeden.

Og nu er det altså slut:

"Vi har vurderet, at mulighederne for et fornuftigt forretningsmæssigt grundlag for at videreføre driften af Watz Me Now er undersøgt og udtømte. Der er gjort mange tiltag med forsøg på salg af Watz Me Nows produkter til sommerhusudlejningsfirmaer, elektronik-kæder, boligselskaber og boligforeninger. Der er også gjort forsøg på genforhandling af rettighedsaftaler. Men det er ikke lykkedes at få aftalerne i hus", siger Lars Knudsen.

I forhold til kunderne betyder det, at der ikke kan tegnes nye abonnementer, og løbende abonnementer vil ikke blive fornyet efterhånden, som de udløber.

Læs også: Test: Billigt tv i Netflixkvalitet kommer næsten i mål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere