Artikel top billede

Dansk streaming-tjeneste lukker og slukker - det er slut

Et forsøg på at sælge tv-pakker via streaming-teknologi til danskerne er nu faldet til jorden. Den danske streaming-tjeneste Watz Me Now må dreje nøglen om efter bare halvandet år.

Netflix har gjort danskerne fortrolige med streaming.

Den bold forsøgte en ny tv-udbyder at drible videre med ved at tilbyde streaming af tv-kanaler til danskerne. 

Men det er ikke lykkedes efter hensigten, og Watz Me Now er nu lukket, skriver firmaet i dag i en pressemeddelelse.

"Det er ikke lykkedes at finde eller skabe rammerne for en økonomisk forsvarlig drift af virksomheden," siger direktør i Watz Me Now, Lars Knudsen.

Watz Me Now blev lanceret i februar 2014 med nyskabende streaming-løsninger til både tablets, smartphones, pc, Mac og traditionelle fjernsyn. Blandt andet i samarbejde med forskere fra Aalborg Universitet.

Watz Me Now tilbød eksempelvis en grundpakke med 15 tv-kanaler til 90 kroner om måneden.

Læs også: Netflix baner vej for streaming af tv-kanaler til danskerne

I oktober måned 2014 fik Watz Me Now nye ejere. Herefter er det lykkedes at skære ned på udgifterne men altså ikke langt nok ned.

"Det er især rettighedsbetaling og garantier, der er tunge poster på udgiftssiden," lyder det fra Lars Knudsen.

Kunderne mangler

Et andet problem er, at udgifterne skal bæres på ganske få skuldre.

"Det er ikke lykkedes at få kundeporteføljen til at stige trods flere forsøg på at få aftaler i hus. Kundeantallet har været det samme siden efteråret 2014," skriver firmaet i lukkebeskeden.

Og nu er det altså slut:

"Vi har vurderet, at mulighederne for et fornuftigt forretningsmæssigt grundlag for at videreføre driften af Watz Me Now er undersøgt og udtømte. Der er gjort mange tiltag med forsøg på salg af Watz Me Nows produkter til sommerhusudlejningsfirmaer, elektronik-kæder, boligselskaber og boligforeninger. Der er også gjort forsøg på genforhandling af rettighedsaftaler. Men det er ikke lykkedes at få aftalerne i hus", siger Lars Knudsen.

I forhold til kunderne betyder det, at der ikke kan tegnes nye abonnementer, og løbende abonnementer vil ikke blive fornyet efterhånden, som de udløber.

Læs også: Test: Billigt tv i Netflixkvalitet kommer næsten i mål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere