Dansk streaming-tjeneste lukker og slukker - det er slut

Et forsøg på at sælge tv-pakker via streaming-teknologi til danskerne er nu faldet til jorden. Den danske streaming-tjeneste Watz Me Now må dreje nøglen om efter bare halvandet år.

Netflix har gjort danskerne fortrolige med streaming.

Den bold forsøgte en ny tv-udbyder at drible videre med ved at tilbyde streaming af tv-kanaler til danskerne. 

Men det er ikke lykkedes efter hensigten, og Watz Me Now er nu lukket, skriver firmaet i dag i en pressemeddelelse.

"Det er ikke lykkedes at finde eller skabe rammerne for en økonomisk forsvarlig drift af virksomheden," siger direktør i Watz Me Now, Lars Knudsen.

Watz Me Now blev lanceret i februar 2014 med nyskabende streaming-løsninger til både tablets, smartphones, pc, Mac og traditionelle fjernsyn. Blandt andet i samarbejde med forskere fra Aalborg Universitet.

Watz Me Now tilbød eksempelvis en grundpakke med 15 tv-kanaler til 90 kroner om måneden.

Læs også: Netflix baner vej for streaming af tv-kanaler til danskerne

I oktober måned 2014 fik Watz Me Now nye ejere. Herefter er det lykkedes at skære ned på udgifterne men altså ikke langt nok ned.

"Det er især rettighedsbetaling og garantier, der er tunge poster på udgiftssiden," lyder det fra Lars Knudsen.

Kunderne mangler
Et andet problem er, at udgifterne skal bæres på ganske få skuldre.

"Det er ikke lykkedes at få kundeporteføljen til at stige trods flere forsøg på at få aftaler i hus. Kundeantallet har været det samme siden efteråret 2014," skriver firmaet i lukkebeskeden.

Og nu er det altså slut:

"Vi har vurderet, at mulighederne for et fornuftigt forretningsmæssigt grundlag for at videreføre driften af Watz Me Now er undersøgt og udtømte. Der er gjort mange tiltag med forsøg på salg af Watz Me Nows produkter til sommerhusudlejningsfirmaer, elektronik-kæder, boligselskaber og boligforeninger. Der er også gjort forsøg på genforhandling af rettighedsaftaler. Men det er ikke lykkedes at få aftalerne i hus", siger Lars Knudsen.

I forhold til kunderne betyder det, at der ikke kan tegnes nye abonnementer, og løbende abonnementer vil ikke blive fornyet efterhånden, som de udløber.

Læs også: Test: Billigt tv i Netflixkvalitet kommer næsten i mål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.