Artikel top billede

GPS-bombe fra Google: Nu kommer Google Maps i komplet offline-udgave

Googles uhyre populære kort-tjeneste vil snart kunne køre som ren offline-udgave, så man kan få stemme-navigation, selvom man er uden mobildækning.

Google Maps har for længst vundet indpas blandt mange internetbrugere i Danmark, og nye muligheder for at tilgå korttjenesten i offline-tilstand vil næppe mindske populariteten.

Vores kolleger på det amerikanske Computerworld skriver, at Google præsenterede de nye kort-muligheder på I/O-konferencen, der finder sted i disse dage i USA.

Google fortæller på udviklerkonferencen, at selskabet senere i år vil gøre det muligt at downloade kort-informationerne, så man stadig kan anvende kortet, selvom der er ringe eller ingen netforbindelse.

Mulighederne for at downloade Google-kort over bestemte, afgrænsede områder som byer har allerede eksisteret i nogen tid - se eksempelvis Googles guide her - men det nye er, at endnu flere informationer og funktioner nu vil kunne lagres på telefonen.

Dermed kan man eksempelvis søge efter bestemte ting på kortet og få stemme-navigationsvejledning i offline-tilstand. 

Læs også: Google-chef: Derfor skal danske virksomheder skrue it-tempoet i vejret

Jen Fitzpatrick, en af cheferne på Google Maps-teamet, fortæller, at Google allerede har gjort det muligt at anvende turn-by-turn-funktionen, når netforbindelsen ryger. Og her stopper offline-arbejdet ikke:

"Vi arbejder hårdt på at få Googles apps til at fungere offline, så de ikke trækker på dyre data og ikke er nødt til at have super pålidelige forbindelser, hver gang du ønsker at være et eller andet sted," udtaler Jen Fitzpatrick.

Ifølge Computerworld demonstrerede Google-chefen brugen af Google Maps i Mexico City - mens telefonen var i flytilstand.

Selvom der altså ikke var nogen netforbindelse, var det muligt at finde en restaurant på kortet, og at læse anmeldelser af restauranten.

Konkurrent til Garmin og TomTom?

Google arbejder på en række tiltag rettet mod de mange smartphonebrugere rundt omkring i verden, der ikke konstant er i nærheden af 3G/4G og WiFi.

Derfor får både Chrome-browseren og YouTube nu også en række nye muligheder for at downloade data, så man kan tilgå websider og vidoer, når man er uden dækning.

Læs også: Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis

Der findes allerede flere andre korttjenester, der gør det muligt at downloade kortdata til telefonen, så man kan navigere via kortet, når man eksempelvis er uden forbindelse eller befinder sig i udlandet og ønsker at undgå dyre roamingtakster.

Et eksempel på dette er appen CityMaps2Go.

Der er dog næppe tvivl om, at Google er ualmindelig godt positioneret til at kunne øge Google Maps-udbredelsen endnu mere - og også kapre kunder fra Garmin og TomTom -  hvis offline-funktionaliteterne for alvor kommer i fokus hos Googles udviklere.

PÅ I/O-konferencen har Google også lanceret en ny tjeneste til billeder og videoer, Fotos, som giver brugerne ubegrænset storage - og det er gratis. Læs mere om Fotos her.

Læs også:

Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis

Google-chef: Derfor skal danske virksomheder skrue it-tempoet i vejret

Sådan vil Android, iOS og Windows sælge i de kommende år: Tror du på forudsigelsen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.