Artikel top billede

GPS-bombe fra Google: Nu kommer Google Maps i komplet offline-udgave

Googles uhyre populære kort-tjeneste vil snart kunne køre som ren offline-udgave, så man kan få stemme-navigation, selvom man er uden mobildækning.

Google Maps har for længst vundet indpas blandt mange internetbrugere i Danmark, og nye muligheder for at tilgå korttjenesten i offline-tilstand vil næppe mindske populariteten.

Vores kolleger på det amerikanske Computerworld skriver, at Google præsenterede de nye kort-muligheder på I/O-konferencen, der finder sted i disse dage i USA.

Google fortæller på udviklerkonferencen, at selskabet senere i år vil gøre det muligt at downloade kort-informationerne, så man stadig kan anvende kortet, selvom der er ringe eller ingen netforbindelse.

Mulighederne for at downloade Google-kort over bestemte, afgrænsede områder som byer har allerede eksisteret i nogen tid - se eksempelvis Googles guide her - men det nye er, at endnu flere informationer og funktioner nu vil kunne lagres på telefonen.

Dermed kan man eksempelvis søge efter bestemte ting på kortet og få stemme-navigationsvejledning i offline-tilstand. 

Læs også: Google-chef: Derfor skal danske virksomheder skrue it-tempoet i vejret

Jen Fitzpatrick, en af cheferne på Google Maps-teamet, fortæller, at Google allerede har gjort det muligt at anvende turn-by-turn-funktionen, når netforbindelsen ryger. Og her stopper offline-arbejdet ikke:

"Vi arbejder hårdt på at få Googles apps til at fungere offline, så de ikke trækker på dyre data og ikke er nødt til at have super pålidelige forbindelser, hver gang du ønsker at være et eller andet sted," udtaler Jen Fitzpatrick.

Ifølge Computerworld demonstrerede Google-chefen brugen af Google Maps i Mexico City - mens telefonen var i flytilstand.

Selvom der altså ikke var nogen netforbindelse, var det muligt at finde en restaurant på kortet, og at læse anmeldelser af restauranten.

Konkurrent til Garmin og TomTom?

Google arbejder på en række tiltag rettet mod de mange smartphonebrugere rundt omkring i verden, der ikke konstant er i nærheden af 3G/4G og WiFi.

Derfor får både Chrome-browseren og YouTube nu også en række nye muligheder for at downloade data, så man kan tilgå websider og vidoer, når man er uden dækning.

Læs også: Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis

Der findes allerede flere andre korttjenester, der gør det muligt at downloade kortdata til telefonen, så man kan navigere via kortet, når man eksempelvis er uden forbindelse eller befinder sig i udlandet og ønsker at undgå dyre roamingtakster.

Et eksempel på dette er appen CityMaps2Go.

Der er dog næppe tvivl om, at Google er ualmindelig godt positioneret til at kunne øge Google Maps-udbredelsen endnu mere - og også kapre kunder fra Garmin og TomTom -  hvis offline-funktionaliteterne for alvor kommer i fokus hos Googles udviklere.

PÅ I/O-konferencen har Google også lanceret en ny tjeneste til billeder og videoer, Fotos, som giver brugerne ubegrænset storage - og det er gratis. Læs mere om Fotos her.

Læs også:

Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis

Google-chef: Derfor skal danske virksomheder skrue it-tempoet i vejret

Sådan vil Android, iOS og Windows sælge i de kommende år: Tror du på forudsigelsen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere