Trods stor ståhej om Windows 10: Det nye Windows kan ikke stoppe pc-nedturen

Windows 10 kan ikke redde det krympende pc-marked. Forbrugerne vil hellere bruge it-kronerne på helt andre produkter.

Når Windows 10 er klar til alverdens digitale enheder i sensommeren, bliver det næppe den store redning for det skrumpende pc-marked.

Så klar er pointen fra it-analysehuset IDC om, hvordan Microsofts kommende flagskib vil påvirke hardware-markedet.

It-analytikerne forudsiger således en salgsnedgang på pc-markedet med 6,2 procent i 2015 på trods af, at ophøret af Windows XP-supporten i en kort periode gav pc-byggerne et boost.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin PC World.

Kan blive gevinst for Apple
IDC angiver, at Windows 10 vil være en 'betydelig bidragsyder' til pc-salget hos især virksomhederne, men vil på ingen måde kunne resultere i et salgsbrag.

Og da slet ikke til privatbrugere, som i høj grad vil benytte sig af Microsofts såkaldte gratis opdatering til Windows 10, hvis de allerede kører en lovlig version af Windows 7 eller 8.

I stedet for at kaste sig over nye pc'er, vil privatforbrugere ifølge IDC stedet spendere deres it-budgetter på smartphones og bærbare teknologier som eksempelvis Apple Watch.

IDC spår, at pc-markedet vil stabilisere sig selv i 2016, hvorefter der kun vil være en 'begrænset vækst' i de kommende år.

Store skærme er hotte
Samtidig forventer IDC, at salget af tablets med Windows 10 vil stige i de kommende år, hvor der dog vil være langt op til de to markedsledende platforme, Googles Android og Apples iOS.

Store tablet-skærme hitter, og det vil være de dominerende enheder inden for fire års tid, mener IDC-analytikerne.

For når folk i stigende grad køber smartphones med store skærme, vil tablets med små skærme for alvor blive presset, lyder udmeldingen fra IDC.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt - XP får skylden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.