Artikel top billede

Trods stor ståhej om Windows 10: Det nye Windows kan ikke stoppe pc-nedturen

Windows 10 kan ikke redde det krympende pc-marked. Forbrugerne vil hellere bruge it-kronerne på helt andre produkter.

Når Windows 10 er klar til alverdens digitale enheder i sensommeren, bliver det næppe den store redning for det skrumpende pc-marked.

Så klar er pointen fra it-analysehuset IDC om, hvordan Microsofts kommende flagskib vil påvirke hardware-markedet.

It-analytikerne forudsiger således en salgsnedgang på pc-markedet med 6,2 procent i 2015 på trods af, at ophøret af Windows XP-supporten i en kort periode gav pc-byggerne et boost.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin PC World.

Kan blive gevinst for Apple

IDC angiver, at Windows 10 vil være en 'betydelig bidragsyder' til pc-salget hos især virksomhederne, men vil på ingen måde kunne resultere i et salgsbrag.

Og da slet ikke til privatbrugere, som i høj grad vil benytte sig af Microsofts såkaldte gratis opdatering til Windows 10, hvis de allerede kører en lovlig version af Windows 7 eller 8.

I stedet for at kaste sig over nye pc'er, vil privatforbrugere ifølge IDC stedet spendere deres it-budgetter på smartphones og bærbare teknologier som eksempelvis Apple Watch.

IDC spår, at pc-markedet vil stabilisere sig selv i 2016, hvorefter der kun vil være en 'begrænset vækst' i de kommende år.

Store skærme er hotte

Samtidig forventer IDC, at salget af tablets med Windows 10 vil stige i de kommende år, hvor der dog vil være langt op til de to markedsledende platforme, Googles Android og Apples iOS.

Store tablet-skærme hitter, og det vil være de dominerende enheder inden for fire års tid, mener IDC-analytikerne.

For når folk i stigende grad køber smartphones med store skærme, vil tablets med små skærme for alvor blive presset, lyder udmeldingen fra IDC.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt - XP får skylden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere