Artikel top billede

Trods stor ståhej om Windows 10: Det nye Windows kan ikke stoppe pc-nedturen

Windows 10 kan ikke redde det krympende pc-marked. Forbrugerne vil hellere bruge it-kronerne på helt andre produkter.

Når Windows 10 er klar til alverdens digitale enheder i sensommeren, bliver det næppe den store redning for det skrumpende pc-marked.

Så klar er pointen fra it-analysehuset IDC om, hvordan Microsofts kommende flagskib vil påvirke hardware-markedet.

It-analytikerne forudsiger således en salgsnedgang på pc-markedet med 6,2 procent i 2015 på trods af, at ophøret af Windows XP-supporten i en kort periode gav pc-byggerne et boost.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin PC World.

Kan blive gevinst for Apple

IDC angiver, at Windows 10 vil være en 'betydelig bidragsyder' til pc-salget hos især virksomhederne, men vil på ingen måde kunne resultere i et salgsbrag.

Og da slet ikke til privatbrugere, som i høj grad vil benytte sig af Microsofts såkaldte gratis opdatering til Windows 10, hvis de allerede kører en lovlig version af Windows 7 eller 8.

I stedet for at kaste sig over nye pc'er, vil privatforbrugere ifølge IDC stedet spendere deres it-budgetter på smartphones og bærbare teknologier som eksempelvis Apple Watch.

IDC spår, at pc-markedet vil stabilisere sig selv i 2016, hvorefter der kun vil være en 'begrænset vækst' i de kommende år.

Store skærme er hotte

Samtidig forventer IDC, at salget af tablets med Windows 10 vil stige i de kommende år, hvor der dog vil være langt op til de to markedsledende platforme, Googles Android og Apples iOS.

Store tablet-skærme hitter, og det vil være de dominerende enheder inden for fire års tid, mener IDC-analytikerne.

For når folk i stigende grad køber smartphones med store skærme, vil tablets med små skærme for alvor blive presset, lyder udmeldingen fra IDC.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt - XP får skylden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere