Artikel top billede

Trods stor ståhej om Windows 10: Det nye Windows kan ikke stoppe pc-nedturen

Windows 10 kan ikke redde det krympende pc-marked. Forbrugerne vil hellere bruge it-kronerne på helt andre produkter.

Når Windows 10 er klar til alverdens digitale enheder i sensommeren, bliver det næppe den store redning for det skrumpende pc-marked.

Så klar er pointen fra it-analysehuset IDC om, hvordan Microsofts kommende flagskib vil påvirke hardware-markedet.

It-analytikerne forudsiger således en salgsnedgang på pc-markedet med 6,2 procent i 2015 på trods af, at ophøret af Windows XP-supporten i en kort periode gav pc-byggerne et boost.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin PC World.

Kan blive gevinst for Apple

IDC angiver, at Windows 10 vil være en 'betydelig bidragsyder' til pc-salget hos især virksomhederne, men vil på ingen måde kunne resultere i et salgsbrag.

Og da slet ikke til privatbrugere, som i høj grad vil benytte sig af Microsofts såkaldte gratis opdatering til Windows 10, hvis de allerede kører en lovlig version af Windows 7 eller 8.

I stedet for at kaste sig over nye pc'er, vil privatforbrugere ifølge IDC stedet spendere deres it-budgetter på smartphones og bærbare teknologier som eksempelvis Apple Watch.

IDC spår, at pc-markedet vil stabilisere sig selv i 2016, hvorefter der kun vil være en 'begrænset vækst' i de kommende år.

Store skærme er hotte

Samtidig forventer IDC, at salget af tablets med Windows 10 vil stige i de kommende år, hvor der dog vil være langt op til de to markedsledende platforme, Googles Android og Apples iOS.

Store tablet-skærme hitter, og det vil være de dominerende enheder inden for fire års tid, mener IDC-analytikerne.

For når folk i stigende grad køber smartphones med store skærme, vil tablets med små skærme for alvor blive presset, lyder udmeldingen fra IDC.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt - XP får skylden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere