Artikel top billede

Her skal hæveautomaten genkende dit ansigt før du kan få penge

En ny type hæveautomat har set dagens lys i Kina, hvor du kun kan hæve penge, hvis dit ansigt og hævekort passer sammen. Tidligere har den slags forsøg haft svært ved at få luft under vingerne.

Pinkoder og ansigtsgenkendelse.

Den tofaktor-sikkerheds-kombination er nødvendig i en ny form for hæveautomat, der er kommet til verden i Kina.

Udviklingen af den første hæveautomat med software til ansigtsgenkendelse i motorrummet er resultatet af et samarbejde mellem det kinesiske it-firma Tzekwan og det Beijing-baserede Tsinghua Universitet.

Hæveautomaten vil ifølge parterne ikke udbetale penge, hvis ikke dit ansigt matcher med det brugte hævekort, skriver den kinesiske regerings officielle hjemmeside

Henter billede fra database

Maskineriet virker ved, at en bankkunde på hel normal vis stikker sit hævekort i automaten, som derefter tænder et kamera, der skal kigge nærmere på kundens ansigtstræk.

I den proces bliver kundens ansigtstræk sammenlignet med en tilhørende database over kunde-ansigtstræk.

Udviklerne påstår samtidig, at maskinen kan genkende folk, selv hvis deres ansigtstræk ændrer sig over tid.

Samtidig forlyder det, at den nye type hæveautomat skal masseproduceres, selvom det stadig er tvivlsomt, hvordan ansigtsgenkendelsessoftwaren skal indsamles og opbevares, samt hvem der skal producere maskinen til det kommercielle marked.

Udover at spytte kontanter ud kan maskinen også tage imod penge, hvor der er indbygget en afløser af sedlernes serienumre for at komme falskmøntneri til livs.

Lang vej igen

Biometrisk genkendelse i form af fingeraftryk og iris-scanning i forbindelse med pengehævninger er ikke noget nyt fænomen.

Blandt andet banker i Afrika, Sydamerika, Asien og hos Danmarks nabo mod syd, Polen, har man installeret hæveautomater, hvor fingeraftryk har erstattet hævekortet - men altså ikke en tofaktor-sikkerhed som i Kina.

Flere europæiske banker - herunder danske pengeinstitutter - har forsøgt at indføre biometri i deres hæveautomater med hjælp fra et større EU-projekt for snart 10 år siden, men forsøgene har aldrig rigtig fået luft under vingerne.

Læs også:

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere