Her skal hæveautomaten genkende dit ansigt før du kan få penge

En ny type hæveautomat har set dagens lys i Kina, hvor du kun kan hæve penge, hvis dit ansigt og hævekort passer sammen. Tidligere har den slags forsøg haft svært ved at få luft under vingerne.

Pinkoder og ansigtsgenkendelse.

Den tofaktor-sikkerheds-kombination er nødvendig i en ny form for hæveautomat, der er kommet til verden i Kina.

Udviklingen af den første hæveautomat med software til ansigtsgenkendelse i motorrummet er resultatet af et samarbejde mellem det kinesiske it-firma Tzekwan og det Beijing-baserede Tsinghua Universitet.

Hæveautomaten vil ifølge parterne ikke udbetale penge, hvis ikke dit ansigt matcher med det brugte hævekort, skriver den kinesiske regerings officielle hjemmeside

Henter billede fra database
Maskineriet virker ved, at en bankkunde på hel normal vis stikker sit hævekort i automaten, som derefter tænder et kamera, der skal kigge nærmere på kundens ansigtstræk.

I den proces bliver kundens ansigtstræk sammenlignet med en tilhørende database over kunde-ansigtstræk.

Udviklerne påstår samtidig, at maskinen kan genkende folk, selv hvis deres ansigtstræk ændrer sig over tid.

Samtidig forlyder det, at den nye type hæveautomat skal masseproduceres, selvom det stadig er tvivlsomt, hvordan ansigtsgenkendelsessoftwaren skal indsamles og opbevares, samt hvem der skal producere maskinen til det kommercielle marked.

Udover at spytte kontanter ud kan maskinen også tage imod penge, hvor der er indbygget en afløser af sedlernes serienumre for at komme falskmøntneri til livs.

Lang vej igen
Biometrisk genkendelse i form af fingeraftryk og iris-scanning i forbindelse med pengehævninger er ikke noget nyt fænomen.

Blandt andet banker i Afrika, Sydamerika, Asien og hos Danmarks nabo mod syd, Polen, har man installeret hæveautomater, hvor fingeraftryk har erstattet hævekortet - men altså ikke en tofaktor-sikkerhed som i Kina.

Flere europæiske banker - herunder danske pengeinstitutter - har forsøgt at indføre biometri i deres hæveautomater med hjælp fra et større EU-projekt for snart 10 år siden, men forsøgene har aldrig rigtig fået luft under vingerne.

Læs også:

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.