Artikel top billede

Her skal hæveautomaten genkende dit ansigt før du kan få penge

En ny type hæveautomat har set dagens lys i Kina, hvor du kun kan hæve penge, hvis dit ansigt og hævekort passer sammen. Tidligere har den slags forsøg haft svært ved at få luft under vingerne.

Pinkoder og ansigtsgenkendelse.

Den tofaktor-sikkerheds-kombination er nødvendig i en ny form for hæveautomat, der er kommet til verden i Kina.

Udviklingen af den første hæveautomat med software til ansigtsgenkendelse i motorrummet er resultatet af et samarbejde mellem det kinesiske it-firma Tzekwan og det Beijing-baserede Tsinghua Universitet.

Hæveautomaten vil ifølge parterne ikke udbetale penge, hvis ikke dit ansigt matcher med det brugte hævekort, skriver den kinesiske regerings officielle hjemmeside

Henter billede fra database

Maskineriet virker ved, at en bankkunde på hel normal vis stikker sit hævekort i automaten, som derefter tænder et kamera, der skal kigge nærmere på kundens ansigtstræk.

I den proces bliver kundens ansigtstræk sammenlignet med en tilhørende database over kunde-ansigtstræk.

Udviklerne påstår samtidig, at maskinen kan genkende folk, selv hvis deres ansigtstræk ændrer sig over tid.

Samtidig forlyder det, at den nye type hæveautomat skal masseproduceres, selvom det stadig er tvivlsomt, hvordan ansigtsgenkendelsessoftwaren skal indsamles og opbevares, samt hvem der skal producere maskinen til det kommercielle marked.

Udover at spytte kontanter ud kan maskinen også tage imod penge, hvor der er indbygget en afløser af sedlernes serienumre for at komme falskmøntneri til livs.

Lang vej igen

Biometrisk genkendelse i form af fingeraftryk og iris-scanning i forbindelse med pengehævninger er ikke noget nyt fænomen.

Blandt andet banker i Afrika, Sydamerika, Asien og hos Danmarks nabo mod syd, Polen, har man installeret hæveautomater, hvor fingeraftryk har erstattet hævekortet - men altså ikke en tofaktor-sikkerhed som i Kina.

Flere europæiske banker - herunder danske pengeinstitutter - har forsøgt at indføre biometri i deres hæveautomater med hjælp fra et større EU-projekt for snart 10 år siden, men forsøgene har aldrig rigtig fået luft under vingerne.

Læs også:

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere