Artikel top billede

Her skal hæveautomaten genkende dit ansigt før du kan få penge

En ny type hæveautomat har set dagens lys i Kina, hvor du kun kan hæve penge, hvis dit ansigt og hævekort passer sammen. Tidligere har den slags forsøg haft svært ved at få luft under vingerne.

Pinkoder og ansigtsgenkendelse.

Den tofaktor-sikkerheds-kombination er nødvendig i en ny form for hæveautomat, der er kommet til verden i Kina.

Udviklingen af den første hæveautomat med software til ansigtsgenkendelse i motorrummet er resultatet af et samarbejde mellem det kinesiske it-firma Tzekwan og det Beijing-baserede Tsinghua Universitet.

Hæveautomaten vil ifølge parterne ikke udbetale penge, hvis ikke dit ansigt matcher med det brugte hævekort, skriver den kinesiske regerings officielle hjemmeside

Henter billede fra database

Maskineriet virker ved, at en bankkunde på hel normal vis stikker sit hævekort i automaten, som derefter tænder et kamera, der skal kigge nærmere på kundens ansigtstræk.

I den proces bliver kundens ansigtstræk sammenlignet med en tilhørende database over kunde-ansigtstræk.

Udviklerne påstår samtidig, at maskinen kan genkende folk, selv hvis deres ansigtstræk ændrer sig over tid.

Samtidig forlyder det, at den nye type hæveautomat skal masseproduceres, selvom det stadig er tvivlsomt, hvordan ansigtsgenkendelsessoftwaren skal indsamles og opbevares, samt hvem der skal producere maskinen til det kommercielle marked.

Udover at spytte kontanter ud kan maskinen også tage imod penge, hvor der er indbygget en afløser af sedlernes serienumre for at komme falskmøntneri til livs.

Lang vej igen

Biometrisk genkendelse i form af fingeraftryk og iris-scanning i forbindelse med pengehævninger er ikke noget nyt fænomen.

Blandt andet banker i Afrika, Sydamerika, Asien og hos Danmarks nabo mod syd, Polen, har man installeret hæveautomater, hvor fingeraftryk har erstattet hævekortet - men altså ikke en tofaktor-sikkerhed som i Kina.

Flere europæiske banker - herunder danske pengeinstitutter - har forsøgt at indføre biometri i deres hæveautomater med hjælp fra et større EU-projekt for snart 10 år siden, men forsøgene har aldrig rigtig fået luft under vingerne.

Læs også:

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere