BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe

Hæveautomater og terminaler er alt for lette mål for it-kriminelle, lyder vurderingen fra en sikkerhedsekspert. Se hvor nemt det er, at snyde maskinerne.

Læs også:
Kreditkort-svindel afsløret - af hackere

Malware fundet i hæveautomater

Hæveautomater og terminaler (de såkaldte Point of Sale eller POS-enheder) er efterhånden et yndet mål for it-kriminelle, og det er der en god grund til.

"Det er et nemt mål, og der er gode muligheder for at få adgang til følsomme oplysninger, herunder både kortnumre og PIN-koder, hvilket gør oplysningerne meget nemme at sælge på det sorte marked," fortæller Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i firmaet CSIS.

Computerworld har tidligere beskrevet, at der er fundet malware i hæveautomater, som har medvirket til, at der er kompromitteret kort i flere store amerikanske banker.

Den historie kan du læse her: Malware fundet i hæveautomater

Men det er ikke kun i de amerikanske banker, at der er fundet inficerede terminaler og hæveautomater.

Der er også eksempler fra vores eget kongerige.

"Dexter er navnet på en malware, som går direkte efter netop denne type data, og der er danske eksempler på inficerede enheder, men foreløbig er antallet heldigvis ikke så stort, som i flere andre lande," siger Peter Kruse.

Nemt mål med stort potentiale

Tidligere har det været fysiske aflurere, der er blevet monteret på hæveautomaterne, som gav adgang til informationerne på magnetstriben og pinkoder.

Men tendensen går i større og større grad mod ondsindet software.

"Mange af terminalerne er online-tilsluttede Windows-maskiner, hvilket betyder, at det er de samme sårbarheder som på en almindelig computer, der kan udnyttes," fortæller Peter Kruse.

"Når en terminal er inficeret, så dumper det ondsindede program hukommelsen, som indeholder alle tænkelige informationer om kortholderen. Denne teknik betyder også, at man slipper uden om en eventuel kryptering. Det er meget ukompliceret."

I Tyskland har man allerede forbudt, at hæveautomater og terminaler er baseret på Windows, og det kan være vejen frem, fortæller sikkerhedsmanden.

"Metoden er så nem at udnytte, og resultatet er solide kreditkortdata. Der er allerede flere eksempler på, at hoteller, også et dansk hotel, er blevet inficeret. I denne type virksomheder bliver der kørt mange kreditkort gennem systemet på en enkelt dag."

"Rigtig mange systemer er i dag baseret på Windows, og derfor kan det blive svært, at fjerne dem fra virksomhederne, men det kan være en mulighed."

Læs også:
Kreditkort-svindel afsløret - af hackere

Malware fundet i hæveautomater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere