Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe

Hæveautomater og terminaler er alt for lette mål for it-kriminelle, lyder vurderingen fra en sikkerhedsekspert. Se hvor nemt det er, at snyde maskinerne.

Læs også:
Kreditkort-svindel afsløret - af hackere

Malware fundet i hæveautomater

Hæveautomater og terminaler (de såkaldte Point of Sale eller POS-enheder) er efterhånden et yndet mål for it-kriminelle, og det er der en god grund til.

"Det er et nemt mål, og der er gode muligheder for at få adgang til følsomme oplysninger, herunder både kortnumre og PIN-koder, hvilket gør oplysningerne meget nemme at sælge på det sorte marked," fortæller Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i firmaet CSIS.

Computerworld har tidligere beskrevet, at der er fundet malware i hæveautomater, som har medvirket til, at der er kompromitteret kort i flere store amerikanske banker.

Den historie kan du læse her: Malware fundet i hæveautomater

Men det er ikke kun i de amerikanske banker, at der er fundet inficerede terminaler og hæveautomater.

Der er også eksempler fra vores eget kongerige.

"Dexter er navnet på en malware, som går direkte efter netop denne type data, og der er danske eksempler på inficerede enheder, men foreløbig er antallet heldigvis ikke så stort, som i flere andre lande," siger Peter Kruse.

Nemt mål med stort potentiale

Tidligere har det været fysiske aflurere, der er blevet monteret på hæveautomaterne, som gav adgang til informationerne på magnetstriben og pinkoder.

Men tendensen går i større og større grad mod ondsindet software.

"Mange af terminalerne er online-tilsluttede Windows-maskiner, hvilket betyder, at det er de samme sårbarheder som på en almindelig computer, der kan udnyttes," fortæller Peter Kruse.

"Når en terminal er inficeret, så dumper det ondsindede program hukommelsen, som indeholder alle tænkelige informationer om kortholderen. Denne teknik betyder også, at man slipper uden om en eventuel kryptering. Det er meget ukompliceret."

I Tyskland har man allerede forbudt, at hæveautomater og terminaler er baseret på Windows, og det kan være vejen frem, fortæller sikkerhedsmanden.

"Metoden er så nem at udnytte, og resultatet er solide kreditkortdata. Der er allerede flere eksempler på, at hoteller, også et dansk hotel, er blevet inficeret. I denne type virksomheder bliver der kørt mange kreditkort gennem systemet på en enkelt dag."

"Rigtig mange systemer er i dag baseret på Windows, og derfor kan det blive svært, at fjerne dem fra virksomhederne, men det kan være en mulighed."

Læs også:
Kreditkort-svindel afsløret - af hackere

Malware fundet i hæveautomater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere