Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe

Hæveautomater og terminaler er alt for lette mål for it-kriminelle, lyder vurderingen fra en sikkerhedsekspert. Se hvor nemt det er, at snyde maskinerne.

Læs også:
Kreditkort-svindel afsløret - af hackere

Malware fundet i hæveautomater

Hæveautomater og terminaler (de såkaldte Point of Sale eller POS-enheder) er efterhånden et yndet mål for it-kriminelle, og det er der en god grund til.

"Det er et nemt mål, og der er gode muligheder for at få adgang til følsomme oplysninger, herunder både kortnumre og PIN-koder, hvilket gør oplysningerne meget nemme at sælge på det sorte marked," fortæller Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i firmaet CSIS.

Computerworld har tidligere beskrevet, at der er fundet malware i hæveautomater, som har medvirket til, at der er kompromitteret kort i flere store amerikanske banker.

Den historie kan du læse her: Malware fundet i hæveautomater

Men det er ikke kun i de amerikanske banker, at der er fundet inficerede terminaler og hæveautomater.

Der er også eksempler fra vores eget kongerige.

"Dexter er navnet på en malware, som går direkte efter netop denne type data, og der er danske eksempler på inficerede enheder, men foreløbig er antallet heldigvis ikke så stort, som i flere andre lande," siger Peter Kruse.

Nemt mål med stort potentiale

Tidligere har det været fysiske aflurere, der er blevet monteret på hæveautomaterne, som gav adgang til informationerne på magnetstriben og pinkoder.

Men tendensen går i større og større grad mod ondsindet software.

"Mange af terminalerne er online-tilsluttede Windows-maskiner, hvilket betyder, at det er de samme sårbarheder som på en almindelig computer, der kan udnyttes," fortæller Peter Kruse.

"Når en terminal er inficeret, så dumper det ondsindede program hukommelsen, som indeholder alle tænkelige informationer om kortholderen. Denne teknik betyder også, at man slipper uden om en eventuel kryptering. Det er meget ukompliceret."

I Tyskland har man allerede forbudt, at hæveautomater og terminaler er baseret på Windows, og det kan være vejen frem, fortæller sikkerhedsmanden.

"Metoden er så nem at udnytte, og resultatet er solide kreditkortdata. Der er allerede flere eksempler på, at hoteller, også et dansk hotel, er blevet inficeret. I denne type virksomheder bliver der kørt mange kreditkort gennem systemet på en enkelt dag."

"Rigtig mange systemer er i dag baseret på Windows, og derfor kan det blive svært, at fjerne dem fra virksomhederne, men det kan være en mulighed."

Læs også:
Kreditkort-svindel afsløret - af hackere

Malware fundet i hæveautomater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere