Artikel top billede

Foto: Lars Nyboell (Foto: Photo: LARS NYBOELL /)

Ny direktør i Telenor Danmark har en klar plan - men en usikker fremtid

Interview: Jesper Hansen overtager som ny administrerende direktør i Telenor Danmark styringen med teleselskabet, mens det er ved at fusionere med Telia.

Telenor Danmark har netop fået ny administrerende direktør, Jesper Hansen, der overtager CEO-posten efter Marek Slacik, der i stedet skal være markedsdirektør i Telenor Sverige.

Jesper Hansen bliver med 15 års ansættelse i Telenor og Cybercity en direktør, der kender Telenor til hudløshed allerede fra dag ét.

Samtidig står han dog med en utraditionel udfordring:

Telenor er ved at fusionere med Telia Danmark, og derfor er Jesper Hansen også kun udnævnt til konstitueret direktør i Telenor.

Hverken han eller medarbejderne kender nemlig fremtiden i den nye telegigant.  

Strategien er klar
Jesper Hansen, du bliver administrerende direktør i Telenor i en periode, hvor I er ved at fusionere med Telia - hvordan vil det påvirke dit arbejde som direktør?

"Det vil ikke påvirke mig så meget. Vi gjorde et relativt stort strategiarbejde for 18 måneder siden, hvor vi redefinerede, hvad Telenor skulle stå for i Danmark."

"Vi satte vores prioriteter i forhold til hele netværkssamarbejdet med Telia og investeringen i vores service-position. Vi har også tilbudt digitale tjenester og Office 365 på en helt ny måde, og vi har taget en familie-position."
 
"Der er sket en række ting over de seneste 18 måneder, og der er stadig spændende ting på planen, så det bliver min opgave, at vi vedbliver med at holde trykket på markedet."

"Vi skal både forsvare og udbygge Telenors markedsposition. Vi har en plan, og det er min opgave at fortsætte med at eksekvere på den plan og strategi."

Telia er stadig en konkurrent

Betragter du Telia som en konkurrent eller partner, som situationen er lige nu?

"Jeg betragter bestemt Telia som en konkurrent på lige fod med de andre spillere i markedet. Det går hårdt for sig derude, og der bliver ikke lagt fingre imellem."

"Så ja, det bliver også min opgave at fortsætte kampen i markedet og at spille med de kort, som Telenor har på hånden. På den måde er det business as usual."

Hvilken forskel vil Telenor-kunderne mærke, når I er fusioneret med Telia?

"Der bevæger du dig ind på et område, hvor jeg ikke kan sige noget. Det hænger i sagens natur sammen med, at den position, det fremtidige selskab vælger, ikke er noget, vi taler om."

"Det betyder, at såvel Telia som Telenor som selvstændige selskaber koncentrerer sig om at levere på de mål, der er."

"Så må det nye selskab definere den fremtidige strategi."

Læs også: Administrerende direktør stopper i Telenor Danmark - afløseren er fundet

Medarbejderne kender usikkerheden
Hvad siger du til medarbejderne i Telenor, hvis og når de spørger til, om deres job også eksisterer efter fusionen med Telia?

"Vi har forsøgt at være åbne og transparente omkring, hvorfor hvorfor vi tror, at det er nødvendigt at indgå det her samarbejde, og hvorfor vi tror, at det nye selskab vil blive en stærk spiller på det danske marked."

"Alt det har vi kommunikeret, og så er der egentlig ikke så frygtelig meget mere."

"De ved udmærket godt, at der selvfølgelig med alt nyt er forbundet usikkerhed. Og jeg er faktisk imponeret over så forandringsvillig- og -kompetent, vores organisation er i dag."

"Jeg føler, at vi er stærkere, end vi har været rigtig længe. Der er en tro på, at det er det rigtige, Telenor gør i dag, og der er også en tro på, at det er det rigtige at gå sammen med en anden spiller."

"Vi har et engagement, der har udviklet sig over de seneste 18 måneder, så vi aldrig har haft et højere engagement end nu."

Hvad bliver din største udfordring i forhold til at eksekvere på jeres strategi i Telenor? 

"Vi prøver via handling at fortælle vores kunder, at vi gerne vil gøre tingene rigtigt, og at vi går op i, hvad kunderne mener om os."

"Eksempelvis prøver vi med vores familie-position at gøre det lettere for familierne at forstå vores produkter og at give dem nogle rabatter, når de samler deres abonnementer hos os."  
   
"Med den strategi, vi lagde, er det også et spørgsmål om at blive ved med at lære, at monitorere og at lytte til vores kunder - og så indrette vores forretning efter det."

"Det tager tid, og det tager også tid for kunderne at se, at der sker noget hos Telenor, som er oprigtigt - og at vi vil det." 

"Vi tager et 360 graders eftersyn af os selv, og hvordan vi kan servicere kunderne, og det er bare med at holde trykket på den del."

Direktøren kender - heller ikke - ikke sin fremtid

Hvad forventer du, at der kommer der til at ske med dig, når Telenor og Telia er smeltet sammen til ét selskab?

"Det interessante er, at det er en situation, hvor man kan sige, at vi alle er i samme båd. Den fremtid kender jeg ikke, og det gør mine medarbejdere heller ikke. På den måde lever jeg med usikkerheden, ligesom mine medarbejdere gør."

"Det skaber faktisk en form for samhørighed, fordi vi alle er i samme båd."   

Læs også: Administrerende direktør stopper i Telenor Danmark - afløseren er fundet

Det danske telemarked er i disse år præget af en benhård konkurrence, hvor ikke mindst Telenor har haft det svært i konkurrencen med TDC, 3 og Telia.

Sidste år blev det annonceret, at Telenor og Telia i Danmark skal smelte sammen til ét selskab.  

Fusionen, der stadig er ved at blive godkendt af de relevante myndigheder, har dog endnu ikke lagt en dæmper på priskrigen - og Telenor er et af de selskaber, der fører an med aggressive tilbud i øjeblikket.

Jesper Hansen tiltræder nye stilling som konstitueret adm. direktør den 1. juni 2015.

Læs også:

Administrerende direktør stopper i Telenor Danmark - afløseren er fundet

Telia og Telenor smelter sammen til ét selskab i Danmark

Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC

Telenors nye våben: Sådan skal ny it-platform bruges