Artikel top billede

Intel vil købe chip-gigant for 115 milliarder kroner

Med et bud på omkring 115 milliarder kroner er Intel klar til at købe en chip-gigant. Dermed følger Intel i slipstrømmen på en længerevarende tendens med kraftig konsolidering i chip-branchen.

Mens milliarderne fyger rundt i den danske valgkamp, står verdens største chip-fabrikant, Intel, klar med 115 milliarder kroner for at købe en hardware-konkurrent.

Opkøber drejer sig om Altera med spidskompetencer inden for chip-design og integrerede kredsløb, som Intel ifølge The Wall Street Journal er klar til at lægge 54 dollar per aktie for.

Dermed ligger prisen en del højere, end da Intel-opkøbet først kom på børsmæglernes læber tilbage i slutningen af marts, hvor aktien lå på 48,85 dollar.

De to selskaber har over længere tid været partnere, men nu ser det ud til, at de to virksomheder bliver til én.

Konsolidering i branchen

Hvis Intel lykkedes med at gafle Altera for de angivne 115 milliarder kroner, er der tale om endnu en konsolidering i chip-branchen.

Avago Technologies annoncerede i sidste uge, at selskabet stod klar til at købe Broadcom for den nette sum af 250 milliarder kroner - også kaldet en kvart billion kroner - i en af de største it-handler nogensinde.

Avisen San Jose Merecury News fra Silicon Valley-området angiver, at der i de seneste fem års tid er opkøbt chipfabrikanter for rundt regnet 400 milliarder kroner.

Disse opkøb tæller både Silicon Valley-virksomheder og selskaber uden for det amerikanske it-nervecenter.

Flere af disse opkøb, fusioner og andre konsolideringer har betydet, at tusindvis har mistet deres jobs som følge af selskabssammenlægninger.

Læs også:

Intels fremtids-plan: Vil stille nye krav til partnere og udviklere

Atomvåben-frygt: USA forbyder Intel at sælge chips til kinesisk regnemonster
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere