Artikel top billede

Intel vil købe chip-gigant for 115 milliarder kroner

Med et bud på omkring 115 milliarder kroner er Intel klar til at købe en chip-gigant. Dermed følger Intel i slipstrømmen på en længerevarende tendens med kraftig konsolidering i chip-branchen.

Mens milliarderne fyger rundt i den danske valgkamp, står verdens største chip-fabrikant, Intel, klar med 115 milliarder kroner for at købe en hardware-konkurrent.

Opkøber drejer sig om Altera med spidskompetencer inden for chip-design og integrerede kredsløb, som Intel ifølge The Wall Street Journal er klar til at lægge 54 dollar per aktie for.

Dermed ligger prisen en del højere, end da Intel-opkøbet først kom på børsmæglernes læber tilbage i slutningen af marts, hvor aktien lå på 48,85 dollar.

De to selskaber har over længere tid været partnere, men nu ser det ud til, at de to virksomheder bliver til én.

Konsolidering i branchen

Hvis Intel lykkedes med at gafle Altera for de angivne 115 milliarder kroner, er der tale om endnu en konsolidering i chip-branchen.

Avago Technologies annoncerede i sidste uge, at selskabet stod klar til at købe Broadcom for den nette sum af 250 milliarder kroner - også kaldet en kvart billion kroner - i en af de største it-handler nogensinde.

Avisen San Jose Merecury News fra Silicon Valley-området angiver, at der i de seneste fem års tid er opkøbt chipfabrikanter for rundt regnet 400 milliarder kroner.

Disse opkøb tæller både Silicon Valley-virksomheder og selskaber uden for det amerikanske it-nervecenter.

Flere af disse opkøb, fusioner og andre konsolideringer har betydet, at tusindvis har mistet deres jobs som følge af selskabssammenlægninger.

Læs også:

Intels fremtids-plan: Vil stille nye krav til partnere og udviklere

Atomvåben-frygt: USA forbyder Intel at sælge chips til kinesisk regnemonster
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
På trods af ransomware-betaling: Dansk hotelplatform stadig ramt af problemer to uger senere
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.