BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Intel vil købe chip-gigant for 115 milliarder kroner

Med et bud på omkring 115 milliarder kroner er Intel klar til at købe en chip-gigant. Dermed følger Intel i slipstrømmen på en længerevarende tendens med kraftig konsolidering i chip-branchen.

Mens milliarderne fyger rundt i den danske valgkamp, står verdens største chip-fabrikant, Intel, klar med 115 milliarder kroner for at købe en hardware-konkurrent.

Opkøber drejer sig om Altera med spidskompetencer inden for chip-design og integrerede kredsløb, som Intel ifølge The Wall Street Journal er klar til at lægge 54 dollar per aktie for.

Dermed ligger prisen en del højere, end da Intel-opkøbet først kom på børsmæglernes læber tilbage i slutningen af marts, hvor aktien lå på 48,85 dollar.

De to selskaber har over længere tid været partnere, men nu ser det ud til, at de to virksomheder bliver til én.

Konsolidering i branchen

Hvis Intel lykkedes med at gafle Altera for de angivne 115 milliarder kroner, er der tale om endnu en konsolidering i chip-branchen.

Avago Technologies annoncerede i sidste uge, at selskabet stod klar til at købe Broadcom for den nette sum af 250 milliarder kroner - også kaldet en kvart billion kroner - i en af de største it-handler nogensinde.

Avisen San Jose Merecury News fra Silicon Valley-området angiver, at der i de seneste fem års tid er opkøbt chipfabrikanter for rundt regnet 400 milliarder kroner.

Disse opkøb tæller både Silicon Valley-virksomheder og selskaber uden for det amerikanske it-nervecenter.

Flere af disse opkøb, fusioner og andre konsolideringer har betydet, at tusindvis har mistet deres jobs som følge af selskabssammenlægninger.

Læs også:

Intels fremtids-plan: Vil stille nye krav til partnere og udviklere

Atomvåben-frygt: USA forbyder Intel at sælge chips til kinesisk regnemonster
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere