Artikel top billede

Intel vil købe chip-gigant for 115 milliarder kroner

Med et bud på omkring 115 milliarder kroner er Intel klar til at købe en chip-gigant. Dermed følger Intel i slipstrømmen på en længerevarende tendens med kraftig konsolidering i chip-branchen.

Mens milliarderne fyger rundt i den danske valgkamp, står verdens største chip-fabrikant, Intel, klar med 115 milliarder kroner for at købe en hardware-konkurrent.

Opkøber drejer sig om Altera med spidskompetencer inden for chip-design og integrerede kredsløb, som Intel ifølge The Wall Street Journal er klar til at lægge 54 dollar per aktie for.

Dermed ligger prisen en del højere, end da Intel-opkøbet først kom på børsmæglernes læber tilbage i slutningen af marts, hvor aktien lå på 48,85 dollar.

De to selskaber har over længere tid været partnere, men nu ser det ud til, at de to virksomheder bliver til én.

Konsolidering i branchen

Hvis Intel lykkedes med at gafle Altera for de angivne 115 milliarder kroner, er der tale om endnu en konsolidering i chip-branchen.

Avago Technologies annoncerede i sidste uge, at selskabet stod klar til at købe Broadcom for den nette sum af 250 milliarder kroner - også kaldet en kvart billion kroner - i en af de største it-handler nogensinde.

Avisen San Jose Merecury News fra Silicon Valley-området angiver, at der i de seneste fem års tid er opkøbt chipfabrikanter for rundt regnet 400 milliarder kroner.

Disse opkøb tæller både Silicon Valley-virksomheder og selskaber uden for det amerikanske it-nervecenter.

Flere af disse opkøb, fusioner og andre konsolideringer har betydet, at tusindvis har mistet deres jobs som følge af selskabssammenlægninger.

Læs også:

Intels fremtids-plan: Vil stille nye krav til partnere og udviklere

Atomvåben-frygt: USA forbyder Intel at sælge chips til kinesisk regnemonster
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere