BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Tidligere Just Eat-boss har fået en fed ide: Går i flæsket på Just Eat med nyt koncept

Engang var han international direktør i Just Eat. Nu åbner han sin egen madbestillingstjeneste.

For to år siden rykkede danske Rasmus Wolff teltpælene op fra Themsens mudrede bredder for at slå sig ned i den tyske hovedstad Berlin.

I fem år arbejdede Rasmus Wolff i London som international direktør for Just Eat, men i dag åbner han sammen med resten af folkene i firmaet Hungr sin helt egen digitale madbestillingsordning.

Er konceptet omkring Hungr ikke det samme som Just Eat? Kan I ikke finde på noget nyt?

"Der er stor forskel på de to tjenester. Det handler selvfølgelig om at bestille mad, men tilgangen til en ordre er faktisk den modsatte af den, som Just Eat anvender," fortæller Rasmus Wolff fra Berlin.

"Vi har tilpasset tjenesten til mobilen. Du vælger bare maden fra ét menukort, så finder vi den bedste restaurant, til en god pris og som leverer til tiden," fortæller han.

Læs også: Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes.

Det handler ikke om kvantitet
I modsætning til Just Eat, der har tilknyttet rigtig mange restauranter til tjenesten, vil Hungr altså satse på en udvælgelse af de bedste.

"Just Eat har tilknyttet over 2.000 restauranter i Danmark. Vi vil nok holde os på ti procent af det antal."

Den erfaring, du har bygget op gennem tiden i Just Eat, er altså blevet raffineret til den nye tjeneste?

"Ja, helt sikkert. 50 procent af brugerne anvender kun disse digitale madtjenester én gang. Halvdelen synes altså, at onlinebestilling er dårligere end en bestilling via telefonen. Det vil vi gerne lave om på ved at levere kvalitet fremfor kvantitet," fortæller han og fortsætter:

"De tjenester vi ser i dag, er slet ikke indrettet til mobilen. De er utrolig datatunge og indrettet med filtre, som brugerne selv skal tilpasse. Vi har vendt det om. Fortæl os hvad du gerne vil spise, så finder vi det bedste måltid til prisen i dit område. Det er konceptet."

Danmark. London eller Berlin?
Du har været iværksætter i både Danmark, London og Berlin. Hvilket sted er det bedste?

"Der er tre meget forskellige indstillinger til tingene. I Danmark er det stadig en vigtig del af identiteten at have et fast job. I London er der mange penge, men folk er meget lukkede omkring deres ideer at frygt for, at en anden skal rende afsted med pengene," fortæller Rasmus Wolff.

"Det er ikke så svært at få gang i et opstartsprojekt i Berlin fordi, der er kapital, og så er der også en god holdindstilling, hvor man ikke er bange for at dele sin viden. Startup-kulturen har eksisteret i en del år, så der er også god erfaring at hente."

På dansk og tysk
I første omgang er udvalget af restauranter, der kan benyttes via Hungr begrænset til Berlin, men der kommer en dansk version af appen så danskere, der er på besøg i Berlin, kan anvende appen på modersmålet.

"Nu taler jeg jo dansk, hvilket har fremrykket oversættelsen, men vi arbejder på at oversætte til en stribe sprog. Der bliver også tilknyttet restauranter i Danmark og andre lande senere på året."


Læs også:
Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes

Dansk it-mand vil købe op for 7,5 milliarder: Disse it-firmaer er jeg på jagt efter

Her er it-historien bag fælleskørsel-successen GoMore: "Vi har bare kodet løs"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.