Artikel top billede

Tidligere Just Eat-boss har fået en fed ide: Går i flæsket på Just Eat med nyt koncept

Engang var han international direktør i Just Eat. Nu åbner han sin egen madbestillingstjeneste.

For to år siden rykkede danske Rasmus Wolff teltpælene op fra Themsens mudrede bredder for at slå sig ned i den tyske hovedstad Berlin.

I fem år arbejdede Rasmus Wolff i London som international direktør for Just Eat, men i dag åbner han sammen med resten af folkene i firmaet Hungr sin helt egen digitale madbestillingsordning.

Er konceptet omkring Hungr ikke det samme som Just Eat? Kan I ikke finde på noget nyt?

"Der er stor forskel på de to tjenester. Det handler selvfølgelig om at bestille mad, men tilgangen til en ordre er faktisk den modsatte af den, som Just Eat anvender," fortæller Rasmus Wolff fra Berlin.

"Vi har tilpasset tjenesten til mobilen. Du vælger bare maden fra ét menukort, så finder vi den bedste restaurant, til en god pris og som leverer til tiden," fortæller han.

Læs også: Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes.

Det handler ikke om kvantitet

I modsætning til Just Eat, der har tilknyttet rigtig mange restauranter til tjenesten, vil Hungr altså satse på en udvælgelse af de bedste.

"Just Eat har tilknyttet over 2.000 restauranter i Danmark. Vi vil nok holde os på ti procent af det antal."

Den erfaring, du har bygget op gennem tiden i Just Eat, er altså blevet raffineret til den nye tjeneste?

"Ja, helt sikkert. 50 procent af brugerne anvender kun disse digitale madtjenester én gang. Halvdelen synes altså, at onlinebestilling er dårligere end en bestilling via telefonen. Det vil vi gerne lave om på ved at levere kvalitet fremfor kvantitet," fortæller han og fortsætter:

"De tjenester vi ser i dag, er slet ikke indrettet til mobilen. De er utrolig datatunge og indrettet med filtre, som brugerne selv skal tilpasse. Vi har vendt det om. Fortæl os hvad du gerne vil spise, så finder vi det bedste måltid til prisen i dit område. Det er konceptet."

Danmark. London eller Berlin?

Du har været iværksætter i både Danmark, London og Berlin. Hvilket sted er det bedste?

"Der er tre meget forskellige indstillinger til tingene. I Danmark er det stadig en vigtig del af identiteten at have et fast job. I London er der mange penge, men folk er meget lukkede omkring deres ideer at frygt for, at en anden skal rende afsted med pengene," fortæller Rasmus Wolff.

"Det er ikke så svært at få gang i et opstartsprojekt i Berlin fordi, der er kapital, og så er der også en god holdindstilling, hvor man ikke er bange for at dele sin viden. Startup-kulturen har eksisteret i en del år, så der er også god erfaring at hente."

På dansk og tysk

I første omgang er udvalget af restauranter, der kan benyttes via Hungr begrænset til Berlin, men der kommer en dansk version af appen så danskere, der er på besøg i Berlin, kan anvende appen på modersmålet.

"Nu taler jeg jo dansk, hvilket har fremrykket oversættelsen, men vi arbejder på at oversætte til en stribe sprog. Der bliver også tilknyttet restauranter i Danmark og andre lande senere på året."

Læs også:
Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes

Dansk it-mand vil købe op for 7,5 milliarder: Disse it-firmaer er jeg på jagt efter

Her er it-historien bag fælleskørsel-successen GoMore: "Vi har bare kodet løs"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere