Artikel top billede

Tidligere Just Eat-boss har fået en fed ide: Går i flæsket på Just Eat med nyt koncept

Engang var han international direktør i Just Eat. Nu åbner han sin egen madbestillingstjeneste.

For to år siden rykkede danske Rasmus Wolff teltpælene op fra Themsens mudrede bredder for at slå sig ned i den tyske hovedstad Berlin.

I fem år arbejdede Rasmus Wolff i London som international direktør for Just Eat, men i dag åbner han sammen med resten af folkene i firmaet Hungr sin helt egen digitale madbestillingsordning.

Er konceptet omkring Hungr ikke det samme som Just Eat? Kan I ikke finde på noget nyt?

"Der er stor forskel på de to tjenester. Det handler selvfølgelig om at bestille mad, men tilgangen til en ordre er faktisk den modsatte af den, som Just Eat anvender," fortæller Rasmus Wolff fra Berlin.

"Vi har tilpasset tjenesten til mobilen. Du vælger bare maden fra ét menukort, så finder vi den bedste restaurant, til en god pris og som leverer til tiden," fortæller han.

Læs også: Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes.

Det handler ikke om kvantitet

I modsætning til Just Eat, der har tilknyttet rigtig mange restauranter til tjenesten, vil Hungr altså satse på en udvælgelse af de bedste.

"Just Eat har tilknyttet over 2.000 restauranter i Danmark. Vi vil nok holde os på ti procent af det antal."

Den erfaring, du har bygget op gennem tiden i Just Eat, er altså blevet raffineret til den nye tjeneste?

"Ja, helt sikkert. 50 procent af brugerne anvender kun disse digitale madtjenester én gang. Halvdelen synes altså, at onlinebestilling er dårligere end en bestilling via telefonen. Det vil vi gerne lave om på ved at levere kvalitet fremfor kvantitet," fortæller han og fortsætter:

"De tjenester vi ser i dag, er slet ikke indrettet til mobilen. De er utrolig datatunge og indrettet med filtre, som brugerne selv skal tilpasse. Vi har vendt det om. Fortæl os hvad du gerne vil spise, så finder vi det bedste måltid til prisen i dit område. Det er konceptet."

Danmark. London eller Berlin?

Du har været iværksætter i både Danmark, London og Berlin. Hvilket sted er det bedste?

"Der er tre meget forskellige indstillinger til tingene. I Danmark er det stadig en vigtig del af identiteten at have et fast job. I London er der mange penge, men folk er meget lukkede omkring deres ideer at frygt for, at en anden skal rende afsted med pengene," fortæller Rasmus Wolff.

"Det er ikke så svært at få gang i et opstartsprojekt i Berlin fordi, der er kapital, og så er der også en god holdindstilling, hvor man ikke er bange for at dele sin viden. Startup-kulturen har eksisteret i en del år, så der er også god erfaring at hente."

På dansk og tysk

I første omgang er udvalget af restauranter, der kan benyttes via Hungr begrænset til Berlin, men der kommer en dansk version af appen så danskere, der er på besøg i Berlin, kan anvende appen på modersmålet.

"Nu taler jeg jo dansk, hvilket har fremrykket oversættelsen, men vi arbejder på at oversætte til en stribe sprog. Der bliver også tilknyttet restauranter i Danmark og andre lande senere på året."

Læs også:
Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes

Dansk it-mand vil købe op for 7,5 milliarder: Disse it-firmaer er jeg på jagt efter

Her er it-historien bag fælleskørsel-successen GoMore: "Vi har bare kodet løs"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere