Artikel top billede

Illu: AV Comparatives.

Test af 20 antivirus-programmer: Her er de bedste lige nu

Der er meget hård kamp om at være det bedste antivirus-program lige nu. Næsten dødt løb i top-fem.

Den uafhængige sikkerhedsorganisation AV-Comparatives, der har specialiseret sig i at se antivirusproducenterne efter i sømmene og teste, om de holder, hvad de lover, har testet 20 programmer i maj.

Fokus i denne test har været på detektionsrate - eller med andre ord, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage i dagligt brug.

Der er testet med 595 forskellige stykker malware i gennem maj måned.

Områder som brugervenlighed eller pris har således ikke været elementer i bedømmelsen af programmerne.

Det er ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med. Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over 20 meget benyttede programmer i hele verden.

Alle produkter er opdateret umiddelbart før, at testen er løbet at stablen. Antivirusprogrammerne er blevet afviklet på en pc med Windows 7 SP1, 64-bit.

Den grønne farve på graferne betyder, at den testede kode er blevet blokeret. Den røde betyder, at koderne er sluppet igennem forsvaret.

Nederst er et graf over falske positiver, altså alarmer fra programmet uden grund.

Læs også: Ineffektiv og gammeldags: Har antivirus overhovedet nogen fremtid?

Trængsel i toppen

Både Trend Micro og Panda havde 0 fejl i testen med BitDefender, Kaspersky og Tencent på de følgende pladser.

I den modsatte ende hænger Lavasoft og ThreatTrack lidt mere i bremsen i denne test.

Da test af antivirusprogrammer nødvendigvis må være baseret på kendte trusler, kan man naturligvis altid diskutere om de også kan fange fremtidens malware.

Men test af denne type giver et godt overbliksbillede over situationen lige nu og et vink med en vognstang om hvem, der har styr på trusselsbilledet og den nødvendige teknologi til at stoppe problemerne.

Du kan finde mange andre antivirus-test på AV Comparatives webside.

Læs også:

Microsoft-sheriff: Hackerne går nu hellere efter skoler og hospitaler end bankerne

Sådan beskytter et moderne antivirusprogram din computer

Test af 23 programmer: Så meget sløver antivirus din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere