Artikel top billede

Sådan arbejder Microsoft med bruger-feedback til at designe Windows 10

Microsoft har modtaget millioner reaktioner på Windows 10. Se her, hvordan selskabet arbejder med bruger-feedback til at forbedre Windows 10 efter brugernes ønsker.

Der var engang, hvor Microsoft satsede hele butikken, når selskabets udsendte nyt styresystem, og hvor selskabet ikke kunne gøre andet end at krydse fingre for de mange millioner brugeres modtagelse, når selskabet sendte det nye system ud i butikkerne.

Nogle gange gik det godt som eksempelvis med Windows XP. Andre gange gik det ikke godt - som med Vista og Windows 8.

Det kan du læse et eksempel på her: Her er Microsofts største fiaskoer og successer

Sådan foregår det imidlertid ikke længere. Med Windows 10 griber selskabet udviklingen anderledes an for at sikre, at det system, der ser dagens lys, nu også passer til brugernes behov.

Klog af skade har Microsoft fået stablet et meget omfattende feedback-system på benene, som gør, at selskabet løbende kan indsamle reaktioner, forslag og ideer fra millioner af test-brugere.

Det har Microsoft benyttet sig af i stor stil op til den endelige lancering af Windows 10 om få uger.

I en blogpost kaster senior project manager Samer Sawaya fra Windows Feedback lidt lys over, hvordan Microsoft arbejder med feedback fra brugerne.

Du kan læse Samer Sawayas blog-indlæg her.

Her skriver han, at feedback fra brugerne spiller en "nøgle-rolle i design-beslutningerne," som Microsoft har truffet i forbindelse med udformningen af Windows 10.

Microsoft har udsendt de løbende iterationer af Windows 10 til beta-brugerne via Windows Insider Program-ordningen, som interesserede gratis har kunnet tilmelde sig.

Ordningen indeholder blandt andet en app med navnet Windows Feedback, som brugerne kan anvende til at rapportere mangler, fejl og forbedrings-forslag direkte til Microsoft.

Siden Microsoft lancerde den første technical preview af Windows 10 i oktober i fjor, har selskabet modtaget godt tre millioner henvendelser via app'en.

Samtidig har selskabet fået 2,5 millioner svar via selskabets mini-surveys, som dukker op som pop-up-spørgeskemaer under brug af de tidligere Windows 10-versioner.

Alle svarene skubber Microsoft ned i en stor database, som alle de udvikler-teams, der arbejder på Windows 10, har adgang til.

Her kan udviklerne køre søgninger på mange forskellige emner og altså her få et samlet blik på, hvad Microsofts brugere synes om forskellige ting i Windows 10.

Mønstret kan også gå den anden vej. Systemet sørger nemlig også for jævnligt at sende mails til udviklerne med ikke-adresserede henvendelser fra feedback-databasen, som udviklerne så kan kigge på.

Feedback-databasen har været grundlaget for flere ændringer i Windows 10, ligesom Microsoft har rettet flere hundrede bugs som følge af feedback-programmet.

Microsoft har siden 2001 - hvor Windows XP blev lanceret - anvendt bruger-feedback i et eller andet omfang.

Dengang fungerede det ved, at der i styresystemet dukkede en dialogboks op med mulighed for at rapportere problemer til Microsoft.

Fremkomsten af cloud computing har imidlertid givet helt nye muligheder for hyppig og vedvarende opdateringer og justeringer.

Det er noget, der er i meget høj grad har påvirket udviklingsarbejdet af Windows 10, som står til at blive Microsoft sidste store lancering af et samlet styresystem.

I stedet vil Windows 10 løbende modtage justeringer og små-opgraderinger.

Det kan du læse mere om her: Her er den vigtigste melding fra Microsoft: Fire små ord kan få store konsekvenser

Læs også:Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden

Ny rekord for Microsoft: Så mange bruger Windows 10 preview hver eneste dag

Microsoft løfter sløret for Windows 9: Så meget er spil efter bommerten Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere