Artikel top billede

Sådan arbejder Microsoft med bruger-feedback til at designe Windows 10

Microsoft har modtaget millioner reaktioner på Windows 10. Se her, hvordan selskabet arbejder med bruger-feedback til at forbedre Windows 10 efter brugernes ønsker.

Der var engang, hvor Microsoft satsede hele butikken, når selskabets udsendte nyt styresystem, og hvor selskabet ikke kunne gøre andet end at krydse fingre for de mange millioner brugeres modtagelse, når selskabet sendte det nye system ud i butikkerne.

Nogle gange gik det godt som eksempelvis med Windows XP. Andre gange gik det ikke godt - som med Vista og Windows 8.

Det kan du læse et eksempel på her: Her er Microsofts største fiaskoer og successer

Sådan foregår det imidlertid ikke længere. Med Windows 10 griber selskabet udviklingen anderledes an for at sikre, at det system, der ser dagens lys, nu også passer til brugernes behov.

Klog af skade har Microsoft fået stablet et meget omfattende feedback-system på benene, som gør, at selskabet løbende kan indsamle reaktioner, forslag og ideer fra millioner af test-brugere.

Det har Microsoft benyttet sig af i stor stil op til den endelige lancering af Windows 10 om få uger.

I en blogpost kaster senior project manager Samer Sawaya fra Windows Feedback lidt lys over, hvordan Microsoft arbejder med feedback fra brugerne.

Du kan læse Samer Sawayas blog-indlæg her.

Her skriver han, at feedback fra brugerne spiller en "nøgle-rolle i design-beslutningerne," som Microsoft har truffet i forbindelse med udformningen af Windows 10.

Microsoft har udsendt de løbende iterationer af Windows 10 til beta-brugerne via Windows Insider Program-ordningen, som interesserede gratis har kunnet tilmelde sig.

Ordningen indeholder blandt andet en app med navnet Windows Feedback, som brugerne kan anvende til at rapportere mangler, fejl og forbedrings-forslag direkte til Microsoft.

Siden Microsoft lancerde den første technical preview af Windows 10 i oktober i fjor, har selskabet modtaget godt tre millioner henvendelser via app'en.

Samtidig har selskabet fået 2,5 millioner svar via selskabets mini-surveys, som dukker op som pop-up-spørgeskemaer under brug af de tidligere Windows 10-versioner.

Alle svarene skubber Microsoft ned i en stor database, som alle de udvikler-teams, der arbejder på Windows 10, har adgang til.

Her kan udviklerne køre søgninger på mange forskellige emner og altså her få et samlet blik på, hvad Microsofts brugere synes om forskellige ting i Windows 10.

Mønstret kan også gå den anden vej. Systemet sørger nemlig også for jævnligt at sende mails til udviklerne med ikke-adresserede henvendelser fra feedback-databasen, som udviklerne så kan kigge på.

Feedback-databasen har været grundlaget for flere ændringer i Windows 10, ligesom Microsoft har rettet flere hundrede bugs som følge af feedback-programmet.

Microsoft har siden 2001 - hvor Windows XP blev lanceret - anvendt bruger-feedback i et eller andet omfang.

Dengang fungerede det ved, at der i styresystemet dukkede en dialogboks op med mulighed for at rapportere problemer til Microsoft.

Fremkomsten af cloud computing har imidlertid givet helt nye muligheder for hyppig og vedvarende opdateringer og justeringer.

Det er noget, der er i meget høj grad har påvirket udviklingsarbejdet af Windows 10, som står til at blive Microsoft sidste store lancering af et samlet styresystem.

I stedet vil Windows 10 løbende modtage justeringer og små-opgraderinger.

Det kan du læse mere om her: Her er den vigtigste melding fra Microsoft: Fire små ord kan få store konsekvenser

Læs også:Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden

Ny rekord for Microsoft: Så mange bruger Windows 10 preview hver eneste dag

Microsoft løfter sløret for Windows 9: Så meget er spil efter bommerten Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere