Artikel top billede

Så er det slut: Nu sender Microsoft Windows Server 2003 i graven

I næste måned kommer de sidste opdateringer til Windows Server 2003. Mange danske servere skal opdateres.

Så er det absolut sidste udkald for support til Windows Server 2003.

Den sidste software-opdatering udsendes nemlig i næste måned.

Det fortæller Microsoft på sin webside.

Helt præcist betyder det, at software-giganten fra Redmond sender de sidste rettelser afsted den 14. Juli 2015.

Herefter ophører firmaet med at supportere Windows 2003 server, som befinder sig i masser af installationer i Danmark.

Selvom mange virksomheder allerede har foretaget skiftet til en nyere udgave af server-styresystemet fra Microsoft, så er der nemlig stadig masser af Windows Server 2003-installationer i spil rundt omkring i virksomhederne, der nu snart har travlt med at nå at opgradere.

Mange danske servere bliver ramt

Når Microsoft stopper med opdateringer og support af 2003-udgaven af Windows Server, betyder det, at titusindvis af eksisterende server-installationer i Danmark skal opgraderes til en nyere version.

Det kan du læse mere om her: Servere i titusindvis skal opgraderes: Microsoft lukker gammel Windows-version.

Det kan i praksis være Windows Server 2012 eller den kommende Windows Server 10, medmindre virksomhederne i stedet satser på Microsofts cloud-løsninger eller en helt anden leverandør.

Hos Microsoft Danmark har produktchef for Windows Server, Ken Hyld, tidligere anslået over for Computerworld, at der i dag er mere end 60.000 danske installationer af Windows Server 2003.

Læs også:
Microsoft stopper support på gammel Windows-version:
Kæmpe-opgradering venter forude

Microsofts nye Windows Server kommer ikke sammen med Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere