Artikel top billede

Vigtig tele-organisation bekræfter: Vi skal nok få 5G klar i tide

Flere telegiganter har længe udskreget 2020 til at være premiereåret for det lynhurtige 5G-netværk. Nu bekræfter stor standardiserings-organisation, at 5G-standarden foventes at komme på plads i løbet om få år.

Alle de store tele-spillere har kigget godt og grundigt i spåkuglen og spået, at det lynhurtige 5G-netværk vil være klart til kommercielt brug i 2020.

Det kan du læse mere om her: 5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet.

Telekæmperne siger i samme åndedrag, at selvom 2020 er målet, er 5G-standarden ikke på plads endnu, og derfor kan premiere-året blive skubbet frem eller tilbage.

Nu kommer FN's standard-organisation for it- og kommunikations-teknologier, ITU (International Telecommunication Union), så på banen med nye 5G-udmeldinger.

sin hjemmeside har ITU offentliggjort et detaljeret indblik i standardiseringsplanerne for 5G, som viser, at 5G-standardarbejdet vil være færdiggjort i løbet af 2020.

Se tidsplanen her

Under overskriften 'International Mobil Telekommunikation i 2020 og hinsides' skriver standardiseringsorganisationen, at den vil færdiggøre visionerne for 5G i løbet af i år.

Du kan her se organisationens tidslinje for 5G-arbejdet.

Kilde: ITU's hjemmeside (klik for større kort)

Telekæmperne klar til 5G

Mens alt dette standardiseringsarbejde pågår, er telekæmperne allerede begyndt at teste 5G i deres laboratorier.

Blandt andre Ericsson og Huawei i længere tid eksperimenteret med 5G, som menes at blive 100 gange hurtigere, have mindre forsinkelse og klart mere kapicitet, end vi kender fra de nuværende 3- og 4G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Så ekstremt hurtigt bliver 5G: Download en hel HD-film på et sekund.

De øgede hastigheder betyder, at du kan hente en film i høj kvalitet til din computer på få sekunder, mens den øgede kapacitet vil få stor betydning for det kommende internet of Things, hvor milliardvis af enheder kobler sig på nettet.

Læs også:
5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

5G-auktionerne kan blive helt anderledes: Sådan skal fremtidens mobilnet sikres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere