Artikel top billede

Vigtig tele-organisation bekræfter: Vi skal nok få 5G klar i tide

Flere telegiganter har længe udskreget 2020 til at være premiereåret for det lynhurtige 5G-netværk. Nu bekræfter stor standardiserings-organisation, at 5G-standarden foventes at komme på plads i løbet om få år.

Alle de store tele-spillere har kigget godt og grundigt i spåkuglen og spået, at det lynhurtige 5G-netværk vil være klart til kommercielt brug i 2020.

Det kan du læse mere om her: 5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet.

Telekæmperne siger i samme åndedrag, at selvom 2020 er målet, er 5G-standarden ikke på plads endnu, og derfor kan premiere-året blive skubbet frem eller tilbage.

Nu kommer FN's standard-organisation for it- og kommunikations-teknologier, ITU (International Telecommunication Union), så på banen med nye 5G-udmeldinger.

sin hjemmeside har ITU offentliggjort et detaljeret indblik i standardiseringsplanerne for 5G, som viser, at 5G-standardarbejdet vil være færdiggjort i løbet af 2020.

Se tidsplanen her

Under overskriften 'International Mobil Telekommunikation i 2020 og hinsides' skriver standardiseringsorganisationen, at den vil færdiggøre visionerne for 5G i løbet af i år.

Du kan her se organisationens tidslinje for 5G-arbejdet.

Kilde: ITU's hjemmeside (klik for større kort)

Telekæmperne klar til 5G

Mens alt dette standardiseringsarbejde pågår, er telekæmperne allerede begyndt at teste 5G i deres laboratorier.

Blandt andre Ericsson og Huawei i længere tid eksperimenteret med 5G, som menes at blive 100 gange hurtigere, have mindre forsinkelse og klart mere kapicitet, end vi kender fra de nuværende 3- og 4G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Så ekstremt hurtigt bliver 5G: Download en hel HD-film på et sekund.

De øgede hastigheder betyder, at du kan hente en film i høj kvalitet til din computer på få sekunder, mens den øgede kapacitet vil få stor betydning for det kommende internet of Things, hvor milliardvis af enheder kobler sig på nettet.

Læs også:
5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

5G-auktionerne kan blive helt anderledes: Sådan skal fremtidens mobilnet sikres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere