Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

5G-auktionerne kan blive helt anderledes: Sådan skal fremtidens mobilnet sikres

Hvis det står til konkurrencekommissær Margrethe Vestager, så skal EU i høj grad blande sig i de kommende 5G-auktioner.

Når der kommer nye mobilteknologier som den kommende 5G-revolution med vanvittige hastigheder, har der traditionelt været afholdt nationale licens-auktioner.

Det er sket i Danmark med 3G og senest med 4G, men hvis det står til EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, vil netop 5G-auktionerne blive anderledes.

Det forklarer hun til Computerworlds udsendte medarbejder på Copenhagen Summit-netværkskonferencen afholdt af President Institute, der løb af stablen i Bella Center i sidste uge med godt 1.500 deltagere.

Læs også: Hvad så, Margrethe Vestager: Skal Google betale EU-bøde på 35 milliarder kroner?

Opgør med roaming

"Jeg håber på, at 5G-auktionerne kan blive med en europæisk tilgang sammen med EU-medlemslandene. På den måde kan vi opnå langt bedre funktionalitet, og vi kan måske forene de europæiske telefonabonnementer," siger Margrethe Vestager.

Hun tilføjer med et smil, at der til den tid ikke længere vil være grund til at bede børnene på bagsædet på bilturen ned gennem Tyskland om at slukke deres mobile enheder.

"For vi med en fælles europæisk tilgang kan roaming og en masse andre ting blive fortid."

Den pragmatiske balance

Margrethe Vestager erkender, at det endnu er alt for tidligt at bekræfte, om 5G-auktionerne inden for de kommende år nu også bliver et fælleseuropæisk projekt.

"Mit pragmatiske bud vil være, at der kommer en balanceret tilgang."

"For problemet er ikke, at teleauktionerne er nationale, men at de strækker sig over meget, meget lange tidsperioder med forskellige udrulningshastigheder i de forskellige lande," lyder det fra kommissæreren.

Hun eksemplificerer denne pointe med, at Sverige fik 4G i 2009, mens andre EU-lande stadig er i gang med at afholde deres 4G-auktioner.

Hvad mener du? Bør EU står for at koordinere 5G-auktionerne, eller bør det fortsat være op til de enkelte medlemslande at stå for auktionerne?

Læs også:

Roaming-opgør udskudt: Telebranchen kan malke videre på din udlandstelefoni




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere