Artikel top billede

Gør en god handel: Priserne på DDR4-RAM rasler ned

Priserne på DDR4-hukommelse har taget et solidt dyk. Se udviklingen her.

Hukommelse er naturligvis en essentiel del af din maskine, og i fjor blev DDR4-hukommelsesklodserne sat i søgelyset i forbindelse med Intels lancering af den nye Haswell-E-arkitektur.

Haswell-E er Intels første desktop-processor med otte kerner og også den første processor, der gør brug af DDR4.

Der har dog bare lige været det problem med DDR4-RAM, at priserne har været meget høje, faktisk har klodserne kostet det hvide ud af øjnene.

Men nu viser en rapport fra Digitimes, at priserne på DDR4-RAM er i frit fald.

Samsung får skylden

Ifølge rapporten fra Digitimes er det den koreanske gigant Samsung, der står bag prisfaldet, som er i gang med at udvikle sig.

Grunden er angiveligt, at selskabet har bestemt sig for at tage en luns af markedsandelene for DDR4-hukommelse, hvilke det gør ved at dumpe priserne på firmaets RAM-moduler.

Forventningen er, at dagens DDR4-moduler vil falde til en pris, der svarer til DDR3-priserne.

Det nævnes også, at efterspørgslen på hukommelse har været lav, hvilket ligeledes har presset priserne i nedadgående retning.

Den norske webside tek.no har sammenlignet priserne på DDR4-ram via prisportalen Prisguide, og her kan man virkelig se prisudviklingen.

Tek.no har set på Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz CL15 16GB.

Prisen på hukommelsen er næsten blevet halvveret siden september 2014 og frem til i dag, hvor prisen ligger på lidt mere end 1,500 danske kroner.

Et andet eksempel er Corsair Dominator Platinum DDR4 3000MHz 16GB CL15 (4x4GB), som kostede 4.500 kroner, da det ramte butikshylderne i oktober 2014.

Nu kan du købe de samme produkt for 2.100 gode danske kroner.

Læs også:

Alt du har brug for at vide om DDR4-hukommelse

Intel klar til efteråret med otte-kernet processor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk hotelplatform betalte løsepenge til ransomware-hackere, men to uger efter er selskabet stadigvæk ramt af problemer
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.