Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Gør en god handel: Priserne på DDR4-RAM rasler ned

Priserne på DDR4-hukommelse har taget et solidt dyk. Se udviklingen her.

Hukommelse er naturligvis en essentiel del af din maskine, og i fjor blev DDR4-hukommelsesklodserne sat i søgelyset i forbindelse med Intels lancering af den nye Haswell-E-arkitektur.

Haswell-E er Intels første desktop-processor med otte kerner og også den første processor, der gør brug af DDR4.

Der har dog bare lige været det problem med DDR4-RAM, at priserne har været meget høje, faktisk har klodserne kostet det hvide ud af øjnene.

Men nu viser en rapport fra Digitimes, at priserne på DDR4-RAM er i frit fald.

Samsung får skylden

Ifølge rapporten fra Digitimes er det den koreanske gigant Samsung, der står bag prisfaldet, som er i gang med at udvikle sig.

Grunden er angiveligt, at selskabet har bestemt sig for at tage en luns af markedsandelene for DDR4-hukommelse, hvilke det gør ved at dumpe priserne på firmaets RAM-moduler.

Forventningen er, at dagens DDR4-moduler vil falde til en pris, der svarer til DDR3-priserne.

Det nævnes også, at efterspørgslen på hukommelse har været lav, hvilket ligeledes har presset priserne i nedadgående retning.

Den norske webside tek.no har sammenlignet priserne på DDR4-ram via prisportalen Prisguide, og her kan man virkelig se prisudviklingen.

Tek.no har set på Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz CL15 16GB.

Prisen på hukommelsen er næsten blevet halvveret siden september 2014 og frem til i dag, hvor prisen ligger på lidt mere end 1,500 danske kroner.

Et andet eksempel er Corsair Dominator Platinum DDR4 3000MHz 16GB CL15 (4x4GB), som kostede 4.500 kroner, da det ramte butikshylderne i oktober 2014.

Nu kan du købe de samme produkt for 2.100 gode danske kroner.

Læs også:

Alt du har brug for at vide om DDR4-hukommelse

Intel klar til efteråret med otte-kernet processor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere