Artikel top billede

Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT
Udgivet 3. juli 2015 kl. 14.51

Første gang min makker spillede på en arcade-maskine var det hos mig, så var han bidt. Så var vi tre mand der gik sammen om huslejen for at skabe et rum, hvor de her klassiske spillemaskiner kan opleves.

Nu har vi lokaler på Østerbro i København og i Albertslund og folk kan besøge os på nettet.

Jeg oplever, at børn og voksne flokkes om de her gamle, store maskiner. Det er hele æstetikken med de her kæmpe arcade-bokse, som bare står her.

Vi har flere besøgende, som er for unge til at huske dem, men de kommer tit alligevel. Jeg synes jo, at maskinerne repræsenterer en gylden tid for spil på samme måde, som Shakespeare repræsenterer en gylden tid for folk, der går op i litteratur.

Der er sket meget siden, men der er jo også folk, som stadig lytter til The Beatles, selv om heavy metal er meget mere avanceret musik.

Jeg oplever, at København er ved at få en arcade-kultur. Og vi har folk, som kommer forbi lokalerne bare for at hænge ud. Ligesom i gamle dage.

Vi får maskinerne fra mange steder. Maskinen med Mortal Kombat II kom fra en losseplads, hvor de havde hørt om os. Den stod ude i regnen, men vi tørrede den og smed så et B&O billedrørs-tv i den.

Det med billedrør har i det hele taget været det sværeste, for der er så høj spænding. Vi er blevet bedre, men vi får stadig stød.

Chrisstoffer Daniel, skolelærer og arcade-entusiast hos Mönt.dk


Flere mennesker i IT Om mennesker i it