Artikel top billede

Ejere af Samsung-pc'er kan ånde lettet op: Samsung dropper blokering af vigtige sikkerheds-opdateringer

Samsung fjerner automatisk blokering af vigtige sikkerhedsopdateringer i selskabets computere.

Samsung fjerner den automatiske blokering af de vigtige sikkerhedsopdateringer fra Microsofts opdaterings-tjeneste fra alle Samsungs pc'er og notebook-computer.

Det sker, efter en sikkerhedsmand i sidste uge opdagede, at der i Samsungs egen opdaterings-tjeneste, SW Update, findes en fil med navnet Disable-Windowsupdate.exe, som slår de automatiske opdateringer fra Microsoft fra.

Det kan du læse mere om her: Samsung blokerer i al hemmelighed for vigtige sikkerhedsopdateringer på selskabets pc'er

"Vi vil inden for få dage udsende en patch gennem Samsung Software Update, hvor vi går tilbage til de anbefalede automatiske Windows Update-indstillinger," lyder det i en besked, som Samsung udsendte fredag.

Her skriver selskabet opså, at det værdsætter dets samarbejde med Microsoft samt at det tilstræber en "tillidsvækkende bruger-oplevelse."

I en tidligere forklaring pegede Samsung på, at den automatiske frakobling af Windows Update skyldtes, at Samsung ville undgå, at Microsoft-opdateringerne ødelagde andre funktioner i computernes software.

Senere meddelte Samsung, at hensigten ikke var at blokere for Microsoft-opdateringerne, men at gøre det muligt for brugerne selv at vælge opdateringer til og fra.

Microsoft har hele tiden fastholdt, at det er en rigtig dårlig ide ikke at installere ikke mindst de sikkerheds-opdateringer, der udsendes via Windows Update.

Ifølge Samsung vil rettelsen blive udsendt automatisk til Samsungs computere.

Læs også:

Samsung blokerer i al hemmelighed for vigtige sikkerhedsopdateringer på selskabets pc'er

Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Kritisk sårbarhed i 600 millioner Samsung-smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.