Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Airbnb i gigantisk kapitaltilførsel - scorer milliarder af kroner fra håbefulde investorer

Investorerne er vilde efter at skyde penge ind i Airbnb.

Meget tyder på, at der blandt fremtidens helt store virksomheder vil være flere, der er født ud af internettets mulighed for at skabe forretning uden at have produkter.

Sådan er det med virksomheder som Uber og Airbnb, der alene er bygget op på at formidle kontakt mellem købere og sælgere af bestemte, afgrænsede produkter - her hyrevogns-kørsel og udlejning af ejendomme.

Det er noget, som også investorerne har kig på.

Hidtil har der været en del omtale af Ubers kraftige opblomstring og investor-tække, hvilket du kan læse mere om her:

Airbnb kan imidlertid også være med.

Selskabet har netop genstand for en af verdenshistoriens hidtil største enkelt-stående kapitaltilførsler på halvanden milliarder dollar - knap 10 milliarder kroner.

Med kapitaltilførslen får Airbnb en markedsværdi på 25,5 milliarder dollar - knap 170 milliarder kroner.

Bag kapitaltilførslen står en række kapitalfonde og investor-grupper med General Atlanctic, Hillhouse Capital Group of China og Tiger Global Management.

Kun tre iværksætter-virksomheder, der som Airbnb er i færd med at opbygge virksomheden, har tidligere været genstand for kapitaltilførsler i samme kaliber, nemlig Uber, Alibaba og Facebook - sidstnævnte ved børsnoteringen i 2011.

Airbnbs omsætning for i år ventes at lande i omegnen af seks milliarder kroner. Målet er en omsætning på 65 milliarder kroner i 2020.

Læs også:

Succes rimer på simpelt: Sådan tager du ved lære af AirBnB og Uber

Dansk hotelbranche jubler over Airbnb: Trækker mange turister til Danmark

Mange danske firmaer snorksover i timen: Misser enorme muligheder med it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere