Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Airbnb i gigantisk kapitaltilførsel - scorer milliarder af kroner fra håbefulde investorer

Investorerne er vilde efter at skyde penge ind i Airbnb.

Meget tyder på, at der blandt fremtidens helt store virksomheder vil være flere, der er født ud af internettets mulighed for at skabe forretning uden at have produkter.

Sådan er det med virksomheder som Uber og Airbnb, der alene er bygget op på at formidle kontakt mellem købere og sælgere af bestemte, afgrænsede produkter - her hyrevogns-kørsel og udlejning af ejendomme.

Det er noget, som også investorerne har kig på.

Hidtil har der været en del omtale af Ubers kraftige opblomstring og investor-tække, hvilket du kan læse mere om her:

Airbnb kan imidlertid også være med.

Selskabet har netop genstand for en af verdenshistoriens hidtil største enkelt-stående kapitaltilførsler på halvanden milliarder dollar - knap 10 milliarder kroner.

Med kapitaltilførslen får Airbnb en markedsværdi på 25,5 milliarder dollar - knap 170 milliarder kroner.

Bag kapitaltilførslen står en række kapitalfonde og investor-grupper med General Atlanctic, Hillhouse Capital Group of China og Tiger Global Management.

Kun tre iværksætter-virksomheder, der som Airbnb er i færd med at opbygge virksomheden, har tidligere været genstand for kapitaltilførsler i samme kaliber, nemlig Uber, Alibaba og Facebook - sidstnævnte ved børsnoteringen i 2011.

Airbnbs omsætning for i år ventes at lande i omegnen af seks milliarder kroner. Målet er en omsætning på 65 milliarder kroner i 2020.

Læs også:

Succes rimer på simpelt: Sådan tager du ved lære af AirBnB og Uber

Dansk hotelbranche jubler over Airbnb: Trækker mange turister til Danmark

Mange danske firmaer snorksover i timen: Misser enorme muligheder med it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere