Artikel top billede

Airbnb i gigantisk kapitaltilførsel - scorer milliarder af kroner fra håbefulde investorer

Investorerne er vilde efter at skyde penge ind i Airbnb.

Meget tyder på, at der blandt fremtidens helt store virksomheder vil være flere, der er født ud af internettets mulighed for at skabe forretning uden at have produkter.

Sådan er det med virksomheder som Uber og Airbnb, der alene er bygget op på at formidle kontakt mellem købere og sælgere af bestemte, afgrænsede produkter - her hyrevogns-kørsel og udlejning af ejendomme.

Det er noget, som også investorerne har kig på.

Hidtil har der været en del omtale af Ubers kraftige opblomstring og investor-tække, hvilket du kan læse mere om her:

Airbnb kan imidlertid også være med.

Selskabet har netop genstand for en af verdenshistoriens hidtil største enkelt-stående kapitaltilførsler på halvanden milliarder dollar - knap 10 milliarder kroner.

Med kapitaltilførslen får Airbnb en markedsværdi på 25,5 milliarder dollar - knap 170 milliarder kroner.

Bag kapitaltilførslen står en række kapitalfonde og investor-grupper med General Atlanctic, Hillhouse Capital Group of China og Tiger Global Management.

Kun tre iværksætter-virksomheder, der som Airbnb er i færd med at opbygge virksomheden, har tidligere været genstand for kapitaltilførsler i samme kaliber, nemlig Uber, Alibaba og Facebook - sidstnævnte ved børsnoteringen i 2011.

Airbnbs omsætning for i år ventes at lande i omegnen af seks milliarder kroner. Målet er en omsætning på 65 milliarder kroner i 2020.

Læs også:

Succes rimer på simpelt: Sådan tager du ved lære af AirBnB og Uber

Dansk hotelbranche jubler over Airbnb: Trækker mange turister til Danmark

Mange danske firmaer snorksover i timen: Misser enorme muligheder med it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.