Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC storhyrer: Skal bruge 50 it-folk til kæmpe oprydningsarbejde

TDC sætter turbo på sit udviklingsarbejde ved at hyre 50 nye it-folk. De skal starte så hurtigt som muligt, for de skal med det samme deltage i flere udviklingsprojekter, der har deadline om halvandet år.

Flere online-selvbetjeningsløsninger til erhvervslivet, flere tv-apps til privatkunderne og en gevaldig oprydning i de interne it-systemer.

Sådan lyder nogle af de arbejdsopgaver, der skal løses hos TDC, og som har fået telekæmpen til at oprette 50 spritnye stillinger, der skal besættes snarest muligt.

"Vi leder efter alle typer it-folk. Det drejer sig blandt andet om projektledere, Java-udviklere, testere og iOS-folk," forklarer Charlotte Bang Arnvig Hersdorf, der er it-chef hos TDC.

Hun understreger, at de 50 nye it-folk bliver fastansatte, hvilket betyder, at TDC's it-afdeling vokser fra de nuværende cirka 380 personer til at huse 430 it-folk.

"Hvis de nye folk enten forstår kulturen eller forretningen, så kommer de til at falde rigtigt hurtigt til hos os," siger Charlotte Bang Arnvig Hersdorf om udviklingsprojektet, der løber frem til slutningen af 2016.

Udbygger sine erhvervstilbud

Et af de primære arbejdsområder for de nye/kommende it-folk bliver en oprydning og konsolidering af selskabets interne systemer fra TDC's mange brands, der eksempelvis tæller YouSee, Fullrate og Onfone.

"Jeg ser gerne, at vi bygger ét internt kundesystem i backenden, mens fronten med de forskellige brands ikke bliver berørt af vores oprydningsarbejde," siger Charlotte Bang Arnvig Hersdorf.

TDC's it-chef forklarer, at et andet hovedarbejdsområde for de nye it-folk bliver fokus på online-erhvervsløsningerne, hvor der for alvor skal fut under selvbetjeningskedlerne.

"Vi har et stort erhvervsinitiativ på vej med udvidede funktioner til erhvervskunderne, efter vi har fået mange ønsker om at stille flere selvbetjeningsløsninger til rådighed," fortæller hun

De nye it-folk kommer også til at beskæftige sig med privatkundemarkedet, selv om TDC stadig holder kortene tæt til kroppen omkring selskabets fremtidige satsninger til hr. og fru Hansen.

Skal udvikle med forretningen

Udover oprustningen på mandskabsfronten i Danmark bliver TDC's udviklingshold i Indien også udvidet.

Charlotte Bang Arnvig Hersdorf fortæller dog, at der er visse opgaver, som kræver, at udvikleren sidder ved siden af en person fra TDC-forretningen, når der skal designes og kodes it-løsninger.

"Vi gør det sådan herhjemme, at udviklingen foregår agilt, hvor udviklere og folk fra forretningen sidder side om side. Tidligere har vi udviklet ved hjælp af vandfaldsmodellen, men det går vi væk fra nu," siger Charlotte Bang Arnvig Hersdorf.

Med denne tilgang til it-udviklingsarbejdet har TDC også sløjfet de store, forkromede kravspecifikationer, som nu er barberet ned til en tiendedel af størrelsen i forhold til tidligere.

Halverer udviklingstiden

I den henseende har TDC som erklæret mål om at kunne halvere tiden fra ide til den færdige løsning. Sagt på nydansk ønsker TDC at halvere sin time-to-market med it-løsningerne.

Computerworld erfarer, at TDC's storsatsning på nyudvikling, konsolidering og oprydning kommer til at stå teleselskabet i omkring 100 millioner kroner. Det tal ønsker TDC dog ikke at bekræfte.

Til Computerworld siger Charlotte Bang Arnvig Hersdorf om massehyringen, der kommer i slipstrømmen på flere gigantiske fyringsrunder hos TDC:

"Jeg mener, at vi nu sender et signal om, at vi er en forretning i vækst. På spørgsmålet om, hvorvidt en mere effektiv TDC-forretning betyder lavere priser for kunderne, må jeg sige, at det er en kommerciel afvejning, som vi ikke har taget endnu."

Bruger de ansattes netværk

En del af tanken bag at hyre 50 nye it-folk er også at begrænse brugen af eksterne it-konsulenter, som koster en del mere end en fastansat TDC-udvikler.

I første omgang bliver budgettet dog næppe gennemhullet af rekrutteringsprocessen, der er blevet skudt i gang her i juni.

For TDC satser i første omgang på de eksisterende medarbejderes netværk, når de mange it-folk skal findes.

"Vi har opfordret alle medarbejdere om at dele jobopslaget steder som Facebook og LinkedIN, og vi bruger vores interne HR-afdeling til rekrutteringen. Vi er derfor ikke ude og bruge penge på et bureau, ligesom vi også gerne vil begrænse brugen af eksterne udviklere," siger Charlotte Bang Arnvig Hersdorf.

TDC ansætter ny it-chef - her er hun


Din router bliver mobilmast: Teleselskaberne på trapperne med WiFi Calling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere