Artikel top billede

Nu spiller Microsofts Cortana sammen med Office 365: Det kan Cortana hjælpe dig med

Microsofts digitale assistent, Cortana, kommer nu også til at fungere sammen med selskabets Office 365.

Microsofts nye personlige, digitale assistent, Cortana, kommer til at spille en væsentlig rolle i Windows 10, og Cortana bliver også integreret i Microsofts nye Edge-browser - læs mere om det her.

Forventningerne til Cortana er skyhøje, og det skyldes ikke bare, at det kan være meget sjovt at kunne tale med sin computer eller smartphone - men også at en digital assistent kan være et effektivt værktøj i en travl arbejdsdag.

Derfor er det også interessant, at Microsoft nu afslører nye detaljer om, hvordan Cortana kommer til at spille sammen med selskabets Office 365, som rigtig mange danske virksomheder og organisationer i dag anvender.

"Vi tror på, at fremtidens produktivitet involverer teknologi, der virkelig er personlig og kan arbejde på dine vegne," skriver Microsoft i et blogindlæg.

"Cortana lærer af dine præferencer for at kunne komme med relevante anbefalinger, hurtig adgang til information og vigtige notifikationer," skriver Microsoft og annoncerer, at Cortana i Windows 10 er integreret med business-udgaven af Office 365.

Har man det nyeste preview build af Windows 10 via Windows Insiders, kan man allerede nu afprøve Cortana sammen med Office 365.

Det kan Cortana hjælpe dig med

Microsoft kommer i blogindlægget med flere konkrete eksempler på, hvordan Cortana vil kunne bruges sammen med Office 365.

"Med integreringen med Office 365 kan Cortana proaktivt hjælpe dig med at forberede dig til et kommende møde. Cortana bringer dig nyttig information om de mennesker, du skal mødes med, dokumenter, de for nylig har arbejdet med, og påmindelser om hvornår og hvor, du skal være næste gang, så du ikke kommer sent."

Læs også: Derfor kan ny Microsoft-teknologi eskalere mobil-kapløb

Microsoft skriver også, at Cortana vil hjælpe dig med information om, hvilke dokumenter, du deler med forskellige kolleger - eksempelvis når en kollega kontakter dig.

Office 365-administratorer får mulighed for at kontrollere adgangen til Cortana, hvis man eksempelvis ikke ønsker, at den digitale asssistent automatisk skal tilgå virksomhedens informationer i Office 365.

Hvad med Danmark?

Cortana kommer i første omgang til at spille sammen med Windows 10 på pc'er og tablets, mens den digitale assistent først senere i år også vil fungere sammen med Office 365 til smartphones.

Det helt store spørgsmål for danske Microsoft-brugere er på nuværende tidspunkt dog, hvornår og i hvilken grad der bliver adgang til Cortana her i landet?

Som vi tidligere har fortalt, kommer Cortana i første omgang nemlig kun til et begrænset antal markeder, og Danmark er ikke med på listen. 

Det samme var situationen med Apples digitale assistent, Siri, og Googles Now-løsning til at starte med, men i dag findes begge de løsninger også på dansk - og mon ikke også Microsofts Cortana kommer i en dansk udgave på et tidspunkt.

Læs også:

Springer Danmark over: Ingen dansk Cortana til
Windows 10 i første omgang

Derfor kan ny Microsoft-teknologi eskalere mobil-kapløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere