Artikel top billede

Derfor kan ny Microsoft-teknologi eskalere mobil-kapløb

Microsofts nye digitale assistent, Cortana, udfordrer Apple og Googles løsninger. Se her, hvad den nye Microsoft-tjeneste har at byde på - og hvorfor den kan få stor betydning.

Microsoft præsenterede i sidste uge på udviklerkonferencen BUILD den digitale assistent Cortana, der bliver integeeret i Windows Phone 8.1 og blandt andet både kan tale og genkende tale.

Siden har der været en masse snak og skriverier om Cortana - hvilket man også godt forstår, når man ser demoer som dem nederst på denne side.

Forrester-analytiker Clement Teo skriver i et et blogindlæg, at Cortana kan være starten på noget stort fra Microsofts side.

Det skyldes ikke mindst, at mobile-first er det store hit i disse år i mange virksomheder - og at brugerne i dag forventer, at en hvilken som helst information eller service er tilgængelig når som helst og i den kontekst, brugeren befinder sig i.

Og Clement Teo mener, at en tjeneste som Cortana vil kunne passe ind mange steder og vil kunne få stor betydning, ikke mindst hvis Microsoft vælger at satse på den på tværs af platforme:

"Personaliserede, mobile tjenester vil blive vigtigere end nogensinde ... Hvis Microsoft gør det på den rigtige måde, kan Cortana blive den mobile app-motor til at udveksle information og til samarbejde," skriver han blandt andet.

"Kombinationen af en stemme-aktiveret, digital asssitent, GPS og realtids-analyser betyder, at brugere kan træffe beslutninger hurtigere i meget kontekstuelle situationer - en proces, der kun vil blive smartere over tid," lyder det fra Forrester-rådgiveren.

"Apple har opdateret Siri, og Google har Google Now. Microsofts introduktion af Cortana betyder, at kampen imellem de personaliserede tjenester kun lige er begyndt."

Sådan fungerer Cortana

Se hele Microsofts præsentation af Cortana fra BUILD-konferencen her:

Se også denne The Verge-video om Cortana:

Læs også:

Så vild bliver bliver Windows Phone 8.1

Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere