Artikel top billede

Millioner af brugere har reserveret en opdatering til Windows 10

Millioner af brugere har allerede reserveret en Windows 10-opdatering.

Windows 10 kunne godt se ud til at blive en af de mere populære versioner af Windows.

I hvert fald har der været en stor interesse og lyst til at være en del af beta-programmet, Windows Insider, hvor mere end fem millioner Windows-brugere har prøvet Windows 10.

Et andet tegn på den store interesse er, at der ifølge Microsoft er millioner, som allerede nu har reserveret deres gratis Windows 10-opdatering via ikonet i nederste højre hjørne på en Windows 7- eller 8,1-computer.

"Millioner" er selvfølgelig et relativt tal, som taget Windows' store brugerskare på over en milliard i betragtning, ikke nødvendigvis er et særlig stort tal.

Ikke desto mindre har Microsoft kørt en aggressiv markedsførings-kampagne for at overbevise folk om, at de skal opdatere, så realistisk kan tallet godt være oppe i de tocifrede millioner.

Derfor skal du reservere
Det kan være, at du stadig ser skeptisk på det lille ikon nede i hjørnet og tænker, "hvorfor skal jeg reservere? Jeg kan jo få det gratis inden for et år? Jeg venter til de første bugfixes kommer ud."

Mange tænker nok sådan - og med god grund - og selve reservationssystemet virker også uden grund, når nu alle får det gratis. Men reservationssystemet handler blandt andet om båndbredde.

Hvis bare 25 procent af de anslåede 170 millioner Windows 8 og 8,1-brugere trykker "Download" på samme tid, ville det betyde, at Microsoft servere skulle håndtere godt 42 millioner downloads af tre gigabyte stykket.

Og så har vi ikke regnet alle Windows 7-computere med, som også kan opdateres gratis. Det vil være at mærke på selv Microsofts store maskineri.

Derfor har Microsoft lavet et reservationssystem, hvor du kan skrive dig op og på sin vis komme i kø til at opdatere din computer. På den måde går serverne ikke ned, og opdateringsoplevelsen vil - formodentligt - blive bedre for alle.

Microsoft har i samme omgang også været ude og forklare, at det ikke er alle, som får Windows 10 lige præcis den 29. juli, men over en periode.

Hvor lang den periode er, er endnu uvist.

Microsoft nærmer sig lanceringsdatoen, og der er fart på udviklingen af Windows 10. Alene i sidste uge var der tre forskellige, nye builds af Windows 10, som Windows Insidere fik mulighed for at teste, og ved hvert build bliver flere og flere fejl rettet.

Har du reserveret? 

Er din computer klar til Windows 10? Se kravene her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere