Artikel top billede

Millioner af brugere har reserveret en opdatering til Windows 10

Millioner af brugere har allerede reserveret en Windows 10-opdatering.

Windows 10 kunne godt se ud til at blive en af de mere populære versioner af Windows.

I hvert fald har der været en stor interesse og lyst til at være en del af beta-programmet, Windows Insider, hvor mere end fem millioner Windows-brugere har prøvet Windows 10.

Et andet tegn på den store interesse er, at der ifølge Microsoft er millioner, som allerede nu har reserveret deres gratis Windows 10-opdatering via ikonet i nederste højre hjørne på en Windows 7- eller 8,1-computer.

"Millioner" er selvfølgelig et relativt tal, som taget Windows' store brugerskare på over en milliard i betragtning, ikke nødvendigvis er et særlig stort tal.

Ikke desto mindre har Microsoft kørt en aggressiv markedsførings-kampagne for at overbevise folk om, at de skal opdatere, så realistisk kan tallet godt være oppe i de tocifrede millioner.

Derfor skal du reservere
Det kan være, at du stadig ser skeptisk på det lille ikon nede i hjørnet og tænker, "hvorfor skal jeg reservere? Jeg kan jo få det gratis inden for et år? Jeg venter til de første bugfixes kommer ud."

Mange tænker nok sådan - og med god grund - og selve reservationssystemet virker også uden grund, når nu alle får det gratis. Men reservationssystemet handler blandt andet om båndbredde.

Hvis bare 25 procent af de anslåede 170 millioner Windows 8 og 8,1-brugere trykker "Download" på samme tid, ville det betyde, at Microsoft servere skulle håndtere godt 42 millioner downloads af tre gigabyte stykket.

Og så har vi ikke regnet alle Windows 7-computere med, som også kan opdateres gratis. Det vil være at mærke på selv Microsofts store maskineri.

Derfor har Microsoft lavet et reservationssystem, hvor du kan skrive dig op og på sin vis komme i kø til at opdatere din computer. På den måde går serverne ikke ned, og opdateringsoplevelsen vil - formodentligt - blive bedre for alle.

Microsoft har i samme omgang også været ude og forklare, at det ikke er alle, som får Windows 10 lige præcis den 29. juli, men over en periode.

Hvor lang den periode er, er endnu uvist.

Microsoft nærmer sig lanceringsdatoen, og der er fart på udviklingen af Windows 10. Alene i sidste uge var der tre forskellige, nye builds af Windows 10, som Windows Insidere fik mulighed for at teste, og ved hvert build bliver flere og flere fejl rettet.

Har du reserveret? 

Er din computer klar til Windows 10? Se kravene her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere