Artikel top billede

Her er Microsofts udrulnings-plan: Se hvornår du kan få Windows 10

Windows 10 fra Microsoft er lige på trapperne, og nu giver Microsoft kunderne et samlet overblik over, hvornår de kan installere det nye styresytem

Der er nu kun omkring fire uger til, at Microsofts nye Windows 10 er klar i den endelige form, så styresystemet kan sendes på markedet.

Microsoft bliver ved med at finpudse Windows 10 og føje nye funktioner til - læs om de seneste nyheder her - men generelt er Windows 10 ved at være klar til at flyve fra reden.

Selvom det allerede er annonceret, at den 29. juli bliver store Windows-dag, er det dog langt fra alle, der får adgang til det nye Windows den dato.

Det meddeler Microsoft-chefen Terry Myerson i et blogindlæg

"Vi ønsker at sikre, at I alle får en fantastisk opgraderings-oplevelse, så vi ruller Windows 10 ud i faser for at kunne håndtere efterspørgslen," skriver Terry Myerson og forklarer, at det samlet er omkring en milliard Windows-enheder, der vil skulle opgraderes.

Han tilføjer, at Microsoft nu føler sig klar til at sende Windows 10 ud til brugerne, og at Microsoft sammen med partnerne har forberedt sig grundigt, så både hardware og applikationer bør være kompatible med det nye styresystem.

"I vores test af millioner af systemer har vi set fuld kompabilitet med størstedelen af systemerne med Windows 8x og Windows 7x - og vi er ikke færdige endnu, for det bliver vi aldrig."

"Vi vil fortsætte med at arbejde med applikations og device-kompabiliteten hver eneste dag som en del af vores vedblivende løfte om Windows som en service."

Sådan bliver Windows 10 rullet ud

Terry Myerson oplyser, at OEM-partnerne nu snart får deres build-versioner af Windows, så de kan være klar til at sende Windows 10-maskiner på markedet til lanceringen.

Derefter modtager forhandlerne deres Windows-versioner, så de kan hjælpe kunderne med eksempelvis at opgradere nye Windows 8.1-maskiner.

Herefter ser planen således ud ifølge Terry Myerson:

"Fra den 29. juli begynder vi at rulle Windows 10 ud til vores Windows Insiders."

"Derefter begynder vi i bølger at give besked til de systemer, der har reserveret Windows 10, og vi skalerer langsomt op fra den 29. juli."

"Hvis du har reserveret din kopi af Windows 10, giver vi dig besked, når vores kompabilitets-arbejde bekræfter, at du får en fantastisk oplevelse, og Windows 10 er downloadet til dit system," skriver han.

Windows 10 Pro til virksomhederne er ligesom Home-udgaven klar den 29. juli.

Også i forhold til erhvervsbrugerne kommer udrulningen dog ikke til at ske på én gang.

"Kunder med Volume-licenser vil kunne downloade Windows 10 Enterprise og Windows 10 Education på Volume Licensing Service Center (VLSC) fra den 1. august."

"Alle I andre vil jeg opfordre til at reservere jeres kopi nu. Vi giver besked til dig, når Windows 10 er klar til din pc, tablet, telefon, Xbox eller HoloLens."

Hvis du med dit nuværende Windows-system er berettiget til en gratis opgradering til Windows 10, kan du reservere det nye styresystem.

Det gør du ved at holde øje med et lille ikon i nederste højre hjørne af skrivebordet - læs mere om det her.

Læs også:

Advarsel: Ny default Wifi-funktion i Windows 10

Windows 10 tæt på endelig form med to nye builds: Microsoft ændrer på Edge og Start-menuen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.