Artikel top billede

Dyre dollar tvinger Microsoft til at hæve prisen på Azure

Mens priskrigen på cloud-tjenester raser, går Microsoft nu den modsatte vej og hæver priserne for en række Azure-produkter med 13 procent. Den stærke amerikanske dollar er en af forklaringerne på de stigende priser.

Microsoft-kunder må indstille sig på stigende priser på en række af softwaregigantens cloud-baserede tjenester på Azure-platformen.

Dermed går Microsoft mod strømmen på det globale cloud-marked, hvor konkurrencen med Amazon og Google i en længere periode kun har sendt priserne i en retning - nedad.

Prisstigningerne hos Microsoft træder ifølge flere internationale medier i kraft per 1. august.

Prisstigningen skyldes først og fremmest den stigende dollarkurs over for euroen, som blandt andet er svækket på grund af uroen omkring den truende græske statsbankerot.

Da den danske krone er knyttet til euroen, slår det også igennem herhjemme med stigninger i Azure-priserne på 13 procent.

Tidligere på året fik den stærke dollar også konsekvenser på pc-markedet, hvor priserne fik et mærkbart nøk opad.

Stigningerne rammer i første omgang kunder, som betaler direkte til Microsoft eller som har løbende fakturering.

Kunder med længerevarende aftaler som Enterprise Agreement (EA), Enterprise Subscription Agreements (EAS) eller Service and Cloud Enrollment (SCE) går ram forbi i første omgang, fordi deres aftaler giver beskyttelse mod prisstigninger.

Microsoft: "Vi justerer priserne"
Hos Microsoft Danmark vil man ikke sætte tal på de varslede prisstigninger.

"Som følge af hastige udvikling på markedet for cloud-services, samt udviklingen i lokale markedsforhold, kan vi bekræfte, at vi pr. 1. august 2015 justerer priserne på de fleste af vores cloud-produkter til større virksomheder i EU. Prisændringerne vil ikke få betydning for eksisterende volumen licens-aftaler, men vil gælde for de fleste kommercielle cloud-produkter til større virksomheder, der indgår nye aftaler eller fornyer eksisterende aftaler," hedder det i en udtalelse fra Microsoft Danmark.

Hos cloud-virksomheden og Microsoft-partneren Adactit bekræfter direktør Jesper Grønbæk, at prisstigninger er på vej.

"For nogle produkter stiger Azure-priser stiger med 13 procent," siger Jesper Grønbæk.

Han forventer dog ikke, at de højere priser vil påvirke hans virksomhed negativt.

"Jeg har ikke noget problem med det. I de fleste scenarier er prisen for Azure-ydelser en meget lille del af det, vi sælger til vores kunder," siger han.

De seneste år har været kendetegnet af stenhård priskonkurrence mellem de store multinationale cloud-udbydere som Microsoft, Amazon og Google, som alle har investeret store summer i nye datacentre, hvor man tilbyder cloud-baseret hosting, drift, storage, netværk og software til kunderne.

Læs også:

Azure skal være platform for internet of things

Azure-kunder igen ramt af problemer: Hvorfor hakker vores websider?
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Java-udviklere til Healthcare

Netcompany

IT Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP FSCD Product Test Consultant (d/f/m)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere