Artikel top billede

Facebook bygger nyt kæmpe-datacenter: Skal drives af vind og vejr

Facebooks nye kæmpedata-center skal drives og køles af vind og vejr. CO2-udledningen per Facebook-bruger per år ligger nu på niveau med en mellemstor cafe latte, lyder det fra Facebook.

Facebook skal i gang med at bygge et nyt kæmpe-datacenter i Fort Worth i Texas, som kommer til at blive drevet alene ved hjælp af vedvarende energi.

Det nye datacenter bliver Facebooks femte af slagsen. De øvrige fire ligger i Luleå i Sverige samt i de amerikanske delstater Oregon, North Carolina og Iowa.

Det nye data-center kommer til at koste omkring 3,5 milliarder kroner.

Og hele datacenteret vil blive drevet af vind.

Den normalt så dyre køling af de mange varme servere, der kører i døgndrift i et stort datacenter, vil således blive udført af vind og blæst, som kommer til at gennemstrømme bygningen.

Netop kølingen er normalt blandt de helt store udgiftsposter i et datacenter, der udvikler meget varme.

Normalt bliver luften nedkølet ved hjælp af klassisk air conditionering, der imidlertid kræver meget strøm.

Facebook anvender samme kølingsprincipper i andre datacentre, der - som det også er tilfældet med det nye datacenter - er bygget efter Facebooks egne Open Compute Project-principper.

Strømmen til at drive datacenteret vil komme alene fra vindkraft, i det den skal leveres fra en 17.000 hektar stor vindmølle-park, der er ved at blive bygget tæt på datacenteret.

Vindmølle-parken kommer til levere 200 megawatt.

Ifølge selskabet har dets besutning om at bygge nye anlæg og ny infrastruktur efter energivenlige principper alene i de seneste tre år udløst besparelser på mere end to milliarder dollar - 13,7 milliarder kroner.

Samtidig er CO2-udledningen per Facebook-bruger per år nu så lav, at det svarer til en mellemstor kop cafe latte, lyder det fra Facebook.

Dermed kan selv de miljøbevidste altså trygt anvende Facebook, mener selskabet.

De store it-selskaber er for tiden stort set alle i færd med at udbygge kraftigt, når det gælder datacentre, hvor deres cloudbaserede løsninger skal samles.

Microsoft har blandt andet bygget et meget stort datacenter i Dublin, som Computerworld har besøgt, og som du kan læse mere om her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Senest har Apple meddelt, at selskabet vil bygge et stort datacenter i Foulum ved Viborg.

Det kan du læse mere om her: Næppe job-boom i farvandet: Men derfor er Apple-byggeri alligevel en god nyhed for hele it-danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere