Artikel top billede

Facebook bygger nyt kæmpe-datacenter: Skal drives af vind og vejr

Facebooks nye kæmpedata-center skal drives og køles af vind og vejr. CO2-udledningen per Facebook-bruger per år ligger nu på niveau med en mellemstor cafe latte, lyder det fra Facebook.

Facebook skal i gang med at bygge et nyt kæmpe-datacenter i Fort Worth i Texas, som kommer til at blive drevet alene ved hjælp af vedvarende energi.

Det nye datacenter bliver Facebooks femte af slagsen. De øvrige fire ligger i Luleå i Sverige samt i de amerikanske delstater Oregon, North Carolina og Iowa.

Det nye data-center kommer til at koste omkring 3,5 milliarder kroner.

Og hele datacenteret vil blive drevet af vind.

Den normalt så dyre køling af de mange varme servere, der kører i døgndrift i et stort datacenter, vil således blive udført af vind og blæst, som kommer til at gennemstrømme bygningen.

Netop kølingen er normalt blandt de helt store udgiftsposter i et datacenter, der udvikler meget varme.

Normalt bliver luften nedkølet ved hjælp af klassisk air conditionering, der imidlertid kræver meget strøm.

Facebook anvender samme kølingsprincipper i andre datacentre, der - som det også er tilfældet med det nye datacenter - er bygget efter Facebooks egne Open Compute Project-principper.

Strømmen til at drive datacenteret vil komme alene fra vindkraft, i det den skal leveres fra en 17.000 hektar stor vindmølle-park, der er ved at blive bygget tæt på datacenteret.

Vindmølle-parken kommer til levere 200 megawatt.

Ifølge selskabet har dets besutning om at bygge nye anlæg og ny infrastruktur efter energivenlige principper alene i de seneste tre år udløst besparelser på mere end to milliarder dollar - 13,7 milliarder kroner.

Samtidig er CO2-udledningen per Facebook-bruger per år nu så lav, at det svarer til en mellemstor kop cafe latte, lyder det fra Facebook.

Dermed kan selv de miljøbevidste altså trygt anvende Facebook, mener selskabet.

De store it-selskaber er for tiden stort set alle i færd med at udbygge kraftigt, når det gælder datacentre, hvor deres cloudbaserede løsninger skal samles.

Microsoft har blandt andet bygget et meget stort datacenter i Dublin, som Computerworld har besøgt, og som du kan læse mere om her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Senest har Apple meddelt, at selskabet vil bygge et stort datacenter i Foulum ved Viborg.

Det kan du læse mere om her: Næppe job-boom i farvandet: Men derfor er Apple-byggeri alligevel en god nyhed for hele it-danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.