Facebook bygger nyt kæmpe-datacenter: Skal drives af vind og vejr

Facebooks nye kæmpedata-center skal drives og køles af vind og vejr. CO2-udledningen per Facebook-bruger per år ligger nu på niveau med en mellemstor cafe latte, lyder det fra Facebook.

Facebook skal i gang med at bygge et nyt kæmpe-datacenter i Fort Worth i Texas, som kommer til at blive drevet alene ved hjælp af vedvarende energi.

Det nye datacenter bliver Facebooks femte af slagsen. De øvrige fire ligger i Luleå i Sverige samt i de amerikanske delstater Oregon, North Carolina og Iowa.

Det nye data-center kommer til at koste omkring 3,5 milliarder kroner.

Og hele datacenteret vil blive drevet af vind.

Den normalt så dyre køling af de mange varme servere, der kører i døgndrift i et stort datacenter, vil således blive udført af vind og blæst, som kommer til at gennemstrømme bygningen.

Netop kølingen er normalt blandt de helt store udgiftsposter i et datacenter, der udvikler meget varme.

Normalt bliver luften nedkølet ved hjælp af klassisk air conditionering, der imidlertid kræver meget strøm.

Facebook anvender samme kølingsprincipper i andre datacentre, der - som det også er tilfældet med det nye datacenter - er bygget efter Facebooks egne Open Compute Project-principper.

Strømmen til at drive datacenteret vil komme alene fra vindkraft, i det den skal leveres fra en 17.000 hektar stor vindmølle-park, der er ved at blive bygget tæt på datacenteret.

Vindmølle-parken kommer til levere 200 megawatt.

Ifølge selskabet har dets besutning om at bygge nye anlæg og ny infrastruktur efter energivenlige principper alene i de seneste tre år udløst besparelser på mere end to milliarder dollar - 13,7 milliarder kroner.

Samtidig er CO2-udledningen per Facebook-bruger per år nu så lav, at det svarer til en mellemstor kop cafe latte, lyder det fra Facebook.

Dermed kan selv de miljøbevidste altså trygt anvende Facebook, mener selskabet.

De store it-selskaber er for tiden stort set alle i færd med at udbygge kraftigt, når det gælder datacentre, hvor deres cloudbaserede løsninger skal samles.

Microsoft har blandt andet bygget et meget stort datacenter i Dublin, som Computerworld har besøgt, og som du kan læse mere om her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Senest har Apple meddelt, at selskabet vil bygge et stort datacenter i Foulum ved Viborg.

Det kan du læse mere om her: Næppe job-boom i farvandet: Men derfor er Apple-byggeri alligevel en god nyhed for hele it-danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.