Artikel top billede

Nu kan du omdanne din web-app til en Windows 10-app

Microsoft åbner nu op for muligheden for, at udviklere kan omdanne eksisterende hjemmesider og web-apps til Universal Apps, der kører på Windows 10's mange platforme. Og det ser næsten for let ud.

Microsoft er bevidst om, at der mangler apps til Windows 10-platformen. Derfor har Microsoft også gjort alt for, at det skal være nemt at omdanne eksisterende programmer til Windows 10-apps. Nu går "Project Westminster" i luften, og det kan omdanne din webservice til en Windows Universal app.

"Project Westminster" blev fremvist for første gang ved årets Build konference tidligere i år, og nu er tjenesten aktiv, hvilket vil sige, at du kan gå ind og omdanne din web-app til en Universal App, hvis du ønsker dette.

Din nye app vil ende med at være meget lig en almindelig Universal Windows App og vil have adgang til Live Tiles, notifikationssystemet, Cortana og in-app køb via Windows Store. Ligeledes vil apps virke på samtlige af Windows 10's platforme, Windows 10, 10 Mobile, Xbox, HoloLens og potentielt også på en Raspberry Pi.

Du kan se i videoen nedenfor, hvordan det kan lade sig gøre.

Et app-problem...

Microsoft har et app-problem. Det er en af de største mangler ved Windows Phones, og mange af de apps, som er at finde i Windows 8's butik, er mildest talt skuffende. Spamware, kopi-apps, guides til hvordan du installerer andre gratis programmer og så videre fylder butikken, og gør den ubrugelig.

Det er Microsoft bevidst om, og er netop i gang med en større forårsrengøring af Windows Store inden, at Windows 10 kommer om et par uger. 

Men problemet ligger også i, at de rigtige apps ikke er på platformen. Der er endnu ikke en Spotify-app i Windows Store, og det er kun fordi, at Microsoft har købt Minecraft, at der nu kommer en. Markus "Notch" Persson, Minecrafts skaber, var meget imod det. 

..Men Microsoft har løsningen

Project Westminster er blot en af flere svar på app-manglen. Ved årets Build-messe for et par måneder siden fremviste Microsoft også andre løsninger for at få flere apps i Windows Store. 

Blandt andet vil det være muligt med forskellige tools at få iOS (Objective C) og Android (Java) over til Universal Apps, og samtidig promoverer Microsoft firmaet Xamarins løsninger, som i et program kan lave iOS, Android OG Windows-apps i C# ved kun at skrive koden én gang.

På den måde "tvinges", der en Windows App ud, når nu at man alligevel får lavet iOS og Android-appen. 

Hvad tænker du? Har du/I planer om at udvikle apps til Universal Windows App(UWP)?

Læs også: Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere