Artikel top billede

Nu kan du omdanne din web-app til en Windows 10-app

Microsoft åbner nu op for muligheden for, at udviklere kan omdanne eksisterende hjemmesider og web-apps til Universal Apps, der kører på Windows 10's mange platforme. Og det ser næsten for let ud.

Microsoft er bevidst om, at der mangler apps til Windows 10-platformen. Derfor har Microsoft også gjort alt for, at det skal være nemt at omdanne eksisterende programmer til Windows 10-apps. Nu går "Project Westminster" i luften, og det kan omdanne din webservice til en Windows Universal app.

"Project Westminster" blev fremvist for første gang ved årets Build konference tidligere i år, og nu er tjenesten aktiv, hvilket vil sige, at du kan gå ind og omdanne din web-app til en Universal App, hvis du ønsker dette.

Din nye app vil ende med at være meget lig en almindelig Universal Windows App og vil have adgang til Live Tiles, notifikationssystemet, Cortana og in-app køb via Windows Store. Ligeledes vil apps virke på samtlige af Windows 10's platforme, Windows 10, 10 Mobile, Xbox, HoloLens og potentielt også på en Raspberry Pi.

Du kan se i videoen nedenfor, hvordan det kan lade sig gøre.

Et app-problem...

Microsoft har et app-problem. Det er en af de største mangler ved Windows Phones, og mange af de apps, som er at finde i Windows 8's butik, er mildest talt skuffende. Spamware, kopi-apps, guides til hvordan du installerer andre gratis programmer og så videre fylder butikken, og gør den ubrugelig.

Det er Microsoft bevidst om, og er netop i gang med en større forårsrengøring af Windows Store inden, at Windows 10 kommer om et par uger. 

Men problemet ligger også i, at de rigtige apps ikke er på platformen. Der er endnu ikke en Spotify-app i Windows Store, og det er kun fordi, at Microsoft har købt Minecraft, at der nu kommer en. Markus "Notch" Persson, Minecrafts skaber, var meget imod det. 

..Men Microsoft har løsningen

Project Westminster er blot en af flere svar på app-manglen. Ved årets Build-messe for et par måneder siden fremviste Microsoft også andre løsninger for at få flere apps i Windows Store. 

Blandt andet vil det være muligt med forskellige tools at få iOS (Objective C) og Android (Java) over til Universal Apps, og samtidig promoverer Microsoft firmaet Xamarins løsninger, som i et program kan lave iOS, Android OG Windows-apps i C# ved kun at skrive koden én gang.

På den måde "tvinges", der en Windows App ud, når nu at man alligevel får lavet iOS og Android-appen. 

Hvad tænker du? Har du/I planer om at udvikle apps til Universal Windows App(UWP)?

Læs også: Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Stor fyringsrunde koster IBM Danmark mere end 100 millioner kroner på bundlinjen
Interview: Stor fyringsrunde koster IBM Danmark mere end 100 millioner kroner på bundlinjen i 2020. Samtidig falder toplinjen med 300 millioner kroner, hvilket direktør Henrik Bodskov ikke stiller sig tilfreds med.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.