Artikel top billede

Nu kan du omdanne din web-app til en Windows 10-app

Microsoft åbner nu op for muligheden for, at udviklere kan omdanne eksisterende hjemmesider og web-apps til Universal Apps, der kører på Windows 10's mange platforme. Og det ser næsten for let ud.

Microsoft er bevidst om, at der mangler apps til Windows 10-platformen. Derfor har Microsoft også gjort alt for, at det skal være nemt at omdanne eksisterende programmer til Windows 10-apps. Nu går "Project Westminster" i luften, og det kan omdanne din webservice til en Windows Universal app.

"Project Westminster" blev fremvist for første gang ved årets Build konference tidligere i år, og nu er tjenesten aktiv, hvilket vil sige, at du kan gå ind og omdanne din web-app til en Universal App, hvis du ønsker dette.

Din nye app vil ende med at være meget lig en almindelig Universal Windows App og vil have adgang til Live Tiles, notifikationssystemet, Cortana og in-app køb via Windows Store. Ligeledes vil apps virke på samtlige af Windows 10's platforme, Windows 10, 10 Mobile, Xbox, HoloLens og potentielt også på en Raspberry Pi.

Du kan se i videoen nedenfor, hvordan det kan lade sig gøre.

Et app-problem...

Microsoft har et app-problem. Det er en af de største mangler ved Windows Phones, og mange af de apps, som er at finde i Windows 8's butik, er mildest talt skuffende. Spamware, kopi-apps, guides til hvordan du installerer andre gratis programmer og så videre fylder butikken, og gør den ubrugelig.

Det er Microsoft bevidst om, og er netop i gang med en større forårsrengøring af Windows Store inden, at Windows 10 kommer om et par uger. 

Men problemet ligger også i, at de rigtige apps ikke er på platformen. Der er endnu ikke en Spotify-app i Windows Store, og det er kun fordi, at Microsoft har købt Minecraft, at der nu kommer en. Markus "Notch" Persson, Minecrafts skaber, var meget imod det. 

..Men Microsoft har løsningen

Project Westminster er blot en af flere svar på app-manglen. Ved årets Build-messe for et par måneder siden fremviste Microsoft også andre løsninger for at få flere apps i Windows Store. 

Blandt andet vil det være muligt med forskellige tools at få iOS (Objective C) og Android (Java) over til Universal Apps, og samtidig promoverer Microsoft firmaet Xamarins løsninger, som i et program kan lave iOS, Android OG Windows-apps i C# ved kun at skrive koden én gang.

På den måde "tvinges", der en Windows App ud, når nu at man alligevel får lavet iOS og Android-appen. 

Hvad tænker du? Har du/I planer om at udvikle apps til Universal Windows App(UWP)?

Læs også: Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere