Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne

Efter flere års forgæves forsøg på at få smartphone-forretningen på vingerne ændrer Microsoft strategi på området. 7.800 ansatte skal ud af vagten, og kæmpe-købet af Nokia nedskrives til næsten ingenting.

Efter flere års stræben efter at blive en stor-spiller på smartphone-markedet, opgiver Microsoft drømmen om at kunne udvikle et produkt, der for alvor kan tage kampen op med Apples iPhone og Googles Android.

Konsekvensen er, at Microsoft vil skille sig af med 7.800 ansatte i primært selskabets mobildivision.

Fyresedlerne kommer i kølvandet på de 18.000 afskedigelser, som Microsoft allerede har foretaget i det seneste år.

Det kan du læse mere om her: Nu kommer forklaringen: Derfor har Microsoft fyret 18.000 mand

Fyringerne ramte dengang også den danske forretning, hvor en stribe ansatte blev opsagt.

Det kan du læse mere om her: Microsoft skærer ned: Danske ansatte fyret

Slut med at være telefon-producent
I en mail til selskabets ansatte og partnere, skriver Microsofts topchef, Satya Nadella, at Microsoft skal væk fra sin rolle som telefon-producent til fordel for en fremtid som centrum for et 'pulserende Windows-økosystem.'

Foruden de mange afskedigelser - der primært kommer til at ramme de ansatte, der har bygget og udviklet telefon-hardware - tager Microsoft en voldsom afskrivning på købet af Nokia for et par år siden.

Dengang betalte Microsoft 40 milliarder kroner for selskabet.

Nu tager Microsoft en kæmpe-afskrivning på 7,6 milliarder dollar - 51 milliarder kroner - på købet.

Det er tegn på, at Microsoft regner Nokia-købet som en fiasko, der ikke har været pengene værd.

Microsoft trækker sig trods beslutningen dog ikke ud af smartphone-markedet. I stedet skal produktionen tilrettes og trimmes, så den kommer til at minde mere om den model, som Microsoft i dag bygger Surface-computerne efter.

Microsoft bygger nemlig selv Surface og Surface Pro, mens Microsoft hjælper partnere med at bygge deres egne Windows-tablets.

Produktionen af smartphones har i modsætning hertil været præget af den klassiske Nokia-model, hvor Microsoft har stået bag et hav af forskellige Lumia-modeller i mange forskellige størrelser.

I sin mail skriver Satya Nadella, at Microsoft fremover vil fokusere på tre områder, når det gælder produktion af smartphones, nemlig erhvervs-markedet, det prisbillige marked (såkaldte value-phones) samt high end-markedet.

Vi ved ikke, hvor mange forskellige modeller Microsoft vil arbejde med inden for hver kategori, men det er givet, at strategien vil blive langt mere stram og fokuseret, end det er tilfældet i dag.

Det er blot et par uger siden, at Satya Nadella fyrede den tidligere Nokia-boss, Stephen Elop, der siden opkøbet af Nokia har været øverste chef for Microsofts Devices and Services-afdeling.

Med i købet røg også smartphone-chef Jo Harlow samt flere øvrige topchefer.

Det kan du læse mere om her: Derfor fyrer Microsoft kendte topchefer på stribe - her er selskabets plan med udrensningen

Samtidig flyttede Satya Nadella ansvaret for smartphone-forretningen over til Terry Myerson, der også står i spidsen for Windows-forretningen.

Sammen med den kommende fyringsrunde og nedskrivning tegner det billedet af, at Microsoft bevæger sig tilbage mod sin gamle rolle som software-producent, hvor hardware spiller en sekundær rolle, og hvor softwaren skal være motoren.

I stedet vil selskabet i større grad satse på partnere til at bygge hardware.

Det er selvfølgelig en satsning, i det Windows har haft ekstremt svært ved at hamle op med iPhone og Android.

Det kan imidlertid sagtens ændre sig i de kommende år. Om få uger lancerer Microsoft det længe ventede Windows 10, som er bygget specielt til den cloud-baserede fremtid, som Microsoft tror så meget på.

Se mailen fra Satya Nadella her: Sharpening business focus.

Læs også:

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Microsoft skærer ned: Danske ansatte fyret

Ingen vej uden om fyringer: Men tvivler Microsoft-ansatte på Satya Nadella?

Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse

Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde opYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.