Artikel top billede

Hvem er hurtigst?: Windows 10 og 8 i direkte test mod hinanden

Her kan du se, hvordan de to Windows-udgaver klarer sig i forhold til hinanden. Windows 10 imponerer ikke vildt - men det kommer det til i spil.

Der er kun få dage til, at Windows 10 udkommer d. 29. juli, og selvom der allerede er en udgave af Windows 10 ude, som Microsoft selv kalder "anmeldergodkendt", så er selve Windows 10's ydeevne stadig svær at endelig bedømme.

Specielt fordi Windows 10 stadig mangler sin grafiske DirectX 12-teknologi som måske vil øge systemets grafiske ydeevne kraftigt.

Men ser du bort fra grafik-delen, så er der meget lidt at hente i ydelse hvis du kommer fra Windows 8/8.1.

Men det er dog ikke nødvendigvis en skidt ting. 

Der er en relativ stor forskel mellem Windows 7 og 8. Men fra 8 til 10 har performance ikke været det vigtigste for Microsoft - mest af alt fordi Windows 8 allerede nu yder ganske godt.

Ikke desto mindre har vores gode kollegaer ovre på PCWorld.com lavet en større sammenlignende test med to ens HP Spectre x360-computere, hvor den ene kører Windows 8.1 og den anden Windows 10 (Build 10240).

Her fyldte de begge maskiner med forskellige benchmark-programmer for at teste systemet (se skemaet).

Resultatet er som sagt, at der næsten ingen forskel er på den rå ydeevne.

Men som Gordon Mah Ung, Seniorredaktør hos PCWorld.com, siger, så er der stadig meget at teste endnu.

Samtidig er Windows 10 endnu ikke er i handlen, så der kan stadig komme opdateringer, som kan give en forbedring i ydelsen.

Læs også: Medier: Det her er den endelige Windows 10 i RTM-version
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere