Artikel top billede

Hvem er hurtigst?: Windows 10 og 8 i direkte test mod hinanden

Her kan du se, hvordan de to Windows-udgaver klarer sig i forhold til hinanden. Windows 10 imponerer ikke vildt - men det kommer det til i spil.

Der er kun få dage til, at Windows 10 udkommer d. 29. juli, og selvom der allerede er en udgave af Windows 10 ude, som Microsoft selv kalder "anmeldergodkendt", så er selve Windows 10's ydeevne stadig svær at endelig bedømme.

Specielt fordi Windows 10 stadig mangler sin grafiske DirectX 12-teknologi som måske vil øge systemets grafiske ydeevne kraftigt.

Men ser du bort fra grafik-delen, så er der meget lidt at hente i ydelse hvis du kommer fra Windows 8/8.1.

Men det er dog ikke nødvendigvis en skidt ting. 

Der er en relativ stor forskel mellem Windows 7 og 8. Men fra 8 til 10 har performance ikke været det vigtigste for Microsoft - mest af alt fordi Windows 8 allerede nu yder ganske godt.

Ikke desto mindre har vores gode kollegaer ovre på PCWorld.com lavet en større sammenlignende test med to ens HP Spectre x360-computere, hvor den ene kører Windows 8.1 og den anden Windows 10 (Build 10240).

Her fyldte de begge maskiner med forskellige benchmark-programmer for at teste systemet (se skemaet).

Resultatet er som sagt, at der næsten ingen forskel er på den rå ydeevne.

Men som Gordon Mah Ung, Seniorredaktør hos PCWorld.com, siger, så er der stadig meget at teste endnu.

Samtidig er Windows 10 endnu ikke er i handlen, så der kan stadig komme opdateringer, som kan give en forbedring i ydelsen.

Læs også: Medier: Det her er den endelige Windows 10 i RTM-version
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Googles annoncering slår alle rekorder i nyt regnskab fra Alphabet
Alphabets regnskab for det seneste afsluttede kvartal har igen manifesteret Google-søgemaskinen som den absolut førende annonce-udbyder på markedet. Regnskabet slår flere rekorder og overgår alle forventninger.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.