Artikel top billede

Test: Disse LED-pærer kan både lyse og spille stereomusik

Sengled Pulse-pærer er ikke bare LED-lys, som kan styres fra din telefon. Næ, de kan også spille musik i stereo - hvis du altså har en lampe, der kan bruge dem.

LED-pærer er ved at blive populære blandt andet på grund af deres lave forbrug af el, men det amerikanske firma Sengled bygger sine pærer lidt anderledes.

De kan nemlig spille musik i stereolyd fordelt på to pærer. Og det virker overraskende godt.

Pærerne kan styres via en app på din smartphone, hvor du kan styre lysstyrke, tænde/slukke lyset, og styre lydstyrken fra de to JBL-højtalere, som pærerne er udstyrede med.

Opsætning
Pærerne sættes i din lampe, hvis du da kan finde en, som de passer i.

Pærerne er nemlig meget store, hvilket godt kan give lidt problemer.

På min matrikel kunne jeg kun finde to lamper ud af syv med den samme fatning, som kunne bruge pærerne, alene fordi lampeskærme, glas eller andel gøjl kan være i vejen.

Lykkes det dig at finde et par lamper, som de passer i, så er det faktisk det.

Efter at du har parret op med dem i din bluetooth-menu, så bliver du spurgt, om du ikke vil hente den tilhørende app (i hvert fald på en iPhone).

Appen er utrolig enkel. Den tillader, at du tænder, slukker og ændre lysstyrken på dine lamper, og ændre lydstyrken. Det virker godt.

Desværre skal du manuelt ind i bluetooth-menuen hver eneste gang, at du vil tænde dit lys, hvis du ikke har brugt appen længe. Den parrer ikke automatisk  - i hvert fald ikke under vores to ugers test - hvilket havde gjort det langt lettere, at tænde lyset.

Appen findes både til iOS og Android.

Lyd- og lyskvalitet
Lyskvaliteten i pærerne er gode.

Det er spots, så lyset er retningsbestemt, hvilket for eksempel er godt til læselamper. Knap så godt til hjørnelampen.

Lydkvaliteten er bedre end ventet fra små højtalere inden i elpærer.

Du skal ikke erstatte dine Sonos-højtalere eller andre dedikerede højtalersystemer, men som et par ekstra højtalere til køkkenet, børneværelset, soveværelset og så videre, er lyden overraskende god.  

Det kræver dog, at du sætter dem nogenlunde tæt på hinanden.

Lyden er i stereo, hvilket giver lidt ekstra, men sætter du dem i hvert sit hjørne, så giver det en underlig forskydning.

De eneste minusser?

Pærerne er gigantiske, og lyden er som forventet uden skyggen af bas, men dog stadig god nok til, at man har lyst til at bruge dem.

Specielt størrelsen på pærerne kan betyde, at det faktisk kan være svært at finde lamper, hvor de kan passe i, selv om de begge benytter traditionelle fatninger.

Dertil kommer bluetooth-forbindelsen, som skal forbindes irriterende ofte.

Det ændrer dog ikke på, at det er en smart løsning, hvis du ikke gider have store højtalere til at stå fremme, men bare skal have lyd til lidt radio.

Og så er det en smart feature, at du kan skrue ned for lysstyrken via appen.

Så kan lysstyrken passe til det Barry White-nummer, som du sætter på i de sene aftentimer.

Læs også: Test: Elendig app suger kraften ud af intelligent lys fra Philips


Loading ikon