Artikel top billede

Microsoft: 14 millioner kører nu Windows 10 - men mange flere venter i køen

Windows 10-installationerne ruller ud på millioner af maskiner i disse timer og døgn. Microsoft har netop frigivet de første tal.

Det er et opgraderingsprojekt af de helt store, Microsoft satte gang i tirsdag/onsdag i denne uge, da Windows 10 blev frigivet til fri download verden over for Windows 7- og 8-forbrugerne.

Et reservationssystem har hindret de værste flaskehalse i download-køen, og i det store hele ser det ud til, at Microsofts fremgangsmåde har fungeret.

Mange har fået hentet det nye styresystem, og generelt har modtagelsen være positiv blandt Windows-brugerne.

Læs også: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Sidst på dagen torsdag dansk tid kunne Microsoft så på den officielle Windows-blog afsløre de første download-tal.

"Vores topprioritet har været at sikre, at alle får en fantastisk opgraderings-oplevelse, så vi ruller forsigtigt Windows 10 ud i faser og leverer Windows 10 først til vores Windows Insiders."

"Mens vi nu har over 14 millioner enheder, der kører Windows 10, har vi stadig mange flere opgraderinger foran os, før vi når ud til hver enkelt af jer, der har reserveret jeres opgradering," lyder det på Microsoft-bloggen.

Selvom 14 millioner naturligvis er mange maskiner, er det en relativ lille del af de formentlig mange hundrede millioner Windows-maskiner, der i den kommende tid bliver opgraderet til det nye styresystem fra Microsoft. 

"Vi er taknemmelige for jeres begejstring og entusiasme, og vi sætter pris på jeres tålmodighed i de kommende dage og uger, når vi forsigtigt ruller Windows 10 ud i etaper til alle jer, der har reserveret," skriver Microsoft videre.

Uanset om du allerede har fået Windows 10 installeret, eller om du fortsat venter i køen, så kan du med fordel læse vores store anmeldelse af det nye styresystem - den finder du her.

Læs også:

10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10
Video: Få styr på de nye genvejstaster i Windows 10

Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde


Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere