Artikel top billede

Microsoft: 14 millioner kører nu Windows 10 - men mange flere venter i køen

Windows 10-installationerne ruller ud på millioner af maskiner i disse timer og døgn. Microsoft har netop frigivet de første tal.

Det er et opgraderingsprojekt af de helt store, Microsoft satte gang i tirsdag/onsdag i denne uge, da Windows 10 blev frigivet til fri download verden over for Windows 7- og 8-forbrugerne.

Et reservationssystem har hindret de værste flaskehalse i download-køen, og i det store hele ser det ud til, at Microsofts fremgangsmåde har fungeret.

Mange har fået hentet det nye styresystem, og generelt har modtagelsen være positiv blandt Windows-brugerne.

Læs også: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Sidst på dagen torsdag dansk tid kunne Microsoft så på den officielle Windows-blog afsløre de første download-tal.

"Vores topprioritet har været at sikre, at alle får en fantastisk opgraderings-oplevelse, så vi ruller forsigtigt Windows 10 ud i faser og leverer Windows 10 først til vores Windows Insiders."

"Mens vi nu har over 14 millioner enheder, der kører Windows 10, har vi stadig mange flere opgraderinger foran os, før vi når ud til hver enkelt af jer, der har reserveret jeres opgradering," lyder det på Microsoft-bloggen.

Selvom 14 millioner naturligvis er mange maskiner, er det en relativ lille del af de formentlig mange hundrede millioner Windows-maskiner, der i den kommende tid bliver opgraderet til det nye styresystem fra Microsoft. 

"Vi er taknemmelige for jeres begejstring og entusiasme, og vi sætter pris på jeres tålmodighed i de kommende dage og uger, når vi forsigtigt ruller Windows 10 ud i etaper til alle jer, der har reserveret," skriver Microsoft videre.

Uanset om du allerede har fået Windows 10 installeret, eller om du fortsat venter i køen, så kan du med fordel læse vores store anmeldelse af det nye styresystem - den finder du her.

Læs også:

10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10
Video: Få styr på de nye genvejstaster i Windows 10

Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde


Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere