Artikel top billede

Microsoft: 14 millioner kører nu Windows 10 - men mange flere venter i køen

Windows 10-installationerne ruller ud på millioner af maskiner i disse timer og døgn. Microsoft har netop frigivet de første tal.

Det er et opgraderingsprojekt af de helt store, Microsoft satte gang i tirsdag/onsdag i denne uge, da Windows 10 blev frigivet til fri download verden over for Windows 7- og 8-forbrugerne.

Et reservationssystem har hindret de værste flaskehalse i download-køen, og i det store hele ser det ud til, at Microsofts fremgangsmåde har fungeret.

Mange har fået hentet det nye styresystem, og generelt har modtagelsen være positiv blandt Windows-brugerne.

Læs også: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Sidst på dagen torsdag dansk tid kunne Microsoft så på den officielle Windows-blog afsløre de første download-tal.

"Vores topprioritet har været at sikre, at alle får en fantastisk opgraderings-oplevelse, så vi ruller forsigtigt Windows 10 ud i faser og leverer Windows 10 først til vores Windows Insiders."

"Mens vi nu har over 14 millioner enheder, der kører Windows 10, har vi stadig mange flere opgraderinger foran os, før vi når ud til hver enkelt af jer, der har reserveret jeres opgradering," lyder det på Microsoft-bloggen.

Selvom 14 millioner naturligvis er mange maskiner, er det en relativ lille del af de formentlig mange hundrede millioner Windows-maskiner, der i den kommende tid bliver opgraderet til det nye styresystem fra Microsoft. 

"Vi er taknemmelige for jeres begejstring og entusiasme, og vi sætter pris på jeres tålmodighed i de kommende dage og uger, når vi forsigtigt ruller Windows 10 ud i etaper til alle jer, der har reserveret," skriver Microsoft videre.

Uanset om du allerede har fået Windows 10 installeret, eller om du fortsat venter i køen, så kan du med fordel læse vores store anmeldelse af det nye styresystem - den finder du her.

Læs også:

10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10
Video: Få styr på de nye genvejstaster i Windows 10

Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde


Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft lukker efter få dage for gratis Windows 365 efter enorm interesse
Efterspørgslen på at prøve Windows 365 har været så stor, at Microsoft har været nødsaget til at sætte pause på prøvemodel på grund af kapacitet, lyder det fra Microsoft.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.