20.000 betalingskort virker ikke efter stor dansk it-omlægning

Tusindvis af bankkunder i Sverige har problemer med at få deres betalingskort til at virke, efter nordisk storbank har omlagt sin it-platform til danske SDC's løsning.

Omkring 20.000 svenske kunder i den norske bank Skandiabank har oplevet store problemer med deres betalingskort, efter banken har omlagt sit it-system til den danske datacentral SDC.

Omlægningen har kostet Skandiabank omkring 400 millioner kroner.

Det skriver Finanswatch.dk.

"Det er meget frustrerende for kunderne, når de oplever dette. De oplever, at deres betalinsgkort ikke virker, når de står i forretningerne. De har ikke kunnet gennemføre et køb, men har oplevet time-out på deres betalingskort," siger Skandiabanks direktør for Norge og Sverige, Øyvind Thomassen til Finanswatch.

Personligt har han selv oplevet problemerne med betalingen to gange, efter Skandia har skiftet sin gamle it-platform ud med SDC's løsning.

Står i regnskabet
I Skandias seneste regnskab er problemstillingen med de fejlramte betalingskort medtaget, da den slags fejl kan få store konsekvenser for Skandia, som har 150.000 kunder alene i Sverige.

"Jeg vil ikke afvise, at vi har mistet kunder på det, men jeg har ikke konkrete tal for det. Der har været lidt for store udfordringer for nogle kunder," udtaler Øyvind Thomassen til Finanswatch.

Da Skandiabankens norske afdeling er ved at blive børsnoteret siger Øyvind Thomassen til Finanswatch, at omlægningen af it-systemerne til SDC's løsning må blive et spørgsmål, man efterfølgende må tage stilling til.

Forstår godt irritationen
SDC-direktør Jesper Scharff forklarer til Finanswatch, at han forstår, at banken og dens kunder er irriterede over it-problemerne.

"Man bliver da møgsur, hvis man står på tankstationen og ens betalingskort ikke virker," fortæller SDC-direktøren.

Forklaringen på problemerne går på, at en funktion, der skal opsamle mindre kortbetalinger og synkronisere dem med bankens bagvedliggende systemer, ikke har virket.

Bare køb vores system
Det betyder så ifølge Finanswatch, at kortbetalingerne bliver opsamlet i buffere, hvis der ikke kan skabes kontakt til betalingssystemerne. Derefter bliver betalingerne så registreret i systemet næste gang, der er forbindelse.

"Under et vist beløb accepteres betalingen, selvom der ikke kan skabes forbindelse med systemerne, men det har ikke virket i dette tilfælde. Men vi er ved at have fået problemerne løst," bedyrer Jesper Scharff til finansmediet.

Han erkender, at de nuværende problemer med de svenske betalingskort er et irritationsmoment, men på det lange stræk, bør det ikke hindre den norske afdeling af Skandiabank i at få serveret samme SDC-løsning.

Læs også:

Kendt it-topchef efter jobskifte: Vader i dårlige sager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.