Artikel top billede

Efter første uge: Windows 10 vinder designpris for sin startmenu

Selvom Windows 10 har været tilgængeligt i mindre end 10 dage, har styresystemets startmenu allerede vundet en designpris.

Mens flertallet af Windows-folket endnu ikke har fået opgraderet til det nyeste styresystem fra Microsoft, vinder operativsystemet Windows 10 allerede nu en designpris for sin startmenu.

Uddeleren af prisen er IDSA (Industry Designers Society of America), som belønner den tilbagevendte startmenu med sin Digital Design 2015-pris.

Det sker efter, at Windows 10 har været tilgængeligt for den brede offentlighed siden den 29. juli - altså mindre end 10 dage efter lanceringen.

Det skriver Softpedia.

Ensartet oplevelse på flere platforme

Mediet henviser til IDSA's hjemmeside, hvor man kan læse følgende forklaring på, at netop Windows 10-startmenuen vinder prisen:

"Med Windows 10-startdesign er oplevelsen af at starte og skifte mellem apps ensartet på den tillærte startmenu på desktop-pc'er og på moderne muligheder for at bruge start-skærmen på mobiltelefoner og tablets."

Endvidere skriver IDSA:

"Designet tillader brugerne at benytte deres eksisterende viden fra én enhed til en anden på en passende måde," lyder begrundelsen for at give Digital design-prisen til Windows 10's startmenu.

Tilpas den selv

Hvis du personligt er utilfreds med, hvordan startmenuen er rykket fra den mere klassisk udseende startmenu i Windows 7 over den noget mere eksperimenterende udgave i Windows 8 og til det nuværende look i Windows 10, er der gode nyheder.

For du kan i høj grad personalisere din Windows 10-startmenu.

Hvordan du ændrer og tilpasser Startmenuen til dine egne ønsker, kan du læse mere om her.

Læs også:

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere