Artikel top billede

Efter første uge: Windows 10 vinder designpris for sin startmenu

Selvom Windows 10 har været tilgængeligt i mindre end 10 dage, har styresystemets startmenu allerede vundet en designpris.

Mens flertallet af Windows-folket endnu ikke har fået opgraderet til det nyeste styresystem fra Microsoft, vinder operativsystemet Windows 10 allerede nu en designpris for sin startmenu.

Uddeleren af prisen er IDSA (Industry Designers Society of America), som belønner den tilbagevendte startmenu med sin Digital Design 2015-pris.

Det sker efter, at Windows 10 har været tilgængeligt for den brede offentlighed siden den 29. juli - altså mindre end 10 dage efter lanceringen.

Det skriver Softpedia.

Ensartet oplevelse på flere platforme

Mediet henviser til IDSA's hjemmeside, hvor man kan læse følgende forklaring på, at netop Windows 10-startmenuen vinder prisen:

"Med Windows 10-startdesign er oplevelsen af at starte og skifte mellem apps ensartet på den tillærte startmenu på desktop-pc'er og på moderne muligheder for at bruge start-skærmen på mobiltelefoner og tablets."

Endvidere skriver IDSA:

"Designet tillader brugerne at benytte deres eksisterende viden fra én enhed til en anden på en passende måde," lyder begrundelsen for at give Digital design-prisen til Windows 10's startmenu.

Tilpas den selv

Hvis du personligt er utilfreds med, hvordan startmenuen er rykket fra den mere klassisk udseende startmenu i Windows 7 over den noget mere eksperimenterende udgave i Windows 8 og til det nuværende look i Windows 10, er der gode nyheder.

For du kan i høj grad personalisere din Windows 10-startmenu.

Hvordan du ændrer og tilpasser Startmenuen til dine egne ønsker, kan du læse mere om her.

Læs også:

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere