Artikel top billede

Efter første uge: Windows 10 vinder designpris for sin startmenu

Selvom Windows 10 har været tilgængeligt i mindre end 10 dage, har styresystemets startmenu allerede vundet en designpris.

Mens flertallet af Windows-folket endnu ikke har fået opgraderet til det nyeste styresystem fra Microsoft, vinder operativsystemet Windows 10 allerede nu en designpris for sin startmenu.

Uddeleren af prisen er IDSA (Industry Designers Society of America), som belønner den tilbagevendte startmenu med sin Digital Design 2015-pris.

Det sker efter, at Windows 10 har været tilgængeligt for den brede offentlighed siden den 29. juli - altså mindre end 10 dage efter lanceringen.

Det skriver Softpedia.

Ensartet oplevelse på flere platforme

Mediet henviser til IDSA's hjemmeside, hvor man kan læse følgende forklaring på, at netop Windows 10-startmenuen vinder prisen:

"Med Windows 10-startdesign er oplevelsen af at starte og skifte mellem apps ensartet på den tillærte startmenu på desktop-pc'er og på moderne muligheder for at bruge start-skærmen på mobiltelefoner og tablets."

Endvidere skriver IDSA:

"Designet tillader brugerne at benytte deres eksisterende viden fra én enhed til en anden på en passende måde," lyder begrundelsen for at give Digital design-prisen til Windows 10's startmenu.

Tilpas den selv

Hvis du personligt er utilfreds med, hvordan startmenuen er rykket fra den mere klassisk udseende startmenu i Windows 7 over den noget mere eksperimenterende udgave i Windows 8 og til det nuværende look i Windows 10, er der gode nyheder.

For du kan i høj grad personalisere din Windows 10-startmenu.

Hvordan du ændrer og tilpasser Startmenuen til dine egne ønsker, kan du læse mere om her.

Læs også:

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere