Artikel top billede

Windows RT-bruger? Disse funktioner får du i pseudo-windows 10 - og disse funktioner må du undvære

Hvis der stadig er nogle Windows RT-brugere derude: I kan se frem til en opdatering til jeres Windows 8,1 RT-modeller - men computerne bliver ikke opdateret til Windows 10

Der er snart nyt på vej, hvis du har en Windows RT-computer: Microsoft kommer med en større efterårs-opdatering til det efterladte og relativt ubrugelige styresystem.

Men det er ikke en opdatering til Windows 10.

Du bliver stadig i Windows RT 8.1 (kommer til at hedde RT 8.1 Update 3), men du får en ny startmenu, der minder mere om den fra Windows 10.

Samtidig kommer der også en forbedret låseskærm, men forvent ikke meget mere end det.

Ligeledes vil startmenuen ikke være den samme som i Windows 10, men vil være bygget oven på det UI-system kaldet DirectUI - det samme som startskærmen er bygget på i Windows 8.

Mange havde dog nok også håbet på, at RT kunne vågne lidt op igen, når nu Windows Store bliver fyldt med Universal Apps - apps som kan virke på både Windows-desktops, tablets, mobiler, HoloLens og Xbox One.

Men Universal Apps kommer ikke til at virke på Windows 8.1 RT.

I stedet vil du stadig kun kunne bruge Windows 8-apps.

Et dødt system
Windows RT var Microsofts forsøg på at lave et letvægtssystem til tablets, men langt hen ad vejen fejlede strategien:

Du kunne ikke installere klassiske win32/.net-programmer, men kun apps fra Windows Store, og der kom aldrig rigtig gang i Windows Store, som langt hen ad vejen var fyldt med bloatware og ubrugelige apps.

Samtidig fik Intels Atom-processorer et mindre gennembrud og var gode nok til at give en god Windows-oplevelse, men uden begrænsningerne fra Windows RT på ARM-processorer.

Microsoft selv har selv ikke udviklet et produkt med Windows RT siden Surface 2, og Microsofts nyeste Surface-enhed, Surface 3, har da også en Atom-processor og kan køre den fulde version af Windows 10.

Windows RT 8.1 Update 3 bliver højst sandsynligt den sidste opdatering til RT.

 Læs også: Nekrolog: Så slog Microsoft - tilsyneladende - endelig Windows RT ihjel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere