Artikel top billede

Windows RT-bruger? Disse funktioner får du i pseudo-windows 10 - og disse funktioner må du undvære

Hvis der stadig er nogle Windows RT-brugere derude: I kan se frem til en opdatering til jeres Windows 8,1 RT-modeller - men computerne bliver ikke opdateret til Windows 10

Der er snart nyt på vej, hvis du har en Windows RT-computer: Microsoft kommer med en større efterårs-opdatering til det efterladte og relativt ubrugelige styresystem.

Men det er ikke en opdatering til Windows 10.

Du bliver stadig i Windows RT 8.1 (kommer til at hedde RT 8.1 Update 3), men du får en ny startmenu, der minder mere om den fra Windows 10.

Samtidig kommer der også en forbedret låseskærm, men forvent ikke meget mere end det.

Ligeledes vil startmenuen ikke være den samme som i Windows 10, men vil være bygget oven på det UI-system kaldet DirectUI - det samme som startskærmen er bygget på i Windows 8.

Mange havde dog nok også håbet på, at RT kunne vågne lidt op igen, når nu Windows Store bliver fyldt med Universal Apps - apps som kan virke på både Windows-desktops, tablets, mobiler, HoloLens og Xbox One.

Men Universal Apps kommer ikke til at virke på Windows 8.1 RT.

I stedet vil du stadig kun kunne bruge Windows 8-apps.

Et dødt system
Windows RT var Microsofts forsøg på at lave et letvægtssystem til tablets, men langt hen ad vejen fejlede strategien:

Du kunne ikke installere klassiske win32/.net-programmer, men kun apps fra Windows Store, og der kom aldrig rigtig gang i Windows Store, som langt hen ad vejen var fyldt med bloatware og ubrugelige apps.

Samtidig fik Intels Atom-processorer et mindre gennembrud og var gode nok til at give en god Windows-oplevelse, men uden begrænsningerne fra Windows RT på ARM-processorer.

Microsoft selv har selv ikke udviklet et produkt med Windows RT siden Surface 2, og Microsofts nyeste Surface-enhed, Surface 3, har da også en Atom-processor og kan køre den fulde version af Windows 10.

Windows RT 8.1 Update 3 bliver højst sandsynligt den sidste opdatering til RT.

 Læs også: Nekrolog: Så slog Microsoft - tilsyneladende - endelig Windows RT ihjel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.