Artikel top billede

Datatilsynet får ny direktør: Hvad ved du egentlig om it, Cristina Angela Gulisano?

Der er kommet en ny sherif i Datatilsynet, og hun står overfor en kæmpe stor sikkerhedsopgave. Vi har spurgt, hvad hun prioriterer af opgaver, og hvor meget hun egentlig ved om it.

Interview: 1. august er der rykket en ny direktør ind på chefgangen i Datatilsynet.

Det er Cristina Angela Gulisano, der er udnævnt til direktør i tilsynet. Hun er jurist og kommer fra en stilling som kontorchef i Justitsministeriet. Hun har tidligere været ansat i Datatilsynet, der dengang hed Registertilsynet. Den tid ligger 14 år tilbage.

Tillykke med dit nye job, Cristina Angela Gulisano. Hvad ligger øverst i bunken på dit skrivebord her fra begyndelsen?

"Det er rigtig mange ting, der skal tages hånd om. En af de store ting, der ligger og venter, er den kommende EU-forordning om persondata. Når den bliver vedtaget, så skal vi have det til at virke ordentligt i Danmark. Desuden er der naturligvis vores tilsynsopgaver, der skal sikre at persondataloven overholdes. Vi fortsætter selvfølgelig den daglige drift," lyder det fra den nye direktør.

Stiger budgetterne i takt med de nye opgaver, der dukker op i forbindelse med EU-forordningen?

"I forbindelse med forordningen er der ikke regnet på det endnu. Normalt vil forslag til nye EU-tiltag være regnet igennem, så man kan redegøre for de finansielle sekvenser, men det vil Justitsministeriet godt vente lidt med i denne sammenhæng. Der er også sket store ændringer med forslaget gennem de tre år, hvor det er blevet diskuteret."

Så der er ingen planer om flere medarbejdere i Datatilsynet?

"Ikke lige nu. Der kommer selvfølgelig nye tiltag i forordningen, men der kommer også administrative lettelser, så vi må se på det, når planerne er lidt mere håndfaste."

Hvad ved du om it?

Hvad ved en jurist egentlig om it?

"Jeg kan ikke programmere, men vi har masser af dygtige it-folk i organisationen, som jeg kan trække på. Så er jeg stærk på juraen, og på den måde kan vi gøre fælles front."

Hvad er mest interessant: It eller lovgivningen?

"Vi skal være rigtig skarpe på både it og på lovgivningen. Vi skal være respekterede og en styrelse, som man lytter til. Så de to ting går selvfølgelig hånd i hånd."

Cristina Angela Gulisano er 43 år. Ansættelsen som direktør i Datatilsynet er på åremål i fem år, og hun afløser Birgit Kleis, der har været konstitueret direktør for tilsynet.

Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes.

Læs også:
Det store CSC-hack: Datatilsynet klar med hård kritik af Rigspolitiet

Hård kritik til CPR-registret og CSC fra Datatilsynet for kæmpelæk af 900.000 danskeres oplysninger

WTF! Datatilsynet burde være 32 gange større
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere