Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Det lå ikke i kortene, at Carsten Dilling skulle stoppe som direktør i TDC netop nu, lyder det fra teleanalytiker.

Dagens melding om, at Carsten Dilling stopper som administrerende direktør og koncernchef i TDC og med øjeblikkelig virkning erstattes af Pernille Erenbjerg, kommer som noget af en overraskelse for teleanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

"Det kommer som lidt af en overraskelse. Det havde jeg ikke lige set var på agendaen her på den korte bane," siger han til Computerworld.

Samtidig tilføjer han dog:

"Der er jo ikke nogen tvivl om, at TDC er et selskab under pres i øjeblikket. Sundhedstilstanden i mange af deres danske forretningsdivisioner er ikke super god. Både deres erhvervsdivision og tv-forretningen, som er noget af det afgørende, er i øjeblikket ikke i topform."

"Det er måske ikke så overraskende med erhvervsforretningen, hvor man har kunnet se skriften på væggen i et stykke tid - mere overraskende er det måske med YouSee. Det er noget af det, som Pernille Erenbjerg kommer til at skulle adressere på den korte bane," lyder det fra Morten Imsgard, Sydbank.

Læs også: Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

Har Carsten Dilling været under pres i forhold til, om han kunne levere varen?

"Det har han jo i et eller andet omfang, fordi TDC ved indgangen til i år meddeler til markedet, at 'vi kommer til at kunne tjene nogenlunde ligeså mange penge som vi gjorde året før - og den eneste forskel er, at vi har købt norske Get, som bidrager med 800-900 millioner danske kroner kroner i intjening'."

"Sagt på en anden måde: Der forsvinder 800-900 millioner kroner ud af vores forretning på et enkelt år. Det er også et udtryk for et selskab, der har sit at se til," siger TDC-analytikeren til Computerworld. 

Ikke udsigt til drastiske ændringer

"Omvendt har Carsten Dilling og Pernille Erenbjerg også været et tæt team, der har formet strategien i fællesskab for TDC."

"Jeg sidder tilbage med den fornemmelse, at der ikke kommer til at ske drastiske ændringer i den måde, TDC driver sin forretnting på eller den strategi, der er lagt frem," siger Morten Imsgard. 

"Man kan sammenligne det lidt med, hvis man har et skib, der sejler igennem et stormvejr."

"Hvis man skal udskifte kaptajnen, er det nok en meget god idé at forfremme styrmanden eller styrkvinden. Det bliver nødt til at være en, der har indgående kendskab til markedet, konkurrencesituationen og ikke mindst til de udfordringer, der skal løses i TDC på den korte bane."

"Det ville sætte selskabet for meget tilbage, hvis man hentede en ind udefra, der først skulle finde ud af, hvad der var op og ned," lyder vurderingen fra Sydbank-analytikeren. 

Læs også:

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere