Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Det lå ikke i kortene, at Carsten Dilling skulle stoppe som direktør i TDC netop nu, lyder det fra teleanalytiker.

Dagens melding om, at Carsten Dilling stopper som administrerende direktør og koncernchef i TDC og med øjeblikkelig virkning erstattes af Pernille Erenbjerg, kommer som noget af en overraskelse for teleanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

"Det kommer som lidt af en overraskelse. Det havde jeg ikke lige set var på agendaen her på den korte bane," siger han til Computerworld.

Samtidig tilføjer han dog:

"Der er jo ikke nogen tvivl om, at TDC er et selskab under pres i øjeblikket. Sundhedstilstanden i mange af deres danske forretningsdivisioner er ikke super god. Både deres erhvervsdivision og tv-forretningen, som er noget af det afgørende, er i øjeblikket ikke i topform."

"Det er måske ikke så overraskende med erhvervsforretningen, hvor man har kunnet se skriften på væggen i et stykke tid - mere overraskende er det måske med YouSee. Det er noget af det, som Pernille Erenbjerg kommer til at skulle adressere på den korte bane," lyder det fra Morten Imsgard, Sydbank.

Læs også: Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

Har Carsten Dilling været under pres i forhold til, om han kunne levere varen?

"Det har han jo i et eller andet omfang, fordi TDC ved indgangen til i år meddeler til markedet, at 'vi kommer til at kunne tjene nogenlunde ligeså mange penge som vi gjorde året før - og den eneste forskel er, at vi har købt norske Get, som bidrager med 800-900 millioner danske kroner kroner i intjening'."

"Sagt på en anden måde: Der forsvinder 800-900 millioner kroner ud af vores forretning på et enkelt år. Det er også et udtryk for et selskab, der har sit at se til," siger TDC-analytikeren til Computerworld. 

Ikke udsigt til drastiske ændringer

"Omvendt har Carsten Dilling og Pernille Erenbjerg også været et tæt team, der har formet strategien i fællesskab for TDC."

"Jeg sidder tilbage med den fornemmelse, at der ikke kommer til at ske drastiske ændringer i den måde, TDC driver sin forretnting på eller den strategi, der er lagt frem," siger Morten Imsgard. 

"Man kan sammenligne det lidt med, hvis man har et skib, der sejler igennem et stormvejr."

"Hvis man skal udskifte kaptajnen, er det nok en meget god idé at forfremme styrmanden eller styrkvinden. Det bliver nødt til at være en, der har indgående kendskab til markedet, konkurrencesituationen og ikke mindst til de udfordringer, der skal løses i TDC på den korte bane."

"Det ville sætte selskabet for meget tilbage, hvis man hentede en ind udefra, der først skulle finde ud af, hvad der var op og ned," lyder vurderingen fra Sydbank-analytikeren. 

Læs også:

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere