Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Det lå ikke i kortene, at Carsten Dilling skulle stoppe som direktør i TDC netop nu, lyder det fra teleanalytiker.

Dagens melding om, at Carsten Dilling stopper som administrerende direktør og koncernchef i TDC og med øjeblikkelig virkning erstattes af Pernille Erenbjerg, kommer som noget af en overraskelse for teleanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

"Det kommer som lidt af en overraskelse. Det havde jeg ikke lige set var på agendaen her på den korte bane," siger han til Computerworld.

Samtidig tilføjer han dog:

"Der er jo ikke nogen tvivl om, at TDC er et selskab under pres i øjeblikket. Sundhedstilstanden i mange af deres danske forretningsdivisioner er ikke super god. Både deres erhvervsdivision og tv-forretningen, som er noget af det afgørende, er i øjeblikket ikke i topform."

"Det er måske ikke så overraskende med erhvervsforretningen, hvor man har kunnet se skriften på væggen i et stykke tid - mere overraskende er det måske med YouSee. Det er noget af det, som Pernille Erenbjerg kommer til at skulle adressere på den korte bane," lyder det fra Morten Imsgard, Sydbank.

Læs også: Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

Har Carsten Dilling været under pres i forhold til, om han kunne levere varen?

"Det har han jo i et eller andet omfang, fordi TDC ved indgangen til i år meddeler til markedet, at 'vi kommer til at kunne tjene nogenlunde ligeså mange penge som vi gjorde året før - og den eneste forskel er, at vi har købt norske Get, som bidrager med 800-900 millioner danske kroner kroner i intjening'."

"Sagt på en anden måde: Der forsvinder 800-900 millioner kroner ud af vores forretning på et enkelt år. Det er også et udtryk for et selskab, der har sit at se til," siger TDC-analytikeren til Computerworld. 

Ikke udsigt til drastiske ændringer

"Omvendt har Carsten Dilling og Pernille Erenbjerg også været et tæt team, der har formet strategien i fællesskab for TDC."

"Jeg sidder tilbage med den fornemmelse, at der ikke kommer til at ske drastiske ændringer i den måde, TDC driver sin forretnting på eller den strategi, der er lagt frem," siger Morten Imsgard. 

"Man kan sammenligne det lidt med, hvis man har et skib, der sejler igennem et stormvejr."

"Hvis man skal udskifte kaptajnen, er det nok en meget god idé at forfremme styrmanden eller styrkvinden. Det bliver nødt til at være en, der har indgående kendskab til markedet, konkurrencesituationen og ikke mindst til de udfordringer, der skal løses i TDC på den korte bane."

"Det ville sætte selskabet for meget tilbage, hvis man hentede en ind udefra, der først skulle finde ud af, hvad der var op og ned," lyder vurderingen fra Sydbank-analytikeren. 

Læs også:

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere