Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Det lå ikke i kortene, at Carsten Dilling skulle stoppe som direktør i TDC netop nu, lyder det fra teleanalytiker.

Dagens melding om, at Carsten Dilling stopper som administrerende direktør og koncernchef i TDC og med øjeblikkelig virkning erstattes af Pernille Erenbjerg, kommer som noget af en overraskelse for teleanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

"Det kommer som lidt af en overraskelse. Det havde jeg ikke lige set var på agendaen her på den korte bane," siger han til Computerworld.

Samtidig tilføjer han dog:

"Der er jo ikke nogen tvivl om, at TDC er et selskab under pres i øjeblikket. Sundhedstilstanden i mange af deres danske forretningsdivisioner er ikke super god. Både deres erhvervsdivision og tv-forretningen, som er noget af det afgørende, er i øjeblikket ikke i topform."

"Det er måske ikke så overraskende med erhvervsforretningen, hvor man har kunnet se skriften på væggen i et stykke tid - mere overraskende er det måske med YouSee. Det er noget af det, som Pernille Erenbjerg kommer til at skulle adressere på den korte bane," lyder det fra Morten Imsgard, Sydbank.

Læs også: Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

Har Carsten Dilling været under pres i forhold til, om han kunne levere varen?

"Det har han jo i et eller andet omfang, fordi TDC ved indgangen til i år meddeler til markedet, at 'vi kommer til at kunne tjene nogenlunde ligeså mange penge som vi gjorde året før - og den eneste forskel er, at vi har købt norske Get, som bidrager med 800-900 millioner danske kroner kroner i intjening'."

"Sagt på en anden måde: Der forsvinder 800-900 millioner kroner ud af vores forretning på et enkelt år. Det er også et udtryk for et selskab, der har sit at se til," siger TDC-analytikeren til Computerworld. 

Ikke udsigt til drastiske ændringer

"Omvendt har Carsten Dilling og Pernille Erenbjerg også været et tæt team, der har formet strategien i fællesskab for TDC."

"Jeg sidder tilbage med den fornemmelse, at der ikke kommer til at ske drastiske ændringer i den måde, TDC driver sin forretnting på eller den strategi, der er lagt frem," siger Morten Imsgard. 

"Man kan sammenligne det lidt med, hvis man har et skib, der sejler igennem et stormvejr."

"Hvis man skal udskifte kaptajnen, er det nok en meget god idé at forfremme styrmanden eller styrkvinden. Det bliver nødt til at være en, der har indgående kendskab til markedet, konkurrencesituationen og ikke mindst til de udfordringer, der skal løses i TDC på den korte bane."

"Det ville sætte selskabet for meget tilbage, hvis man hentede en ind udefra, der først skulle finde ud af, hvad der var op og ned," lyder vurderingen fra Sydbank-analytikeren. 

Læs også:

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere