Artikel top billede

Samsung kommer med to kæmpe-telefoner: Note 5 og S6 Edge+

Samsung har som forventet lanceret en ny version af sin populære Note-serie, men der fulgte også en større version af den buede S6 Edge med.

Samsungs Note-serie er de næsten 6-tommer store "phablet"-telefoner, som er blevet utrolig populære siden lanceringen af den første Note-telefon.

Samsung er konge inden for genren, og nu kommer Samsung så med en ny version. Men var du glad for Note 3 eller 4, så må du nok tage til udlandet for at få fingrene i Note 5. Note 5 bliver nemlig ikke solgt i Danmark eller resten af Europa foreløbig.

Det gør dog den også store S6 Edge+ phablet, som kommer til salg fra september.

Designet på Note 5 ligner en sammenblanding mellem den nu et år gamle Note 4 og den nye Samsung Galaxy S6-telefon, hvilket kun må siges at være en god blanding. Specielt fordi Samsung har droppet det lidt malplacerede læder-look i billig plastik og erstattet det med glas og metal.

Genbrug fra S6 - og det er helt i orden

Meget af indmaden i Note 5 er den samme, som er i S6-telefonen.

Det kan virke dovent, men Galaxy S6 kom allerede i efteråret med en hardware, som var i den absolutte top.

Note 5 får derfor samme Exynos 7-processor som S6, Samme hurtigere RAM-type som på S6 - blot med 4 GB i stedet for 3 GB, samme flotte Super AmoLED-skærm på 2.560 x 1.440 pixels - dog i 5,7 tommer og også kameraet er det samme gode kamera, som var på S6 og S6 Edge.

Der er selvfølgelig også nyheder i telefonen ud over design. S-pennen, den medfølgende stylus-pen, har fået nogle nye evner, og også softwaren er blevet forbedret.

Ligeledes har Note 5 lynhurtig opladning og er klar til Samsung Pay.

S6 Edge +

Overraskende, men alligevel nok forventet kom Samsung også med en større telefon med den kurvede skærm som på S6 Edge. Navnet bliver S6 Edge+, + for en større skærm, og det er faktisk den største forskel på S6 Edge og S6 Edge +.

S6 Edge+ har en 5,7 tommer stor skærm, hvor glasset stadig buer ned over begge kanter på siden. Samsung har formået at give kanterne lidt mere funktion end på S6 Edge, så du nu kan aktivere apps fra en hurtigmenu ved at swipe på siden.

Ellers minder S6 Edge+ meget om Note 5: samme processor, RAM-mængde og kamera med optisk stabilisering.

Begge kommer til salg i Danmark fra september, og S6 Edge+ starter fra 6.999 kroner for 32GB-model (ikke mulighed for MicroSD-kort), men Note 5 kan slet ikke købes i Danmark. Det bliver kun i USA og Asien, at den store telefon bliver sat til salg.

Læs også: Test: Samsung Galaxy [b]S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere