Artikel top billede

Samsung kommer med to kæmpe-telefoner: Note 5 og S6 Edge+

Samsung har som forventet lanceret en ny version af sin populære Note-serie, men der fulgte også en større version af den buede S6 Edge med.

Samsungs Note-serie er de næsten 6-tommer store "phablet"-telefoner, som er blevet utrolig populære siden lanceringen af den første Note-telefon.

Samsung er konge inden for genren, og nu kommer Samsung så med en ny version. Men var du glad for Note 3 eller 4, så må du nok tage til udlandet for at få fingrene i Note 5. Note 5 bliver nemlig ikke solgt i Danmark eller resten af Europa foreløbig.

Det gør dog den også store S6 Edge+ phablet, som kommer til salg fra september.

Designet på Note 5 ligner en sammenblanding mellem den nu et år gamle Note 4 og den nye Samsung Galaxy S6-telefon, hvilket kun må siges at være en god blanding. Specielt fordi Samsung har droppet det lidt malplacerede læder-look i billig plastik og erstattet det med glas og metal.

Genbrug fra S6 - og det er helt i orden

Meget af indmaden i Note 5 er den samme, som er i S6-telefonen.

Det kan virke dovent, men Galaxy S6 kom allerede i efteråret med en hardware, som var i den absolutte top.

Note 5 får derfor samme Exynos 7-processor som S6, Samme hurtigere RAM-type som på S6 - blot med 4 GB i stedet for 3 GB, samme flotte Super AmoLED-skærm på 2.560 x 1.440 pixels - dog i 5,7 tommer og også kameraet er det samme gode kamera, som var på S6 og S6 Edge.

Der er selvfølgelig også nyheder i telefonen ud over design. S-pennen, den medfølgende stylus-pen, har fået nogle nye evner, og også softwaren er blevet forbedret.

Ligeledes har Note 5 lynhurtig opladning og er klar til Samsung Pay.

S6 Edge +

Overraskende, men alligevel nok forventet kom Samsung også med en større telefon med den kurvede skærm som på S6 Edge. Navnet bliver S6 Edge+, + for en større skærm, og det er faktisk den største forskel på S6 Edge og S6 Edge +.

S6 Edge+ har en 5,7 tommer stor skærm, hvor glasset stadig buer ned over begge kanter på siden. Samsung har formået at give kanterne lidt mere funktion end på S6 Edge, så du nu kan aktivere apps fra en hurtigmenu ved at swipe på siden.

Ellers minder S6 Edge+ meget om Note 5: samme processor, RAM-mængde og kamera med optisk stabilisering.

Begge kommer til salg i Danmark fra september, og S6 Edge+ starter fra 6.999 kroner for 32GB-model (ikke mulighed for MicroSD-kort), men Note 5 kan slet ikke købes i Danmark. Det bliver kun i USA og Asien, at den store telefon bliver sat til salg.

Læs også: Test: Samsung Galaxy [b]S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere