Artikel top billede

Samsung kommer med to kæmpe-telefoner: Note 5 og S6 Edge+

Samsung har som forventet lanceret en ny version af sin populære Note-serie, men der fulgte også en større version af den buede S6 Edge med.

Samsungs Note-serie er de næsten 6-tommer store "phablet"-telefoner, som er blevet utrolig populære siden lanceringen af den første Note-telefon.

Samsung er konge inden for genren, og nu kommer Samsung så med en ny version. Men var du glad for Note 3 eller 4, så må du nok tage til udlandet for at få fingrene i Note 5. Note 5 bliver nemlig ikke solgt i Danmark eller resten af Europa foreløbig.

Det gør dog den også store S6 Edge+ phablet, som kommer til salg fra september.

Designet på Note 5 ligner en sammenblanding mellem den nu et år gamle Note 4 og den nye Samsung Galaxy S6-telefon, hvilket kun må siges at være en god blanding. Specielt fordi Samsung har droppet det lidt malplacerede læder-look i billig plastik og erstattet det med glas og metal.

Genbrug fra S6 - og det er helt i orden

Meget af indmaden i Note 5 er den samme, som er i S6-telefonen.

Det kan virke dovent, men Galaxy S6 kom allerede i efteråret med en hardware, som var i den absolutte top.

Note 5 får derfor samme Exynos 7-processor som S6, Samme hurtigere RAM-type som på S6 - blot med 4 GB i stedet for 3 GB, samme flotte Super AmoLED-skærm på 2.560 x 1.440 pixels - dog i 5,7 tommer og også kameraet er det samme gode kamera, som var på S6 og S6 Edge.

Der er selvfølgelig også nyheder i telefonen ud over design. S-pennen, den medfølgende stylus-pen, har fået nogle nye evner, og også softwaren er blevet forbedret.

Ligeledes har Note 5 lynhurtig opladning og er klar til Samsung Pay.

S6 Edge +

Overraskende, men alligevel nok forventet kom Samsung også med en større telefon med den kurvede skærm som på S6 Edge. Navnet bliver S6 Edge+, + for en større skærm, og det er faktisk den største forskel på S6 Edge og S6 Edge +.

S6 Edge+ har en 5,7 tommer stor skærm, hvor glasset stadig buer ned over begge kanter på siden. Samsung har formået at give kanterne lidt mere funktion end på S6 Edge, så du nu kan aktivere apps fra en hurtigmenu ved at swipe på siden.

Ellers minder S6 Edge+ meget om Note 5: samme processor, RAM-mængde og kamera med optisk stabilisering.

Begge kommer til salg i Danmark fra september, og S6 Edge+ starter fra 6.999 kroner for 32GB-model (ikke mulighed for MicroSD-kort), men Note 5 kan slet ikke købes i Danmark. Det bliver kun i USA og Asien, at den store telefon bliver sat til salg.

Læs også: Test: Samsung Galaxy [b]S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere