Samsung kommer med to kæmpe-telefoner: Note 5 og S6 Edge+

Samsung har som forventet lanceret en ny version af sin populære Note-serie, men der fulgte også en større version af den buede S6 Edge med.

Samsungs Note-serie er de næsten 6-tommer store "phablet"-telefoner, som er blevet utrolig populære siden lanceringen af den første Note-telefon.

Samsung er konge inden for genren, og nu kommer Samsung så med en ny version. Men var du glad for Note 3 eller 4, så må du nok tage til udlandet for at få fingrene i Note 5. Note 5 bliver nemlig ikke solgt i Danmark eller resten af Europa foreløbig.

Det gør dog den også store S6 Edge+ phablet, som kommer til salg fra september.

Designet på Note 5 ligner en sammenblanding mellem den nu et år gamle Note 4 og den nye Samsung Galaxy S6-telefon, hvilket kun må siges at være en god blanding. Specielt fordi Samsung har droppet det lidt malplacerede læder-look i billig plastik og erstattet det med glas og metal.

Genbrug fra S6 - og det er helt i orden
Meget af indmaden i Note 5 er den samme, som er i S6-telefonen.

Det kan virke dovent, men Galaxy S6 kom allerede i efteråret med en hardware, som var i den absolutte top.

Note 5 får derfor samme Exynos 7-processor som S6, Samme hurtigere RAM-type som på S6 - blot med 4 GB i stedet for 3 GB, samme flotte Super AmoLED-skærm på 2.560 x 1.440 pixels - dog i 5,7 tommer og også kameraet er det samme gode kamera, som var på S6 og S6 Edge.

Der er selvfølgelig også nyheder i telefonen ud over design. S-pennen, den medfølgende stylus-pen, har fået nogle nye evner, og også softwaren er blevet forbedret.

Ligeledes har Note 5 lynhurtig opladning og er klar til Samsung Pay.

S6 Edge +
Overraskende, men alligevel nok forventet kom Samsung også med en større telefon med den kurvede skærm som på S6 Edge. Navnet bliver S6 Edge+, + for en større skærm, og det er faktisk den største forskel på S6 Edge og S6 Edge +.

S6 Edge+ har en 5,7 tommer stor skærm, hvor glasset stadig buer ned over begge kanter på siden. Samsung har formået at give kanterne lidt mere funktion end på S6 Edge, så du nu kan aktivere apps fra en hurtigmenu ved at swipe på siden.

Ellers minder S6 Edge+ meget om Note 5: samme processor, RAM-mængde og kamera med optisk stabilisering.

Begge kommer til salg i Danmark fra september, og S6 Edge+ starter fra 6.999 kroner for 32GB-model (ikke mulighed for MicroSD-kort), men Note 5 kan slet ikke købes i Danmark. Det bliver kun i USA og Asien, at den store telefon bliver sat til salg.

Læs også: Test: Samsung Galaxy [b]S6
Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

[/b]
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.