Artikel top billede

Foto: Uffe Weng. (Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Nyudnævnt TDC-direktør: "Det er til at få øje på udfordringerne"

Interview: Pernille Erenbjerg havde haft en dialog med bestyrelsen, men er alligevel overrasket over nu at skulle stå i spidsen for TDC. "Det er Danmarks bedste job - men udfordringerne er til at få øje på," siger hun.

Det kom som noget af en overraskelse for både analytikere og store dele af den danske telebranche, at Carsten Dilling stopper som administrerende direktør og koncernchef i TDC med øjeblikkelig virkning.

Du kan læse mere om hvorfor Carsten Dillings exit er en overraskelse her: Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Carsten Dilling erstattes dags dato af Pernille Erenbjerg, der siden 2011 har været medlem af TDC-direktionen som koncernfinansdirektør og i januar 2015 blev udnævnt til viceadministrerende direktør.

Men hvad med Pernille Erenbjerg selv?

Computerworld har spurgt den 47-årige cand. merc. aud. og statsautoriseret revisor, der nu skal stå i spidsen for TDC, hvor længe hun har kendt til den nye stilling?

"Det kommer altid som en overraskelse, når sådan noget sker."

"Det er klart, at jeg har været viceadministrerende direktør i en periode nu, og det er selvfølgelig en dialog, jeg har haft med bestyrelsen, at når den dag måtte komme, så så de mig som kandidat til det job."

"Men det er klart, at det at det sker nu, selvfølgelig er en overraskelse. Det vil det nok altid være," fortæller Pernille Erenbjerg.

De største udfordringer

Hvad er det for nogle udfordringer, du kommer til at stå med som administrerende direktør og koncernchef?

"Det er Danmarks bedste job. Men det er også klart, at det et eller andet sted også er til at få øje på, hvor udfordringerne er. Først og fremmest er det selvfølgelig, at vores danske forretning er under så massivt pres, som den er."

"Så det er til at få øje på udfordringerne, og det gælder både i vores erhvervsforretning og i vores privatforretning, ikke mindst i tv-forretningen."

"Der er masser af udfordringer at tage fat på, men det er også et job, hvor jeg har det enorme privilegium, at der er mere end 9.000 super dygtige og meget engagerede medarbejdere, som bare vil TDC det bedste. Så der er masser af godt at arbejde med, men bestemt også noget at tage fat på."

Det nye TDC

Der ligger et signal i, at den nye topchef for TDC udnævnes internt, og at det også er en, der har siddet så tæt på Carsten Dilling og været med til at lægge strategien og styre virksomheden. Betyder det, at vi ikke kan forvente de store forandringer med dig ved roret?

"Det, vi har arbejdet os frem til det sidste år i forbindelse med købet af Get, er det her nye fremtidsbillede af TDC som lidt mere end en televirksomhed. Nu er vi en leverandør af kommunikationsløsninger og underholdning til hjemmet."

"Hele den grundtone i fortællingen om TDC kommer vi til at holde fast i."

"Det kommer til at handle om, at vi er det foretrukne valg hos kunderne, det kommer til at handle om den gode service og de bedste produkter."

"Og så kommer det til at handle om, at TDC ikke bare er et hvilket som helst teleselskab i Danmark - vi har jo altså også et særligt ansvar for at gøre hele den digitale verden lettere og mere tilgængelig."

Når stort set alle danskere

Nogle af de ting, du her ridser op som jeres styrker og som det, I gerne vil satse endnu mere på, er også noget af det, man hører fra jeres konkurrenter. Hvor er det, at I kan adskille jer?

"Noget af det er, at vi er et helt særligt teleselskab: Vi har været her i 130 år, vi har en fantastisk infrastruktur på tværs af teknologier, og så har vi berøringsflade med stort set samtlige danskere - hvad enten det er privat eller arbejdsmæssigt."

"De fleste danskere er i kontakt med os. Vores særlige ansvar her er at vise, at vi tager det ansvar på os - at vi er rygraden i danske samfund, og at det er os, der forbinder danskerne."

Det skal den første tid bruges til

Du overtager posten allerede fra i dag. Hvad bliver det første, du skal i gang med?

"Det vigtigste for mig nu er at få talt med dels mine kolleger i direktionen, de andre ledere og medarbejderne i TDC. Det kommer jeg til at bruge tiden på."

"Selvfølgelig kender jeg forretningen godt, men jeg skal også lige været sikker på, at jeg helt har forstået tingene. Jeg skal ud og tale med de folk, der har lidt mere 'hands on' på de forskellige områder."

"Og så skal jeg sammen med den øvrige ledelse have lavet en plan for, hvordan vi kommer hen til det nirvana, vi talte om. Der ligger et stykke arbejde i at få det konkretiseret så meget, at vi kan begynde at tale med dig og andre eksterne om det."

"Jeg er rundet af nogle andre ting"

Hvordan kommer medarbejderne i TDC til at kunne mærke, at der nu er kommet en ny administrerende direktør?

"Det er klart, at Carsten og jeg har arbejdet tæt sammen i mange år, så jeg har også været en del af historikken her. Men selvfølgelig er jeg anderledes end Carsten. Jeg har en anden tilgang til tingene og er rundet af nogle andre ting."

"Jeg håber, at vi kan få lavet en plan, hvor vi virkelig kan komme i gang med at få udviklet et førsteklasses kundecenter i Danmark. Så der er nogle ting, som jeg håber, at medarbejderne vil kunne se, at vi tager fat på."

Du har en baggrund som partner i Deloitte og statsautoriseret revisor hos Arthur Andersen. Er der nogle ting derfra, du kan tage med i dit nye job?

"Jeg tror, at nogle af de ting, man får med sig, når man har brugt mange år i revisions- og kunsulentbranchen, er det her med, at jeg har haft mulighed for at arbejde sammen med mange forskellige virksomheder."

"Igennem 15 år havde jeg en ret bred berøringsflade med dansk erhvervsliv, så man suger jo noget til sig her og der og tænker over, hvordan man selv ville gøre det eller ikke gøre det."

"På den måde er det en relativ bred erfaringsbase for mig at trække på, men det er klart, at der, hvor jeg for alvor har lært noget i forhold til det, jeg skal i gang med nu, har været mine år her i TDC og ikke mindst de seneste fire år, hvor jeg har siddet i direktionen."

Læs også:

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse