Intel på vej med fem gange hurtigere SSD-drev - vil være klar allerede i 2016

Intel IDC, San Francisco: SSD-drev med Intels 3D XPoint-teknologi er snart klar. De bliver flere gange hurtigere end de nuværende SSD-drev og lanceres under navnet 'Optane.'

Intel IDC, San Francisco: Hvis du kan vente, er der lynhurtige SSD-drev på vej i 2016.

Det afslørede Intel på udviklerkonferencen IDF i San Francisco tirsdag.

De første drev,som anvender 3D Xpoint-teknologien, vil være klar i 2016 under navnet "Intel Optane".

Teknologien, som er udviklet i samarbejde med Micron, blev under keynoten beskrevet af Intels CEO, Brian Krzanich, som den første helt nye teknologi siden NAND flash, som blev introduceret for 25 år siden.

SSD-drev med Optane-teknologien vil være tilgængelig for både server-systemer og de helt billige bærbare computere.

På demoen, som Intel fremviste fra scenen i San Francisco tirsdag, var overførselshastigheden ikke vist, men en opgørelse over de såkaldte IOPS (input/output-operationer per sekund) viste, at systemet med den nye teknologi opnåede fem til syv gange bedre ydelse.  

Artiklen fortsætte under billedet...

Ifølge Intel kan den nye hukommelsestype, som bedst kan beskrives som et kryds mellem DRAM og flashhukommelse,  arbejde op til 1.000 gange hurtigere end traditionel flash.

Og på grund af designet husker hukommelsen data på samme måde som flash - selv når strømmen har været slukket.  

Udfordringen for den nye, hurtige lagerteknologi er, at interfacet i computeren - som for eksempel SATA - hastigt nærmer sig sin maksimale grænse.

Derfor følges lanceringen af den nye lagerteknologi også af nye storage controllers og forbindelsestyper.

Kan du ikke vente indtil da, så kan du allerede nu sætte et Intel 750 drev direkte i din stationæres computers PCI Ecpress-slot og få hastigheder helt op til 2.500 megabyte i sekundet.