Kan identiske tvillinger snyde teknologien? Skærmdump: The Australian.

I Windows 10 kan du logge ind med dit ansigt - men kan din tvilling overtage din konto?

Med Windows Hello kan du logge på maskinen med ansigtsgenkendelse. Her forsøger seks tvillingepar at logge på hinandens konti. Læs hvordan det gik.

En af nyhederne i Windows 10 er en smart tjeneste kaldet Windows Hello.

Windows Hello virker enten ved hjælp af en fingerscanner eller ved hjælp af et specielt webcam, der kan låse op for Windows på sekunder, hvis du sidder foran computeren.

Grunden til at du ikke bare kan bruge dit indbyggede webcam i din gamle computer er, at et traditionelt kamera ikke kan måle dybde.

Det ville betyde, at kameraet ikke altid ville kunne se forskel mellem dig og en kopi af dig.

Det kan de nye kameratyper - eller kan de nu også det?

Det har avisen The Australian sat sig for at finde ud af.

Derfor har man samlet seks tvillingepar, der til forveksling minder om hinanden, for at afprøve, om det er muligt for dem at logge ind på hinandens konti via ansigtsgenkendelse.

Den korte konklusion er, at Windows (næsten) kan kende forskel på tvillingerne.

Alene i Australien er der omkring 40.000 tvillingepar, der har stillet sig til rådighed i forbindelse med helseundersøgelser, skriver avisen.

Den uvidenskabelige tvillingetest
I den pulje fandt The Australian frem til seks par med næsten identiske tvillinger.

I Windows-forsøget fik hvert par den ene af dem registreret med sit ansigt i Windows Hello-tjenesten.

Testen gik så ud på, at den anden tvilling skulle forsøge at logget ind på computeren via sit ansigt.

Avisen konkluderer efter det lille og ganske uvidenskabelige men meget praktiske forsøg, at Windows Hello klarede udfordringen.

I næsten alle forsøg kunne den registrerede tvilling logge ind, mens 'kopien' ikke fik adgang via tjenesten.

I et tilfælde fungerede tjenesten ikke, men her blev ingen af de to lukket ind, så der var nok lidt ballade med teknikken.

Det hele er blevet filmet, og du kan se videoen her.

Sensorer kan se forskel
Windows Hello fungerer kun på maskiner med Intels RealSense3D-teknologi, og den er endnu ikke så udbredt.

Disse RealSense3D-kameraer benytter sig af både et almindeligt kamera, en infrarød sensor og en laserprojektor for at afgøre, hvem du er. De infrarøde sensorer kan blandt andet skelne mellem rigtige ansigter og fotografier.

Så hvis du har tanker om at købe en ny computer og ikke gider skrive adgangskoden og password, så kan du fint erstatte den sikkerhedsfunktion med RealSense3D-login - også selv om du har en enægget tvilling.

Læs også:

Video: Sådan virker Microsofts lynhurtige sikkerhedssoftware "Windows Hello"

Microsoft på vej med ny Surface, ny Xbox og flere nye telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.