Artikel top billede

Investorer er ellevilde: Disse 15 (næsten) ukendte it-firmaer er milliarder af kroner værd

Investorer har enorm tiltro til disse 15 næsten ukendte iværksætter-virksomheder, som de tror på vil blive dominerende i markedet inden for de kommende år. Her har du de største investore-darlings lige nu.

Du har sikkert aldrig hørt om størstedelen af nedenstående it-selskaber, men det kan du meget vel komme til engang i fremtiden.

De 15 selskaber hører nemlig til blandt investorernes store darlings i USA, hvor de alle af Wall Street Journal og Dow Jones VenturSource bliver vurderet til at være mere end en milliard dollar værd - altså mere end 6,5 milliarder kroner værd.

Fælles for dem er, at de trods den høje markeds-vurdering fortsat er iværsætter-firmaer - startups - som ejes af venture-fonde eller andre investorer, som med tiden sigter efter enten at sælge dem eller børsnotere dem.

Palantir

Markedsværdi: 20 milliarder dollar (130 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 1,5 milliarder dollar (9,7 milliarder kroner)

Palantir står bag et program, der kan identificere forbindelser og lignende på tværs af ekstremt store data-mængder.

Den meget høje markedsværdi skyldes ikke mindst, at Palantir allerede har landet flere meget store kontrakter med forskellige amerikanske myndigheder.

Forventningerne til selskabet er ekstremt store, og investorerne får guldglimt i øjnene, såsnart snakken begynder at dreje sig om Palantir.

Dropbox

Markedsværdi: 10 milliarder dollar (67 milliarder kroner.)

Kapitaltilførsler: 607 millioner dollar (3,9 milliarder kroner)

Dropbox er blandt pionererne inden for cloud-baseret fil-udveksling og har for længst fået etableret sig som en af de førende spillere på markedet for cloud-baseret lagerplads.

Der er endnu ikke konkrete planer om et frasalg, idet Dropbox fortsat er ved at oparbejde værdi - ikke mindst ved i stigende omfang at fokusere på at få indlemmet virksomheder som brugere.

Zenefitz

Markedsværdi: 4,5 milliarder dollar (29 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 596 millioner dollar (3,8 milliarder kroner)

Zenefitz står bag en cloud-baseret såkaldt HRM-løsning til små og mellemstore virksomheder. HRM står for 'human ressource management.'

Zenefitz' tjeneste er fokuseret på håndtering af administration og håndtering af virksomhedernes medarbejder-sygeforsikringer, der i USA ofte kan være noget af en opgave.

Cloudera

Markedsværdi: 4,1 milliarder dollar (26,6 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 670 millioner dollar (4,3 milliarder kroner)

Cloudera står bag en distributions-version af big data-løsningen Hadoop, som for tiden har god vind i sejlene.

Du kan læse mere om Hadoop her:

Clouderas største konkurrent i Hadoop-markedet, Hortonworks, er netop blevet børsnoteret og er derfor ikke med på denne liste.

Pure Storage

Markedsværdi: Tre milliarder dollar (19,5 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 530 millioner dollar (3,4 milliarder kroner)

Pure Storage står bag noget i iværksætterkredse så sjældent som en hardware-løsning - nemlig en flash-baseret solid-state storage-enhed, som i både pris og hastighed har været i stand til for alvor at tage kampen op med storage-giganten EMC.

Docusign

Markedsværdi: Tre milliarder dollar (19,5 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 515 millioner dollar (3,3 milliarder kroner)

Docusign står bag en løsning til elektronisk underskrift og dokument-håndtering.

Slack

Markedsværdi: 2,8 milliarder dollar (18,2 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 315 millioner dollar (to milliarder kroner)

Slack står bag en samarbejds-løsning til virksomheder, hvor medarbejdere og andre både kan skrive, chatte, dele dokumenter og filer og snakke via video.

Nutanix

Markedsværdi: To milliarder dollar (13 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 312 millioner dollar (to milliarder kroner)

Nutanix er en af de fremadstormende spillere på markedet for de såkaldte hyperconverged løsninger. Selskabets løsning kombinerer virtualisering, netværk og storage, der alt sammen kan håndteres fra samme software-løsning.

Domo

Markedsværdi: To milliarder dollar (13 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 459 milloner dollar (2,9 milliarder kroner)

Bag Domo står amerikaneren Josh James, der i 2009 solgte sit daværende selskab, Omniture, til Adobe for mere end ni milliarder kroner.

Nu er han igen ved at opbygge en stor it-virksomhed. Domo står bag en cloud-baseret big data-løsning til virksomheds-ledere, hvor cheferne kan få omgående adgang til alverdens anvendelse data om virksomheden på både computere, tablet og smartphone.

GitHub

Markedsværdi: To milliarder dollar (13 milliarder kroner)

Kapitaltilførsler: 350 millioner dollar (2,3 milliarder kroner)

GitHub er verdens uden sammenligning mest udbredte platform til at opbevare og dele open source-projekter.

Det sker i form af de såkaldte 'repositories,' som kan være både private og offentlige.

Tanium
Markedsværdi: 1,8 milliarder dollar

Kapitaltilførsler: 142 millioner dollar

Sikkerhed hører til blandt de allerstørste it-temaer for tiden, hvilket du kan læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Tanium står bag en platform-løsning til at identificere og håndtere applikations-nedbrug eller sikkerheds-trusler i real-tid, så brugerne øjeblikkeligt kan få overblik over deres systemer og deres status.

MongoDB

Markedsværdi: 1,6 milliarder dollar.

Kapitaltilførsler: 311 millioner kroner.

MongoDB er blandt de mest udbredte NoSQL-databaser for tiden.
InsideSales.com
Markedsværdi: 1,5 milliarder dollar.

Kapitaltilførsler: 199 millioner dollar.

En big data-platform, som kan anvendes til at analysere virksomhedens forhold til kunder samt til at levere fremtids-analyser af de vedtagne salgsstrategier, så virksomheden kan få en ide om, hvorvidt de virker.

Mulesoft

Markedsværdi: 1,5 milliarder dollar.

Kapitaltilførsler: 259 millioner dollar.

Mulesoft er den kommercielle aflægger af open source-produktet Mule.

Der er tale om en virksomheds-tjeneste, som kan anvendes til at integrere og koordinere data på tværs af applikationer.

Jasper Technologies

Markedsværdi: 1,4 milliarder dollar.

Kapitaltilførsler: 204 millioner dollar.

Jasper Technologies står bag en platform til Internet of Things, som mange forventer vil blive grundlag for den næste store teknologi-bølge i markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.