Artikel top billede

Acer-stifter åbner for salg af Acer: Inviterer interesserede købere til at byde

Acer-stifter opfordrer interesserede købere til at komme på banen. Men advarer dem samtidig om, hvad de egentlig køber.

Det nedturs-ramte hardware-selskab Acer byder enhver mulig køber hjerteligt velkommen.

Sådan lyder det fra selskabets grundlægger og æresformand, Stan Shih, som svar på spørgsmålet om, hvorvidt Acer efterhånden er åben for at blive overtaget af en nye ejer.

Samtidig advarer han mulige interesserede bejlere om, at de i givet fald vil overtage det, som han kalder for en 'tom skal.'

Acer er i de senere år blevet presset godt og grundigt af faldende priser og skarpe konkurrenter.

Selskabet er ganske vist stadig den femte-største pc-leverandør i verden og solgte i seneste kvartal 4,5 millioner pc'er, hvilket svarer til en markedsandel på 6,7 procent.

I samme kvartal i fjor sad Acer på 7,6 procent af det globale marked, hvilket meget godt illustrerer selskabet sproblem: Andelen skrumper, mens rivalerne vokser.

Den øverste liga af pc-markedet består af Dell, HP og Lenovo, der hver har mere end 14 procent af markedet. I ligaen under finder vi Acer, Asus og Apple.

Acers indtjening falder også. Resultatet for årets første seks måneder er 18 procent lavere end i samme periode i fjor, ligesom aktiekursen er faldet støt i det seneste år.

Acer er sammen med de øvrige pc-produkter mærket af de støt faldende priser på pc-markedet, der er præget af, at forbrugerne også bruger penge på smartphones og tablet-computere.

Samtidig er der heftig priskrig på markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere