Artikel top billede

Acer-stifter åbner for salg af Acer: Inviterer interesserede købere til at byde

Acer-stifter opfordrer interesserede købere til at komme på banen. Men advarer dem samtidig om, hvad de egentlig køber.

Det nedturs-ramte hardware-selskab Acer byder enhver mulig køber hjerteligt velkommen.

Sådan lyder det fra selskabets grundlægger og æresformand, Stan Shih, som svar på spørgsmålet om, hvorvidt Acer efterhånden er åben for at blive overtaget af en nye ejer.

Samtidig advarer han mulige interesserede bejlere om, at de i givet fald vil overtage det, som han kalder for en 'tom skal.'

Acer er i de senere år blevet presset godt og grundigt af faldende priser og skarpe konkurrenter.

Selskabet er ganske vist stadig den femte-største pc-leverandør i verden og solgte i seneste kvartal 4,5 millioner pc'er, hvilket svarer til en markedsandel på 6,7 procent.

I samme kvartal i fjor sad Acer på 7,6 procent af det globale marked, hvilket meget godt illustrerer selskabet sproblem: Andelen skrumper, mens rivalerne vokser.

Den øverste liga af pc-markedet består af Dell, HP og Lenovo, der hver har mere end 14 procent af markedet. I ligaen under finder vi Acer, Asus og Apple.

Acers indtjening falder også. Resultatet for årets første seks måneder er 18 procent lavere end i samme periode i fjor, ligesom aktiekursen er faldet støt i det seneste år.

Acer er sammen med de øvrige pc-produkter mærket af de støt faldende priser på pc-markedet, der er præget af, at forbrugerne også bruger penge på smartphones og tablet-computere.

Samtidig er der heftig priskrig på markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere