Artikel top billede

Software-boom under opsejling: Derfor skal vigtige applikationer skiftes ud

Efter at have holdt liv i gamle applikationer i en årrække, er tiden - og økonomien - inde til en større modernisering af virksomhedens software.

Alt for mange virksomheder med en del år på bagen lider under den it-legacy, de slæber rundt på.

Det er et stigende problem i en tid, hvor innovation, time-to-market og agilitet er centrale begreber i de fleste virksomheder.

Læs også: Gumpetunge it-systemer er et kæmpe-problem for din virksomhed - men der er en løsning

Som vi skrev tidligere på ugen, findes der heldigvis løsninger på problemet med legacy-it, men hvor højt prioriterer virksomhederne egentlig den nødvendige modernisering af it-miljøet?

Det har analysefirmaet Gartner et bud på med udgangspunkt i en ny undersøgelse.

Her skriver Gartner, at der på globalt plan vil blive spenderet 7,5 procent mere på enterprise software i 2015 i forhold til sidste år, så beløbet i alt når op på næsten 150 milliarder dollars.

Den vækst ventes at fortsætte frem til 2019, men det interessante er, at væksten primært er drevet af et presserende behov for modernisering af softwaren i mange virksomheder og det markante fokus på digital transformation.

"Størstedelen af investeringerne går til modernisering, til at at tilføje nye funktioner eller til at erstatte forretnings- og kontorapplikationer, der har haft et langt liv," lyder det fra Gartner.

Så højt prioriteres moderniseringen

I Gartner-undersøgelsen svarer 45 procent af respondenterne, at mindst et af de fem højst prioriterede it-projekter i virksomheden er en modernisering af on-premise kerne-applikationer i virksomheden.

Yderligere 41 procent indikerer, at det at udvide mulighederne med kerne-applikationer er en top-fem-prioritet.

Ikke overraskende kan Gartner også konklusere, at software as a service fortsat vinder frem i virksomhederne.

Det er interessant, at det for leverandørerne på sigt vil føre til et mere forudsigeligt mønster i omsætningen, da der bliver tale om en løbende indtjeningen og ikke store klumper, som det tidligere har været tilfældet.

Læs også:

Gumpetunge it-systemer er et kæmpe-problem for din virksomhed - men der er en løsning

To helt centrale begreber er nøglen til din fremtid i it-branchen

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet

Her er it-organisationen delt op i to afdelinger med 25 ansatte i hver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere