Artikel top billede

(Foto: /)

Software-boom under opsejling: Derfor skal vigtige applikationer skiftes ud

Efter at have holdt liv i gamle applikationer i en årrække, er tiden - og økonomien - inde til en større modernisering af virksomhedens software.

Alt for mange virksomheder med en del år på bagen lider under den it-legacy, de slæber rundt på.

Det er et stigende problem i en tid, hvor innovation, time-to-market og agilitet er centrale begreber i de fleste virksomheder.

Læs også: Gumpetunge it-systemer er et kæmpe-problem for din virksomhed - men der er en løsning

Som vi skrev tidligere på ugen, findes der heldigvis løsninger på problemet med legacy-it, men hvor højt prioriterer virksomhederne egentlig den nødvendige modernisering af it-miljøet?

Det har analysefirmaet Gartner et bud på med udgangspunkt i en ny undersøgelse.

Her skriver Gartner, at der på globalt plan vil blive spenderet 7,5 procent mere på enterprise software i 2015 i forhold til sidste år, så beløbet i alt når op på næsten 150 milliarder dollars.

Den vækst ventes at fortsætte frem til 2019, men det interessante er, at væksten primært er drevet af et presserende behov for modernisering af softwaren i mange virksomheder og det markante fokus på digital transformation.

"Størstedelen af investeringerne går til modernisering, til at at tilføje nye funktioner eller til at erstatte forretnings- og kontorapplikationer, der har haft et langt liv," lyder det fra Gartner.

Så højt prioriteres moderniseringen

I Gartner-undersøgelsen svarer 45 procent af respondenterne, at mindst et af de fem højst prioriterede it-projekter i virksomheden er en modernisering af on-premise kerne-applikationer i virksomheden.

Yderligere 41 procent indikerer, at det at udvide mulighederne med kerne-applikationer er en top-fem-prioritet.

Ikke overraskende kan Gartner også konklusere, at software as a service fortsat vinder frem i virksomhederne.

Det er interessant, at det for leverandørerne på sigt vil føre til et mere forudsigeligt mønster i omsætningen, da der bliver tale om en løbende indtjeningen og ikke store klumper, som det tidligere har været tilfældet.

Læs også:

Gumpetunge it-systemer er et kæmpe-problem for din virksomhed - men der er en løsning

To helt centrale begreber er nøglen til din fremtid i it-branchen

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet

Her er it-organisationen delt op i to afdelinger med 25 ansatte i hver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere