Artikel top billede

Der findes nu 1,5 millioner Windows 10 Enterprise-computere på verdensplan

Windows 10 har været en stor succes for Microsoft, hvoraf 75 millioner computere verden over nu kører Windows 10. Og 1,5 millioner af disse er Enterprise-versionen.

Det går godt for Microsoft og Windows 10.

Anmeldelserne er flotte og positive, og udruldningen sker hurtigt og stabilt. På bare én måned har over 75 millioner enheder på verdensplan modtaget og installeret Windows 10, hvilket er flere end samme tid ved Windows 7 eller 8.

Og også Enterprise-versionen begynder løbende at flyde ud i systemet. Ars Technica-journalisten Peter Bright besøgte Microsoft sidste uge, og her fik han tallet ud af Microsoft: 1,5 millioner computere verden over kører Enterprise SKU'er.

Det lyder måske ikke af meget, men virksomheder er notorisk langsomme - med god grund - til at opgradere styresystemer.

Langt de fleste virksomheder benytter sig stadig af Windows 7 eller endda XP, så at Microsoft har formået at få 1,5 millioner til at køre Enterprise, er ikke så ringe.

Danske virksomheder holder sig tilbage

Dog kan du nok ikke forvente, at der er mange danske virksomheder mellem de 1,5 millioner enterprise-enheder.

Husk på at der iblandt de 1,5 millioner også er at finde test-enheder, som reelt set ikke benyttes i virksomheder, men som afprøves af it-afdelingerne.

Computerworld har talt med et par af de danske virksomheders CIO's, og alle havde endnu ikke planer om at begynde en udruldning af Windows 10. De ser tiden an.

Den danske service-forretning, ISS, som har hovedsæde i København, vil heller ikke gå til Windows 10 endnu.

"Overordnet ser det hele rigtig fint ud, men vi er lidt tilbageholdende med at være first-movers på Windows 10, da vi havde blandede erfaringer med Windows 8 og 8.1. Jeg tror desuden heller ikke, at vi får det helt store ud at bruge Windows 10 i forhold til tidligere versioner," lyder det fra it-chef hos ISS, Kenneth Wilsen.

ISS's it-chef foreslår også at vælge at opgradere til Windows 10, hvis du alligevel skal købe nyt hardware.

"Hvis vi skal opgradere over nettet, vil det tage op mod tre timer, og brugeren skal undvære sin pc. Hvis vi installerer Windows 10 på en ny maskine, kan vi klargøre pc'en inden, og på en måde forstyrrer vi brugeren mindst muligt," forklarer Kenneth Wilsen til Computerworld.

Læs også: Dansk kæmpefirma: Vi får nok ikke det store ud af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere