Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Der findes nu 1,5 millioner Windows 10 Enterprise-computere på verdensplan

Windows 10 har været en stor succes for Microsoft, hvoraf 75 millioner computere verden over nu kører Windows 10. Og 1,5 millioner af disse er Enterprise-versionen.

Det går godt for Microsoft og Windows 10.

Anmeldelserne er flotte og positive, og udruldningen sker hurtigt og stabilt. På bare én måned har over 75 millioner enheder på verdensplan modtaget og installeret Windows 10, hvilket er flere end samme tid ved Windows 7 eller 8.

Og også Enterprise-versionen begynder løbende at flyde ud i systemet. Ars Technica-journalisten Peter Bright besøgte Microsoft sidste uge, og her fik han tallet ud af Microsoft: 1,5 millioner computere verden over kører Enterprise SKU'er.

Det lyder måske ikke af meget, men virksomheder er notorisk langsomme - med god grund - til at opgradere styresystemer.

Langt de fleste virksomheder benytter sig stadig af Windows 7 eller endda XP, så at Microsoft har formået at få 1,5 millioner til at køre Enterprise, er ikke så ringe.

Danske virksomheder holder sig tilbage

Dog kan du nok ikke forvente, at der er mange danske virksomheder mellem de 1,5 millioner enterprise-enheder.

Husk på at der iblandt de 1,5 millioner også er at finde test-enheder, som reelt set ikke benyttes i virksomheder, men som afprøves af it-afdelingerne.

Computerworld har talt med et par af de danske virksomheders CIO's, og alle havde endnu ikke planer om at begynde en udruldning af Windows 10. De ser tiden an.

Den danske service-forretning, ISS, som har hovedsæde i København, vil heller ikke gå til Windows 10 endnu.

"Overordnet ser det hele rigtig fint ud, men vi er lidt tilbageholdende med at være first-movers på Windows 10, da vi havde blandede erfaringer med Windows 8 og 8.1. Jeg tror desuden heller ikke, at vi får det helt store ud at bruge Windows 10 i forhold til tidligere versioner," lyder det fra it-chef hos ISS, Kenneth Wilsen.

ISS's it-chef foreslår også at vælge at opgradere til Windows 10, hvis du alligevel skal købe nyt hardware.

"Hvis vi skal opgradere over nettet, vil det tage op mod tre timer, og brugeren skal undvære sin pc. Hvis vi installerer Windows 10 på en ny maskine, kan vi klargøre pc'en inden, og på en måde forstyrrer vi brugeren mindst muligt," forklarer Kenneth Wilsen til Computerworld.

Læs også: Dansk kæmpefirma: Vi får nok ikke det store ud af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere