Artikel top billede

Der findes nu 1,5 millioner Windows 10 Enterprise-computere på verdensplan

Windows 10 har været en stor succes for Microsoft, hvoraf 75 millioner computere verden over nu kører Windows 10. Og 1,5 millioner af disse er Enterprise-versionen.

Det går godt for Microsoft og Windows 10.

Anmeldelserne er flotte og positive, og udruldningen sker hurtigt og stabilt. På bare én måned har over 75 millioner enheder på verdensplan modtaget og installeret Windows 10, hvilket er flere end samme tid ved Windows 7 eller 8.

Og også Enterprise-versionen begynder løbende at flyde ud i systemet. Ars Technica-journalisten Peter Bright besøgte Microsoft sidste uge, og her fik han tallet ud af Microsoft: 1,5 millioner computere verden over kører Enterprise SKU'er.

Det lyder måske ikke af meget, men virksomheder er notorisk langsomme - med god grund - til at opgradere styresystemer.

Langt de fleste virksomheder benytter sig stadig af Windows 7 eller endda XP, så at Microsoft har formået at få 1,5 millioner til at køre Enterprise, er ikke så ringe.

Danske virksomheder holder sig tilbage

Dog kan du nok ikke forvente, at der er mange danske virksomheder mellem de 1,5 millioner enterprise-enheder.

Husk på at der iblandt de 1,5 millioner også er at finde test-enheder, som reelt set ikke benyttes i virksomheder, men som afprøves af it-afdelingerne.

Computerworld har talt med et par af de danske virksomheders CIO's, og alle havde endnu ikke planer om at begynde en udruldning af Windows 10. De ser tiden an.

Den danske service-forretning, ISS, som har hovedsæde i København, vil heller ikke gå til Windows 10 endnu.

"Overordnet ser det hele rigtig fint ud, men vi er lidt tilbageholdende med at være first-movers på Windows 10, da vi havde blandede erfaringer med Windows 8 og 8.1. Jeg tror desuden heller ikke, at vi får det helt store ud at bruge Windows 10 i forhold til tidligere versioner," lyder det fra it-chef hos ISS, Kenneth Wilsen.

ISS's it-chef foreslår også at vælge at opgradere til Windows 10, hvis du alligevel skal købe nyt hardware.

"Hvis vi skal opgradere over nettet, vil det tage op mod tre timer, og brugeren skal undvære sin pc. Hvis vi installerer Windows 10 på en ny maskine, kan vi klargøre pc'en inden, og på en måde forstyrrer vi brugeren mindst muligt," forklarer Kenneth Wilsen til Computerworld.

Læs også: Dansk kæmpefirma: Vi får nok ikke det store ud af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere