Artikel top billede

Der findes nu 1,5 millioner Windows 10 Enterprise-computere på verdensplan

Windows 10 har været en stor succes for Microsoft, hvoraf 75 millioner computere verden over nu kører Windows 10. Og 1,5 millioner af disse er Enterprise-versionen.

Det går godt for Microsoft og Windows 10.

Anmeldelserne er flotte og positive, og udruldningen sker hurtigt og stabilt. På bare én måned har over 75 millioner enheder på verdensplan modtaget og installeret Windows 10, hvilket er flere end samme tid ved Windows 7 eller 8.

Og også Enterprise-versionen begynder løbende at flyde ud i systemet. Ars Technica-journalisten Peter Bright besøgte Microsoft sidste uge, og her fik han tallet ud af Microsoft: 1,5 millioner computere verden over kører Enterprise SKU'er.

Det lyder måske ikke af meget, men virksomheder er notorisk langsomme - med god grund - til at opgradere styresystemer.

Langt de fleste virksomheder benytter sig stadig af Windows 7 eller endda XP, så at Microsoft har formået at få 1,5 millioner til at køre Enterprise, er ikke så ringe.

Danske virksomheder holder sig tilbage

Dog kan du nok ikke forvente, at der er mange danske virksomheder mellem de 1,5 millioner enterprise-enheder.

Husk på at der iblandt de 1,5 millioner også er at finde test-enheder, som reelt set ikke benyttes i virksomheder, men som afprøves af it-afdelingerne.

Computerworld har talt med et par af de danske virksomheders CIO's, og alle havde endnu ikke planer om at begynde en udruldning af Windows 10. De ser tiden an.

Den danske service-forretning, ISS, som har hovedsæde i København, vil heller ikke gå til Windows 10 endnu.

"Overordnet ser det hele rigtig fint ud, men vi er lidt tilbageholdende med at være first-movers på Windows 10, da vi havde blandede erfaringer med Windows 8 og 8.1. Jeg tror desuden heller ikke, at vi får det helt store ud at bruge Windows 10 i forhold til tidligere versioner," lyder det fra it-chef hos ISS, Kenneth Wilsen.

ISS's it-chef foreslår også at vælge at opgradere til Windows 10, hvis du alligevel skal købe nyt hardware.

"Hvis vi skal opgradere over nettet, vil det tage op mod tre timer, og brugeren skal undvære sin pc. Hvis vi installerer Windows 10 på en ny maskine, kan vi klargøre pc'en inden, og på en måde forstyrrer vi brugeren mindst muligt," forklarer Kenneth Wilsen til Computerworld.

Læs også: Dansk kæmpefirma: Vi får nok ikke det store ud af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere