Artikel top billede

Dansk kæmpefirma: Vi får nok ikke det store ud af Windows 10

It-chefen hos det danske rengøringsselskab ISS med en halv million medarbejdere har testet virkomheds-versionen af Windows 10. Der er flere fordele ved at benytte systemet, selvom det ikke er nogen revolution, lyder dommen.

Hos den globale servicevirksomhed ISS, som har hovedsæde i Danmark, har it-chef Kenneth Wilsen i forsommeren haft fingrene nede i Windows 10-dejen til virksomhedsbrug.

I starten af juni har han sammen med Microsoft-folk fået fremvist det spritnye Windows 10 Enterprise-system i et proof of concept for rengøringsfirmaet, der har omkring 30.000 Windows-pc'er.

Fremvisningen har blandt andet bestået i, at Kenneth Wilsen og hans it-folk har fået set simulerede udrulninger på et par maskiner.

Han har også fået kigget nærmere på den nye Edge-browser, og så har ISS's it-chef fra selskabets hovedkvarter konstateret, at de tidligere versioner af Windows 10 Enterprise havde en række småfejl, som Microsoft-folkene lovede ville blive fikset, inden den endelige lancering i starten i denne måned.

"Overordnet ser det hele rigtig fint ud, men vi er lidt tilbageholdende med at være first-movers på Windows 10, da vi havde blandede erfaringer med Windows 8 og 8.1. Jeg tror desuden heller ikke, at vi får det helt store ud at bruge Windows 10 i forhold til tidligere versioner," lyder it-chefens dom.

Kommer med nye maskiner

It-chefen fra ISS' hovedkvarter i København med omkring 200 medarbejdere fortæller, at Windows 10 formentligt bliver testet i ISS' hovedkontor i de kommende måneder.

Også selvom det nyeste skud på Windows-stammen umiddelbart ikke vil kunne gøre en afgørende forskel på rengøringsfirmaets effektivitet og dermed bundlinje.

Og står Kenneth Wilsen mellem valget at opdatere over nettet eller skifte styresystem i forbindelse med udskiftning af en computer, vil han anbefale det sidste.

"Hvis vi skal opgradere over nettet, vil det tage op mod tre timer, og brugeren skal undvære sin pc. Hvis vi installerer Windows 10 på en ny maskine, kan vi klargøre pc'en inden, og på en måde forstyrrer vi brugeren mindst muligt," forklarer Kenneth Wilsen til Computerworld.

Han forklarer den noget tøvende tilgang til Microsofts nye Windows-flagskíb med, at selskabet tidligere har konstateret visse udfordringer med eksempelvis samspillet med de nuværende benyttede Internet Explorer-versioner 9 og 10 og så erhvervskritiske applikationer.

"Vi bruger den browser, som styresystemet er født med, og i mange lande skal de have adgang til deres ERP-systemer. Den slags skal jo bare virke," konstaterer Kenneth Wilsen fra ISS, der er til stede i mere end 50 lande.

Flere fordele ved Windows 10

Han ser dog mange fordele ved Windows 10.

Blandt andet har ISS-folkene konstateret, at udrulningen i backenden er blevet en del nemmere.

"Vi producerer selv vores images, hvilket også er blevet nemmere med Windows 10. Derudover er integrationen mellem data fra One Drive-skyen og lokale data blevet meget nemmere og mere ensartet," vurderer Kenneth Wilsen.

Han er desuden meget nysgerrig på Edge-browseren, og hvordan den vil udvikle sig i den kommende tid.

Også brugergrænsefladen i Windows 10 får en buket roser med på vejen, da den modsat Windows 8 i ISS-it-chefens optik ganske givet vil berolige mere, end den vil forvirre. 

"Indtil videre har vi ikke stødt på deciderede ulemper, men startknappen er tilbage, og det ligner jo Windows igen. Det bliver brugerne nok glade for," lyder skudsmålet fra Kenneth Wilsen.

Læs også: 
Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Din mening: Opgraderer du ikke til Windows 10? Så fortæl os hvorfor

Hvem er hurtigst?: Windows 10 og 8 i direkte test mod hinanden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.