Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Dansk kæmpefirma: Vi får nok ikke det store ud af Windows 10

It-chefen hos det danske rengøringsselskab ISS med en halv million medarbejdere har testet virkomheds-versionen af Windows 10. Der er flere fordele ved at benytte systemet, selvom det ikke er nogen revolution, lyder dommen.

Hos den globale servicevirksomhed ISS, som har hovedsæde i Danmark, har it-chef Kenneth Wilsen i forsommeren haft fingrene nede i Windows 10-dejen til virksomhedsbrug.

I starten af juni har han sammen med Microsoft-folk fået fremvist det spritnye Windows 10 Enterprise-system i et proof of concept for rengøringsfirmaet, der har omkring 30.000 Windows-pc'er.

Fremvisningen har blandt andet bestået i, at Kenneth Wilsen og hans it-folk har fået set simulerede udrulninger på et par maskiner.

Han har også fået kigget nærmere på den nye Edge-browser, og så har ISS's it-chef fra selskabets hovedkvarter konstateret, at de tidligere versioner af Windows 10 Enterprise havde en række småfejl, som Microsoft-folkene lovede ville blive fikset, inden den endelige lancering i starten i denne måned.

"Overordnet ser det hele rigtig fint ud, men vi er lidt tilbageholdende med at være first-movers på Windows 10, da vi havde blandede erfaringer med Windows 8 og 8.1. Jeg tror desuden heller ikke, at vi får det helt store ud at bruge Windows 10 i forhold til tidligere versioner," lyder it-chefens dom.

Kommer med nye maskiner

It-chefen fra ISS' hovedkvarter i København med omkring 200 medarbejdere fortæller, at Windows 10 formentligt bliver testet i ISS' hovedkontor i de kommende måneder.

Også selvom det nyeste skud på Windows-stammen umiddelbart ikke vil kunne gøre en afgørende forskel på rengøringsfirmaets effektivitet og dermed bundlinje.

Og står Kenneth Wilsen mellem valget at opdatere over nettet eller skifte styresystem i forbindelse med udskiftning af en computer, vil han anbefale det sidste.

"Hvis vi skal opgradere over nettet, vil det tage op mod tre timer, og brugeren skal undvære sin pc. Hvis vi installerer Windows 10 på en ny maskine, kan vi klargøre pc'en inden, og på en måde forstyrrer vi brugeren mindst muligt," forklarer Kenneth Wilsen til Computerworld.

Han forklarer den noget tøvende tilgang til Microsofts nye Windows-flagskíb med, at selskabet tidligere har konstateret visse udfordringer med eksempelvis samspillet med de nuværende benyttede Internet Explorer-versioner 9 og 10 og så erhvervskritiske applikationer.

"Vi bruger den browser, som styresystemet er født med, og i mange lande skal de have adgang til deres ERP-systemer. Den slags skal jo bare virke," konstaterer Kenneth Wilsen fra ISS, der er til stede i mere end 50 lande.

Flere fordele ved Windows 10

Han ser dog mange fordele ved Windows 10.

Blandt andet har ISS-folkene konstateret, at udrulningen i backenden er blevet en del nemmere.

"Vi producerer selv vores images, hvilket også er blevet nemmere med Windows 10. Derudover er integrationen mellem data fra One Drive-skyen og lokale data blevet meget nemmere og mere ensartet," vurderer Kenneth Wilsen.

Han er desuden meget nysgerrig på Edge-browseren, og hvordan den vil udvikle sig i den kommende tid.

Også brugergrænsefladen i Windows 10 får en buket roser med på vejen, da den modsat Windows 8 i ISS-it-chefens optik ganske givet vil berolige mere, end den vil forvirre. 

"Indtil videre har vi ikke stødt på deciderede ulemper, men startknappen er tilbage, og det ligner jo Windows igen. Det bliver brugerne nok glade for," lyder skudsmålet fra Kenneth Wilsen.

Læs også: 
Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Din mening: Opgraderer du ikke til Windows 10? Så fortæl os hvorfor

Hvem er hurtigst?: Windows 10 og 8 i direkte test mod hinanden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere