Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Intel: Trådløs opladning til din bærbare på trapperne: Sværm af produkter på vej

Ifølge Intel vil det begynde at strømme ud med bærbare computer til trådløs opladnig i 2016. Mange producenter gør klar til at udnytte den ny opladnings-teknologi, der understøttes af den nye Skylake-processor.

Er du en af dem, der irriteres over den daglige roden med kabler, opladere og strømstik, kan du godt begynde at glæde dig: Allerede til næste år vil Intel være klar med en færdigudviklet løsning til trådløs opladning af din bærbare computer.

Der findes i dag allerede flere forskellige systemer til trådløs opladning af mobiltelefoner, men ifølge Intel har systemerne hidtil været for svage til at kunne oplade mere krævende bærebare computere.

Det kommende Intel-system vil imidlertid kunne håndtere op til 20 watt, hvilket er fire gange mere end det er tilfældet i de trådløse opladsningsmåtter til smartphones, der er på markedet i dag.

Intels helt nye Skylake-processor er bygget til at understøtte kabelfri opladning.

Du kan læse mere om Skylake her: Intel Skylake-processorer er klar: Derfor skal din næste computer være med Skylake

Intel-systemet bygger på WiGig, som ifølge selskabet er tre gange hurtigere end den seneste version af Wi-Fi, 802.11ac.

Selskabet mener, at WiGig-teknologien vil blive kraftig nok til helt at kunne erstatte de kabelbaserede HDMI- og DisplayPort-teknologier på computerne, som ellers i dag er de foretrukne, når der for alvor skal overføres data til eksempelvis eksterne skærme.

Intel-systemet kan monteres under en bordplade på op til fem centimeters tykkelse, hvorefter en kompatibel bærbar computer kan oplades ved blot at placere den på bordpladen oven på måtten.

I de sidste faser

Intel er i de sidste faser af den teknologiske udvikling og arbejder nu sammen med en række forskellige producent-partnere på at fintune konkrete produkter.

Selskabet forventer derfor allerede i begyndelsen af næste år 'en række' lanceringer af bærbare computere, som kan oplades med det pågældende system.

Som det gennem årene har været tilfældet for flere andre teknologi-områder under udvikling, har udviklingen af teknologier til trådløs opladning været plaget af standard-diskussioner og dermed kompabilitets-udfordringer.

Det kan nu se ud til at begynde at ændre sig, i det to af de tre store grupper på området - 'Alliance for Wireless Power' og 'Power Matters Alliance' - i januar meddelte, at de ville gå sammen i arbejdet om at fremme én standard baseret på magnetisk resonans (som det er tilfældet med Intels nye løsning).

Organisationen tæller magtfulde spillere som Intel, Microsoft, Fujitsu, Dell, Samsung og Starbucks.

På den anden side står nu 'Wireless Power Consortium,' der ønsker en standard basret på den induktions-baserede Qi-teknologi, som du kan læse mere om her:

Den har opbakning af blandt andre Philips og Nokia - men også Microsoft og Samsung, der er med i begge grupper.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere