Intel: Trådløs opladning til din bærbare på trapperne: Sværm af produkter på vej

Ifølge Intel vil det begynde at strømme ud med bærbare computer til trådløs opladnig i 2016. Mange producenter gør klar til at udnytte den ny opladnings-teknologi, der understøttes af den nye Skylake-processor.

Er du en af dem, der irriteres over den daglige roden med kabler, opladere og strømstik, kan du godt begynde at glæde dig: Allerede til næste år vil Intel være klar med en færdigudviklet løsning til trådløs opladning af din bærbare computer.

Der findes i dag allerede flere forskellige systemer til trådløs opladning af mobiltelefoner, men ifølge Intel har systemerne hidtil været for svage til at kunne oplade mere krævende bærebare computere.

Det kommende Intel-system vil imidlertid kunne håndtere op til 20 watt, hvilket er fire gange mere end det er tilfældet i de trådløse opladsningsmåtter til smartphones, der er på markedet i dag.

Intels helt nye Skylake-processor er bygget til at understøtte kabelfri opladning.

Du kan læse mere om Skylake her: Intel Skylake-processorer er klar: Derfor skal din næste computer være med Skylake

Intel-systemet bygger på WiGig, som ifølge selskabet er tre gange hurtigere end den seneste version af Wi-Fi, 802.11ac.

Selskabet mener, at WiGig-teknologien vil blive kraftig nok til helt at kunne erstatte de kabelbaserede HDMI- og DisplayPort-teknologier på computerne, som ellers i dag er de foretrukne, når der for alvor skal overføres data til eksempelvis eksterne skærme.

Intel-systemet kan monteres under en bordplade på op til fem centimeters tykkelse, hvorefter en kompatibel bærbar computer kan oplades ved blot at placere den på bordpladen oven på måtten.

I de sidste faser
Intel er i de sidste faser af den teknologiske udvikling og arbejder nu sammen med en række forskellige producent-partnere på at fintune konkrete produkter.

Selskabet forventer derfor allerede i begyndelsen af næste år 'en række' lanceringer af bærbare computere, som kan oplades med det pågældende system.

Som det gennem årene har været tilfældet for flere andre teknologi-områder under udvikling, har udviklingen af teknologier til trådløs opladning været plaget af standard-diskussioner og dermed kompabilitets-udfordringer.

Det kan nu se ud til at begynde at ændre sig, i det to af de tre store grupper på området - 'Alliance for Wireless Power' og 'Power Matters Alliance' - i januar meddelte, at de ville gå sammen i arbejdet om at fremme én standard baseret på magnetisk resonans (som det er tilfældet med Intels nye løsning).

Organisationen tæller magtfulde spillere som Intel, Microsoft, Fujitsu, Dell, Samsung og Starbucks.

På den anden side står nu 'Wireless Power Consortium,' der ønsker en standard basret på den induktions-baserede Qi-teknologi, som du kan læse mere om her:

Den har opbakning af blandt andre Philips og Nokia - men også Microsoft og Samsung, der er med i begge grupper.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.