Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Intel: Trådløs opladning til din bærbare på trapperne: Sværm af produkter på vej

Ifølge Intel vil det begynde at strømme ud med bærbare computer til trådløs opladnig i 2016. Mange producenter gør klar til at udnytte den ny opladnings-teknologi, der understøttes af den nye Skylake-processor.

Er du en af dem, der irriteres over den daglige roden med kabler, opladere og strømstik, kan du godt begynde at glæde dig: Allerede til næste år vil Intel være klar med en færdigudviklet løsning til trådløs opladning af din bærbare computer.

Der findes i dag allerede flere forskellige systemer til trådløs opladning af mobiltelefoner, men ifølge Intel har systemerne hidtil været for svage til at kunne oplade mere krævende bærebare computere.

Det kommende Intel-system vil imidlertid kunne håndtere op til 20 watt, hvilket er fire gange mere end det er tilfældet i de trådløse opladsningsmåtter til smartphones, der er på markedet i dag.

Intels helt nye Skylake-processor er bygget til at understøtte kabelfri opladning.

Du kan læse mere om Skylake her: Intel Skylake-processorer er klar: Derfor skal din næste computer være med Skylake

Intel-systemet bygger på WiGig, som ifølge selskabet er tre gange hurtigere end den seneste version af Wi-Fi, 802.11ac.

Selskabet mener, at WiGig-teknologien vil blive kraftig nok til helt at kunne erstatte de kabelbaserede HDMI- og DisplayPort-teknologier på computerne, som ellers i dag er de foretrukne, når der for alvor skal overføres data til eksempelvis eksterne skærme.

Intel-systemet kan monteres under en bordplade på op til fem centimeters tykkelse, hvorefter en kompatibel bærbar computer kan oplades ved blot at placere den på bordpladen oven på måtten.

I de sidste faser

Intel er i de sidste faser af den teknologiske udvikling og arbejder nu sammen med en række forskellige producent-partnere på at fintune konkrete produkter.

Selskabet forventer derfor allerede i begyndelsen af næste år 'en række' lanceringer af bærbare computere, som kan oplades med det pågældende system.

Som det gennem årene har været tilfældet for flere andre teknologi-områder under udvikling, har udviklingen af teknologier til trådløs opladning været plaget af standard-diskussioner og dermed kompabilitets-udfordringer.

Det kan nu se ud til at begynde at ændre sig, i det to af de tre store grupper på området - 'Alliance for Wireless Power' og 'Power Matters Alliance' - i januar meddelte, at de ville gå sammen i arbejdet om at fremme én standard baseret på magnetisk resonans (som det er tilfældet med Intels nye løsning).

Organisationen tæller magtfulde spillere som Intel, Microsoft, Fujitsu, Dell, Samsung og Starbucks.

På den anden side står nu 'Wireless Power Consortium,' der ønsker en standard basret på den induktions-baserede Qi-teknologi, som du kan læse mere om her:

Den har opbakning af blandt andre Philips og Nokia - men også Microsoft og Samsung, der er med i begge grupper.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere