Artikel top billede

Dansk teleproducent flytter hele tele-produktion til Kina - 65 job forsvinder

Den amerikanske tele-producent Spectralink stopper sin danske produktion af trådløse telefoner og flytter arbejdet til Kina.

Omkring 65 danske job forsvinder, når den amerikanske tele-producent Spectralink lukker sin danske produktion i Horsens.

I stedet prøver det amerikanske selskab nu lykken med en kinesisk underleverandør.

Det fremgår af 2014-regnskabet for Spectralinks danske datterselskab, hvor ledelsen skriver, at udflytningen til Kina forventes at være endeligt på plads inden udgangen af i år.

Dermed er næsten 25 år med dansk produktion af telefoner endegyldigt slut.

Direktør er stoppet

Allerede tilbage i maj måned forlod direktør Sten Dyrmose posten som dansk direktør og blev erstattet af Spectralinks amerikanske CEO, Danny Ross Mondor.

Ifølge Computerworlds oplysninger betyder udflytningen til Kina, at 65 af de danske medarbejdere henover sommeren har modtaget en fyreseddel.

Fyringerne rammer i produktionsafdelingen, ligesom en række udviklere, sælgere og administrativt personale mister deres arbejde.

Når lukningen af den danske produktion er endeligt gennemført, beholder Spectralink dog en mindre afdeling med omkring 20 udviklere og folk i salgssupport.

Med lukningen af Spectralinks produktion i Horsens er det slut med det, der engang var et regulært dansk tele-eventyr.

Det amerikanske selskab, der er specialiseret i produktion af trådløse telefoner og handsets til kunder i industrien, har været i Danmark siden 2005, hvor man overtog det daværende Kirk Telecom, som op gennem 1990'erne stod bag en række populære modeller af datidens fastnet-telefoner.

Ud over produktionen af de fysiske handsets leverer Spectralinks også og software og server-løsninger til industriel telefoni baseret på Wifi- og DECT-teknologier (Digital Enhanced Cordless Telecommunications).

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Spectralink.

Læs også:

Dansk firma på vej med anderledes Android-smartphone - hvis....

Næste mobility-bølge: Her er fem ting du skal satse på
IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Marketing Intern (DK)

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere