Artikel top billede

Dansk teleproducent flytter hele tele-produktion til Kina - 65 job forsvinder

Den amerikanske tele-producent Spectralink stopper sin danske produktion af trådløse telefoner og flytter arbejdet til Kina.

Omkring 65 danske job forsvinder, når den amerikanske tele-producent Spectralink lukker sin danske produktion i Horsens.

I stedet prøver det amerikanske selskab nu lykken med en kinesisk underleverandør.

Det fremgår af 2014-regnskabet for Spectralinks danske datterselskab, hvor ledelsen skriver, at udflytningen til Kina forventes at være endeligt på plads inden udgangen af i år.

Dermed er næsten 25 år med dansk produktion af telefoner endegyldigt slut.

Direktør er stoppet

Allerede tilbage i maj måned forlod direktør Sten Dyrmose posten som dansk direktør og blev erstattet af Spectralinks amerikanske CEO, Danny Ross Mondor.

Ifølge Computerworlds oplysninger betyder udflytningen til Kina, at 65 af de danske medarbejdere henover sommeren har modtaget en fyreseddel.

Fyringerne rammer i produktionsafdelingen, ligesom en række udviklere, sælgere og administrativt personale mister deres arbejde.

Når lukningen af den danske produktion er endeligt gennemført, beholder Spectralink dog en mindre afdeling med omkring 20 udviklere og folk i salgssupport.

Med lukningen af Spectralinks produktion i Horsens er det slut med det, der engang var et regulært dansk tele-eventyr.

Det amerikanske selskab, der er specialiseret i produktion af trådløse telefoner og handsets til kunder i industrien, har været i Danmark siden 2005, hvor man overtog det daværende Kirk Telecom, som op gennem 1990'erne stod bag en række populære modeller af datidens fastnet-telefoner.

Ud over produktionen af de fysiske handsets leverer Spectralinks også og software og server-løsninger til industriel telefoni baseret på Wifi- og DECT-teknologier (Digital Enhanced Cordless Telecommunications).

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Spectralink.

Læs også:

Dansk firma på vej med anderledes Android-smartphone - hvis....

Næste mobility-bølge: Her er fem ting du skal satse på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere