Dansk teleproducent flytter hele tele-produktion til Kina - 65 job forsvinder

Den amerikanske tele-producent Spectralink stopper sin danske produktion af trådløse telefoner og flytter arbejdet til Kina.

Omkring 65 danske job forsvinder, når den amerikanske tele-producent Spectralink lukker sin danske produktion i Horsens.

I stedet prøver det amerikanske selskab nu lykken med en kinesisk underleverandør.

Det fremgår af 2014-regnskabet for Spectralinks danske datterselskab, hvor ledelsen skriver, at udflytningen til Kina forventes at være endeligt på plads inden udgangen af i år.

Dermed er næsten 25 år med dansk produktion af telefoner endegyldigt slut.

Direktør er stoppet
Allerede tilbage i maj måned forlod direktør Sten Dyrmose posten som dansk direktør og blev erstattet af Spectralinks amerikanske CEO, Danny Ross Mondor.

Ifølge Computerworlds oplysninger betyder udflytningen til Kina, at 65 af de danske medarbejdere henover sommeren har modtaget en fyreseddel.

Fyringerne rammer i produktionsafdelingen, ligesom en række udviklere, sælgere og administrativt personale mister deres arbejde.

Når lukningen af den danske produktion er endeligt gennemført, beholder Spectralink dog en mindre afdeling med omkring 20 udviklere og folk i salgssupport.

Med lukningen af Spectralinks produktion i Horsens er det slut med det, der engang var et regulært dansk tele-eventyr.

Det amerikanske selskab, der er specialiseret i produktion af trådløse telefoner og handsets til kunder i industrien, har været i Danmark siden 2005, hvor man overtog det daværende Kirk Telecom, som op gennem 1990'erne stod bag en række populære modeller af datidens fastnet-telefoner.

Ud over produktionen af de fysiske handsets leverer Spectralinks også og software og server-løsninger til industriel telefoni baseret på Wifi- og DECT-teknologier (Digital Enhanced Cordless Telecommunications).

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Spectralink.

Læs også:

Dansk firma på vej med anderledes Android-smartphone - hvis....

Næste mobility-bølge: Her er fem ting du skal satse på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.