Dansk telepioner igen på udenlandske hænder

Horsens-virksomheden Kirk telecom er solgt til amerikanske SpectraLink for 388 millioner kroner. Begge firmaer er specialiseret i trådløse telefoner til erhvervslivet.

Kirk telecom kommer igen på udenlandske hænder. Denne gang er det den amerikanske konkurrent SpectraLink, der betaler 388 millioner kroner i kontanter for selskabet. Firmaet i Horsens er specialiseret i trådløse DECT-telefoner, mens de nye amerikanske ejere allerede sælger WLAN-håndsæt, der forventes at blive den nye standard inden for trådløse telefoner.

De danske telefonpionerer har rødder helt tilbage til 1892, hvor firmaet blev etableret som Emil Møllers telefon-fabrikker i Horsens. I 1971 blev selskabet solgt til amerikanske Standard Electric, som i 1987 solgte det videre til franske Alcatel.

Fire år senere blev firmaet delt i tre, Kirk telecom, Kirk Acoustics og Alcatel Kirk. Den daværende ledelse i Kirk telecom overtog selskabet, som dermed igen kom på danske hænder. Kirk telecom valgte at fokusere på trådløse telefoner til erhvervs-markedet, men alle aktiviteter til den private målgruppe er lagt i datterselskabet Kirk scantel, der også følger med i handlen.

De nye amerikanske ejere fortæller at selskabet fortsat skal operere under navnet Kirk telecom. SpectraLink ser store muligheder for at afsætte sine Wi-Fi-telefoner på det europæiske marked, mens den amerikanske Telestyrelse netop har åbnet for salget af DECT-produkter i USA.

»Ved at tilføje DECT-teknologi udvider vi vores markedspotentiale i USA, og KIRK telecoms distributions-kanaler vil give ekstra oversøisk rækkevidde til vores Wi-Fi-produkter. Selskaberne skaber tilsammen en sand global organisation med en markant distribution i mere end 40 lande,« siger John Elms, adm. direktør for SpectraLink.

Ledelsen i SpectraLink forventer, at overtagelsen vil skabe indtjening allerede i det første år. I det sidste regnskabsår, der sluttede den 30. april 2005, havde Kirk en omsætning på 226 millioner kroner og en nettoindtægt på 17 millioner kroner.

»Jeg er stolt af, at vi går ind i denne overtagelse og ser frem til, at den samlede organisation for alvor bliver en globalt førende spiller i denne branche«, siger Peter Skov, adm. direktør hos Kirk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere