Derfor bliver iOS 9 til iPad og iPhone noget helt særligt for virksomhederne

iOS 9 er på trapperne, og der er især grund til at glæde sig for de mange virksomheder, der kører med iPads og iPhones.

Om få dage afholder Apple sit næste store event, hvor der blandt andet ventes nye iPhones og en ny udgave af Apple TV.

Der er dog også andre spændende ting i vente i den kommende tid fra Apples side - ikke mindst nye versioner af Mac OS X og iOS.

Apple kommer i forbindelse med iOS 9 blandt andet en ny udgave af appen Noter, ligesom der introduceret en helt ny app, News, der minder en del om eksempelvis Flipboard.

Læs også: Apples nye Mac-styresystem næsten klar: Det kan du vente dig

For det arbejdende folk er det dog nok mere interessant, at man med iOS 9 får mulighed for, at to apps kan køre ved siden af hinanden på iPad, som vi kender det fra en traditionel computer.  

Samtidig introceres der en række nye multitasking-funktioenr med iOS 9, så specielt iPad bliver endnu mere velegnet til at klare arbejdsopgaverne.

Det drejer sig eksempelvis om den nye funktion 'slide over':

"Nu kan du åbne endnu en app uden at forlade den app, du befinder dig i. Så du kan hurtigt surfe på internettet, svare på en SMS eller skrive en note for derefter at trække appen væk og fortsætte i den app, du brugte før," lyder beskrivelsen hos Apple. Få styr på iOS-opdateringerne
Samtidig lover Apple, at det nu bliver endnu lettere at taste hurtigt ind på iPad:

"Stram din tekst op i løbet af nul komma fem med den helt nye genvejsmenu, praktiske redigeringsværktøjer og en smart ny funktion til markering af tekst med Multi-Touch-bevægelser. Og når du bruger et trådløst tastatur til din iPad, får du endnu flere tastaturgenveje."

Gartner-rådgiver Andrew Garver skriver i et blogindlæg, at iOS 9 i det hele taget tegner til at blive et spændende bekendtskab for erhvervsbrugerne - og ikke mindst de it-medarbejdere, der har ansvaret for at sikre, at der er styr på alle de mobile enheder i organisationen.

Han hæfter sig blandt andet ved, at det nu bliver lettere at sikre fra centralt hold, at enhederne ikke ikke opdateres til en ny iOS-version, før der er sagt ok til det fra it-organisationens side.

"Dette er en stor ting - det giver virksomheder med en ren DEP-model (Apples Device Enrollment Program, red.) luft, når det næste iOS frigives officielt," skriver Andrew Garver. Lettere at levere de rette apps
Han peger også på en anden ny funktion, der kommer med iOS 9: Muligheden for at distribuere offentlige apps, uden at App Store er involveret.

Det giver mulighed for at sikre, at det er en app, som it-organisationen har kontrollen med (eksempelvis i forhold til at kryptere data), og at den bliver leveret via virksomhedens egen app store - selvom det altså er en offentlig app.

Endelig fremhæver Gartner-rådgiveren, at det nu bliver langt lettere at konvertere 'unmanaged apps' til 'managed apps' - altså apps, som it-organisationen har kontrollen med.

"Tidligere var brugerne nødt til at slette den version, der ikke var styret, og herefter installere den styrede version fra virksomhedens app store. Ikke en fantastisk brugeroplevelse," lyder det fra Andrew Garver.

Gartner-rådgiveren tilføjer, at der er mange flere vigtige nyheder for virksomhederne i iOS 9, end de tre han skriver om.

Se video om iOS 9
Du kan selv se nærmere på iOS 9 og de mere forbrugerrettede funktioner i videoen herunder: Læs også:

iOS-brugerne kan snart blokere for annoncer: Her er de mulige konsekvenser

Apples nye Mac-styresystem næsten klar: Det kan du vente dig

Apple klar med nyheder: Nu skal konkurrenterne indhentes

Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.