Artikel top billede

Nu rammer stor fyringsrunde i KMD: Alle ansatte i spil

KMD fyrer en stor gruppe medarbejdere. Se her, hvorfor opsigelserne finder sted, og hvordan de rammer organisationen.

Den fyringsrunde i KMD, der blev annonceret tidligere på måneden, bliver effektueret tirsdag formiddag.

Fyringerne rammer bredt i hele KMD, så det drejer sig om både leder- og medarbejderstillinger, og det sker på tværs af hele landet.

Medarbejderne hos it-giganten har dermed udsigt til en noget ubehagelig tirsdag, hvor de må vente på besked om, hvorvidt de stadig har et job eller ej.

Det er konkurrencesituationen - ikke mindst i forhold til priserne - der gør det nødvendigt at nedlægge stillinger hos KMD.

"Der er ikke nogen hemmelighed, at vi har en stor del af vores forretning, der konkurrence-udsættes - og det er en del af det, vi sidder og kigger på; at det er en forretning, vi får intens konkurrence om," har administrerende direktør Eva Berneke udtalt

KMD har tidligere meldt ud, at det drejer sig om op til 120 opsigelser, der skal finde sted tirsdag.

Da KMD havde en stor fyringsrunde i november i fjor, skulle alle medarbejdere sidde på pinden fra morgenstunden, hvorefter de ramte medarbejdere modtog beskeden på e-mail og blev indkaldt til en samtale med deres afdelingsleder i løbet af formiddagen, hvor selve fyringen fandt sted.

KMD ønsker dog ikke at oplyse, om det er samme fremgangsmåde, der vil blive anvendt denne gang.

KMD under forandring

Uanset hvad er det en stor mængde medarbejdere, der risikerer at miste jobbet - og det er langt fra første gang, at KMD har været ramt af fyringer i de senere år.

KMD havde for fem år siden 3.114 ansatte, og det antal vil med tirsdagens fyringsrunde være faldet med omkring 580 ansatte.

Samtidig med at fyringsrunden blev meldt ud, har KMD dog en række aktuelle jobopslag.

KMD-direktør Eva Berckecke forklarede for et par uger siden Computerworld, at "der desværre ikke er et 1-til-1 match imellem de mennesker, der kan blive tilovers i sådan en effektiviseringsøvelse, og de mennesker, vi står og rekrutterer."

Samtidig lagde hun dog også op til, at man forhåbentlig ville kunne mindske antallet af fyringer ved at ansætte eksisterende KMD-medarbejdere i de nyopslåede stillinger.

"Det er faktisk en øvelse, vi har sat i gang, hvor vi ikke alene kigger på de stillinger, der er slået op, men også de stillinger, der kunne være på vej - i forhold til de mennesker, der bliver overtallige i den her proces, netop for at undgå, at vi hælder nogle mennesker ud med den ene hånd, der egentlig har de rigtige kompetencer til nogle af de andre stillinger," sagde Eva Berneke for nogle uger siden.

Computerworld spurgte også KMD-direktøren, hvilke konkrete effekter hun forventer, at de 120 færre stillinger vil få for selskabet?
   
"En højere effektivisering, en del af vores arbejde med KMD 2.0. En mere effektiv og struktureret måde at arbejde på, og dermed tager vi også de besparelser ud frem for at geninvestere dem i en vækst, vi ikke har fundet endnu."

"Vi håber stadig på, at væksten kommer, men den kommer åbenbart bare lidt langsommere, end vi oprindeligt havde forudsat," sagde Eva Berneke i interviewet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.