Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nu rammer stor fyringsrunde i KMD: Alle ansatte i spil

KMD fyrer en stor gruppe medarbejdere. Se her, hvorfor opsigelserne finder sted, og hvordan de rammer organisationen.

Den fyringsrunde i KMD, der blev annonceret tidligere på måneden, bliver effektueret tirsdag formiddag.

Fyringerne rammer bredt i hele KMD, så det drejer sig om både leder- og medarbejderstillinger, og det sker på tværs af hele landet.

Medarbejderne hos it-giganten har dermed udsigt til en noget ubehagelig tirsdag, hvor de må vente på besked om, hvorvidt de stadig har et job eller ej.

Det er konkurrencesituationen - ikke mindst i forhold til priserne - der gør det nødvendigt at nedlægge stillinger hos KMD.

"Der er ikke nogen hemmelighed, at vi har en stor del af vores forretning, der konkurrence-udsættes - og det er en del af det, vi sidder og kigger på; at det er en forretning, vi får intens konkurrence om," har administrerende direktør Eva Berneke udtalt

KMD har tidligere meldt ud, at det drejer sig om op til 120 opsigelser, der skal finde sted tirsdag.

Da KMD havde en stor fyringsrunde i november i fjor, skulle alle medarbejdere sidde på pinden fra morgenstunden, hvorefter de ramte medarbejdere modtog beskeden på e-mail og blev indkaldt til en samtale med deres afdelingsleder i løbet af formiddagen, hvor selve fyringen fandt sted.

KMD ønsker dog ikke at oplyse, om det er samme fremgangsmåde, der vil blive anvendt denne gang.

KMD under forandring

Uanset hvad er det en stor mængde medarbejdere, der risikerer at miste jobbet - og det er langt fra første gang, at KMD har været ramt af fyringer i de senere år.

KMD havde for fem år siden 3.114 ansatte, og det antal vil med tirsdagens fyringsrunde være faldet med omkring 580 ansatte.

Samtidig med at fyringsrunden blev meldt ud, har KMD dog en række aktuelle jobopslag.

KMD-direktør Eva Berckecke forklarede for et par uger siden Computerworld, at "der desværre ikke er et 1-til-1 match imellem de mennesker, der kan blive tilovers i sådan en effektiviseringsøvelse, og de mennesker, vi står og rekrutterer."

Samtidig lagde hun dog også op til, at man forhåbentlig ville kunne mindske antallet af fyringer ved at ansætte eksisterende KMD-medarbejdere i de nyopslåede stillinger.

"Det er faktisk en øvelse, vi har sat i gang, hvor vi ikke alene kigger på de stillinger, der er slået op, men også de stillinger, der kunne være på vej - i forhold til de mennesker, der bliver overtallige i den her proces, netop for at undgå, at vi hælder nogle mennesker ud med den ene hånd, der egentlig har de rigtige kompetencer til nogle af de andre stillinger," sagde Eva Berneke for nogle uger siden.

Computerworld spurgte også KMD-direktøren, hvilke konkrete effekter hun forventer, at de 120 færre stillinger vil få for selskabet?
   
"En højere effektivisering, en del af vores arbejde med KMD 2.0. En mere effektiv og struktureret måde at arbejde på, og dermed tager vi også de besparelser ud frem for at geninvestere dem i en vækst, vi ikke har fundet endnu."

"Vi håber stadig på, at væksten kommer, men den kommer åbenbart bare lidt langsommere, end vi oprindeligt havde forudsat," sagde Eva Berneke i interviewet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere