Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nu rammer stor fyringsrunde i KMD: Alle ansatte i spil

KMD fyrer en stor gruppe medarbejdere. Se her, hvorfor opsigelserne finder sted, og hvordan de rammer organisationen.

Den fyringsrunde i KMD, der blev annonceret tidligere på måneden, bliver effektueret tirsdag formiddag.

Fyringerne rammer bredt i hele KMD, så det drejer sig om både leder- og medarbejderstillinger, og det sker på tværs af hele landet.

Medarbejderne hos it-giganten har dermed udsigt til en noget ubehagelig tirsdag, hvor de må vente på besked om, hvorvidt de stadig har et job eller ej.

Det er konkurrencesituationen - ikke mindst i forhold til priserne - der gør det nødvendigt at nedlægge stillinger hos KMD.

"Der er ikke nogen hemmelighed, at vi har en stor del af vores forretning, der konkurrence-udsættes - og det er en del af det, vi sidder og kigger på; at det er en forretning, vi får intens konkurrence om," har administrerende direktør Eva Berneke udtalt

KMD har tidligere meldt ud, at det drejer sig om op til 120 opsigelser, der skal finde sted tirsdag.

Da KMD havde en stor fyringsrunde i november i fjor, skulle alle medarbejdere sidde på pinden fra morgenstunden, hvorefter de ramte medarbejdere modtog beskeden på e-mail og blev indkaldt til en samtale med deres afdelingsleder i løbet af formiddagen, hvor selve fyringen fandt sted.

KMD ønsker dog ikke at oplyse, om det er samme fremgangsmåde, der vil blive anvendt denne gang.

KMD under forandring

Uanset hvad er det en stor mængde medarbejdere, der risikerer at miste jobbet - og det er langt fra første gang, at KMD har været ramt af fyringer i de senere år.

KMD havde for fem år siden 3.114 ansatte, og det antal vil med tirsdagens fyringsrunde være faldet med omkring 580 ansatte.

Samtidig med at fyringsrunden blev meldt ud, har KMD dog en række aktuelle jobopslag.

KMD-direktør Eva Berckecke forklarede for et par uger siden Computerworld, at "der desværre ikke er et 1-til-1 match imellem de mennesker, der kan blive tilovers i sådan en effektiviseringsøvelse, og de mennesker, vi står og rekrutterer."

Samtidig lagde hun dog også op til, at man forhåbentlig ville kunne mindske antallet af fyringer ved at ansætte eksisterende KMD-medarbejdere i de nyopslåede stillinger.

"Det er faktisk en øvelse, vi har sat i gang, hvor vi ikke alene kigger på de stillinger, der er slået op, men også de stillinger, der kunne være på vej - i forhold til de mennesker, der bliver overtallige i den her proces, netop for at undgå, at vi hælder nogle mennesker ud med den ene hånd, der egentlig har de rigtige kompetencer til nogle af de andre stillinger," sagde Eva Berneke for nogle uger siden.

Computerworld spurgte også KMD-direktøren, hvilke konkrete effekter hun forventer, at de 120 færre stillinger vil få for selskabet?
   
"En højere effektivisering, en del af vores arbejde med KMD 2.0. En mere effektiv og struktureret måde at arbejde på, og dermed tager vi også de besparelser ud frem for at geninvestere dem i en vækst, vi ikke har fundet endnu."

"Vi håber stadig på, at væksten kommer, men den kommer åbenbart bare lidt langsommere, end vi oprindeligt havde forudsat," sagde Eva Berneke i interviewet.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect

Netcompany

Software Developer

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

OT Cybersecurity Specialist – SOC analyst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere