Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Uber vil nu levere dine pakker med ekspres-fart

Snart kan vare købt på internettet bliver leveret til døren med en Uber.

Snart kan det være slut med at vente i dagevis på varer, som du har bestilt på internettet.

For Uber ser ud til at være på vej med en helt ny tjeneste, der skal levere pakker på en ny og formodentlig også betydeligt hurtigere måde.

Det skriver den amerikanske teknologiblog Re/Code.

Uber ser således ud til at ville udnytte sin unikke infrastruktur - bestående af et hav af chauffører og en velfungerende app med millioner af brugere - til andet end blot persontransport. 

Har eksperimenteret længe

Gennem længere tid har Uber eksperimenteret med denne form for tjenester, og i Barcelona og en række amerikanske byer kan du eksempelvis allerede i dag få leveret take-away-mad med tilbud som Uber har døbt UberEats

Ifølge Re/Code vil Uber i løbet af efteråret være klar til at  offentliggøre en række nye partnerskaber med større amerikanske detailkæder samt virksomheder i modebranchen, som Uber vil samarbejde med om leveringer.

Leveringstjenesten vil i første omgang blive lanceret i New York og San Francisco, hvor Uber blandt andet vil samarbejde med eksklusive varehuse og luksus-brands.

Men Uber arbejder angiveligt også på løsninger, der kan integreres i populære webshopløsninger som eksempelvis Shopify, hvilket vil gøre muligt for helt almindelige erhvervsdrivende at bruge tjenesten.

Forretningsdivision bag leveringstjenesterne går ifølge Re/Code under det interne navn UberEverything, hvilket således også kan antyde, at Uber mener at tjenesten kan anvendes til noget nær alle slags formål.

Uber blev stiftet i 2009 af den amerikanske iværksætter Travis Kalanick, og i dag menes virksomheden at have en værdi på lige knap 51 milliarder dollar, hvilket svarer til knap 340 milliarder kroner. Det betyder at Uber i dag er verdens mest værdifulde iværksætter-virksomhed.

Læs også:
Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi: Vi giver dig svar på syv centrale spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.