Artikel top billede

Uber vil nu levere dine pakker med ekspres-fart

Snart kan vare købt på internettet bliver leveret til døren med en Uber.

Snart kan det være slut med at vente i dagevis på varer, som du har bestilt på internettet.

For Uber ser ud til at være på vej med en helt ny tjeneste, der skal levere pakker på en ny og formodentlig også betydeligt hurtigere måde.

Det skriver den amerikanske teknologiblog Re/Code.

Uber ser således ud til at ville udnytte sin unikke infrastruktur - bestående af et hav af chauffører og en velfungerende app med millioner af brugere - til andet end blot persontransport. 

Har eksperimenteret længe

Gennem længere tid har Uber eksperimenteret med denne form for tjenester, og i Barcelona og en række amerikanske byer kan du eksempelvis allerede i dag få leveret take-away-mad med tilbud som Uber har døbt UberEats

Ifølge Re/Code vil Uber i løbet af efteråret være klar til at  offentliggøre en række nye partnerskaber med større amerikanske detailkæder samt virksomheder i modebranchen, som Uber vil samarbejde med om leveringer.

Leveringstjenesten vil i første omgang blive lanceret i New York og San Francisco, hvor Uber blandt andet vil samarbejde med eksklusive varehuse og luksus-brands.

Men Uber arbejder angiveligt også på løsninger, der kan integreres i populære webshopløsninger som eksempelvis Shopify, hvilket vil gøre muligt for helt almindelige erhvervsdrivende at bruge tjenesten.

Forretningsdivision bag leveringstjenesterne går ifølge Re/Code under det interne navn UberEverything, hvilket således også kan antyde, at Uber mener at tjenesten kan anvendes til noget nær alle slags formål.

Uber blev stiftet i 2009 af den amerikanske iværksætter Travis Kalanick, og i dag menes virksomheden at have en værdi på lige knap 51 milliarder dollar, hvilket svarer til knap 340 milliarder kroner. Det betyder at Uber i dag er verdens mest værdifulde iværksætter-virksomhed.

Læs også:
Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi: Vi giver dig svar på syv centrale spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere