Artikel top billede

Microsoft til brugere, der søger efter Firefox eller Chrome: Tag Edge i stedet

Microsoft forsøger at hjælpe Windows 10-brugerne, når de søger efter browsere som Chrome eller Firefox. "Vi anbefaler Edge," lyder beskeden.

Microsofts nye Edge-browser har haft en noget sværere fødsel end Windows 10.

Her i Danmark har der blandt andet været problemer med at anvende Edge på en række forskellige websider, og det er langt fra alle Windows 10-brugere, der vælger at anvende Edge, selvom browseren kommer sammen med det nye Microsoft-styresystem.

Det kan du læse meget mere om her.

Nu ser det imidlertid ud til, at Microsoft håber at kunne friste lidt flere Windows 10-brugere til at bruge den nye browser.

Det sker ved, at brugerne, når de søger efter eksempelvis 'Chrome' eller 'Firefox' i Microsofts Bing-søgemaskine, mødes med teksten:

"Microsoft anbefaler Microsoft Edge til Windows 10."

Det skriver Venturebeat, der også bringer screenshots af Microsofts besked - der er meget tydelig i toppen af skærmbilledet i Bing-søgemaskinen.

Bing-brugerne præsenteres også for et direkte link til Edge-hjemmesiden, så de kan lære mere om de mange nye funktioner i Edge, før de downloader browseren.

Mens browser-taktikken fra Microsofts side måske er relativ uskyldig, er det interessant i et historisk perspektiv, at selskabet nu igen pusher sin browser ud til Windows-brugerne og lader browser og styresystem gå hånd i hånd.

Den taktik har Microsoft som bekendt tidligere fået på puklen for i blandt andet EU, da Internet Explorer-browseren var dominerende på markedet.

Det er dog også værd at bemærke, at Google ofte også er ivrig for at pushe Chrome-browseren til brugerne af Google-søgemaskinen, så på den måde er Microsofts taktik for Edge ikke unik. 

Du kan selv vælge browser og søgemaskine

Venturebeat skriver, at Edge-reklamen kun dukker op i Bing første gang, man søger efter Firefox eller Chrome fra en Windows 10 maskine.

En talsperson fra Microsoft forklarer til mediet, at Edge er designet eksklusivt til Windows 10 med funktioner som Cortana og web-noter - og at alt sammen er udviklet for at hjælpe brugerne.

"Når det er sagt, kan du i Windows 10 let vælge den standard-browser og -søgemaskine, som du ønsker," udtaler Microsoft videre til Venturebeat.

Læs også:

Windows 10 stormer frem - men Edge-browseren kan slet ikke følge med

Derfor gav Edge-browser problemer hos danske netbanker: Pop-up-bøvl spændte ben for browseren

Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider

Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere






White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen